Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak www.egitimevi.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak www.egitimevi.com."— Sunum transkripti:

1 BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak sitesinde denedik. Daha sonra egitim sayfalarında ve Akşam gazetesinin sponsorluğunu yaptığı sitesinde içeriklerin hazırlanmasında kullanıldı.

2 BEYSİS UZAKTAN EĞİTİM PROJESİ AMACI
Eğitim materyallerini ve süreçlerini mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırmak. Bilgisayar Destekli Eğitim maliyetlerini düşürmek. Dersleri kolay öğrenmeye yardımcı olacak, akılda kalıcı araçları ve etkileşimleri sağlamak. Kullanıcıların, diğer kullanıcılar içindeki seviyelerini tespit etmelerini sağlamak ve yardım almalarını kolaylaştıracak ortamları yaratmak. Öğretmen ve öğrenciler için kolaylaştırılmış bir ortam yaratmak. Sistemdeki yüz binlerce hazır test ve diğer kurumlarca eklenecek içerik ile eğitim materyallerinin elde edilmesi konusunda yaşanan sıkıntıların gidermek. Öğrenci ve öğretmenlerin internet/intranet ortamlarında kolayca iletişim sağlayabilecekleri imkanları yaratmak.

3 PROJEYİ OLUŞTURAN MODÜLLER
SORUBANK MODÜLÜ SORUMARKET MODÜLÜ BEYSİS EDİTÖR QUİZ MODÜLÜ BİLGİ BANKASI/ANSİKLOPEDİ ONLİNE/OFFLİNE HAZIR EĞİTİM MODÜLÜ

4 PROGRAMIN HİTAP ETTİĞİ KURUM/BİREYLER
Okullar Dershaneler Dil Kursları Bilgisayar Kursları Mesleki Eğitim Veren Kurslar Uzaktan Eğitim Veren Kuruluşlar Hizmet içi Eğitim Veren Diğer Kuruluşlar

5 AVANTAJLARI NEDİR? Eğitimde Fırsat Eşitliği 7/24 Ulaşılabilir Olması
Zengin İçerik Desteği ve Geliştirilebilir İçerik Açık Kaynak kodlu yazılım ve işletim sistemlerinin getirdiği gelişim ve tasarruf avantajları. Emsallerine oranla sağladığı büyük tasarruf. Her Kurumun İhtiyacına karşılık Verebilecek Modülleri Üretecek Programcı Grubu Platform Bağımsızlığı

6 SORUBANK MODÜLÜ Yeni seviye, konu ve dersler açılabilir.
İlgili derslere ait konular eklenebilir. Her Formatta Ders İçeriğinin Girilebilir. Derslere ait ya da karma bölümlü sınavlar oluşturulabilir. Sınavlara ait olacak sorular çeşitli formatlarda girilebilir. Sınavlar anında cevaplı ve süreli olarak oluşturulabilir. Sınav süreci sonunda öğrencilere istatistiksel sonuçlar verilebilmektedir. Sınav ve derslerin değiştirilebilen/programlanabilir izinleri vardır. Program içinde veri girişi yapabilecek kullanıcılar oluşturulabilmektedir. Programın çevrimdışı çalışan sürümü sayesinde dersler, internete bağlı olmadan hazırlanabilmektedir.

7 SORUMARKET MODÜLÜ Eğitim ve öğretim sürecinde istenilen türde ve seviyede sorulara internet üzerinden ulaşılabilmesini sağlar. Test ve sınav içerikleri gerekli olduğu zamanda, istenildiği düzeyde, zamandan ve bütçeden tasarruf sağlanarak elde edilir. Eğitim kurumları için büyük ölçüde tasarruf ve kolaylık imkanlarını da beraberinde getirir.

8 SORUMARKET ÖZELLİKLERİ
Web tabanlı olması nedeniyle her il ve bölgede kullanılabilir. Program, aynı ilde, aynı soruyu iki farklı kullanıcının satın almasını engeller. Program bir kullanıcıya verdiği soruyu satma amacıyla, bir daha aynı kullanıcıya göstermez. İsteğe bağlı olarak sorular tek tek seçilebilir ya da çeşitli formlarda rasgele test/sınav oluşturulabilir. Çıktılar MS Word ortamında bir word makrosu aracılığı ile elde edilir. Bu makro sorumarket web sunucusu ile bağlantı kurar ve gerekli soruları alır. Son kontrollerden sonra çıktı alınır. İstenirse hazır paketler halinde pdf ve MS Word formatında soru siparişi de mümkündür.

9 BEYSİS EDİTÖRÜ Kullanıcıların her konudaki içeriklerini web ortamında kolaylıkla hazırlayabilecekleri ve bu verileri diğer internet kullanıcıları ile paylaşabilecekleri bir ortam yaratır. Şekil bankasını kullanır ve bu banka istenildiği ölçüde genişletilebilir. İçerik içersinde açıklama panelleri yaratmak mümkündür. HTML getirme özelliği ile herhangi bir sitedeki bilgi içeriğe dahil edebilir. HTML ve diğer diller hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan kullanıcılar tarafından bile rahatlıkla kullanılabilir.

10 QUİZ MODÜLÜ Kullanıcılar, belli bir konudaki bilgilerini deneyebilirler. Tek bir merkezden diğer tüm üye web sitelerinin testleri ve ilgili içerikleri düzenlenebilir. Anket, yarışma vb amaçlarla da kullanılabilir.

11 BİLGİ BANKASI/ANSİKLOPEDİ
Bilgi Bankası/Ansiklopedi, online güncellenebilen ve hergün yeni veriler ile zenginleştirilebilen bir web tabanlı eğitim projesidir. Girilen her yeni veriye referans ekleyerek internet üzerindeki eğitim amaçlı içeriklerin hangi sitelerde bulunabileceği hakkında bilgi verir. Kullanımı ve veri girişleri oldukça kolaylaştırılmış ve arama motoru eklenmiştir.

12 ONLİNE/OFFLİNE HAZIR EĞİTİM MODÜLÜ
Okulların ve diğer eğitim kurumlarının sorubank projesi dahilinde sunulan imkanlardan yararlanmalarını amaçlayan modüldür. Kolay kurulum CD’si ile konu hakkında bilgisi olmayanlar tarafından bile kolaylıkla kurulup kullanılabilecek bir yapısı vardır. Hazır içeriklerine ilaveler yapılarak genişletilebilir. İhtiyaç halinde tüm program internette kullanıma hazır hale getirilebilir.

13 PROJENİN DAĞITIMI Ücretsiz olarak isteyen tüm kurumlara, açık kaynak kodlu yazılımların eğitim alanında daha çok kullanılması ve yaygınlaştırılması amacıyla dağıtılmaktadır. Talep eden kurumlara frame relay, ADSL, wireless internet, web alanı, teknik destek vb konularda destek sağlanmakta ve çözümler sunulmaktadır.

14 SONUÇ Sadece işletim sistemi, ofis programları, antivirüs vb programlar ile bilgisayar destekli eğitimin maliyetleri ülkemiz için oldukça önemli meblağlara ulaşmaktadır. Öğrenme çağındaki öğrencilerin açık kaynak kodlu yazılım ve işletim sistemlerini kullanmalarını sağlamak bu konudaki tasarrufu yakalamamız açısından son derece önemlidir. Basında çıkan haberler mali imkanları açısından ülkemizin çok önünde olan ülkelerin bile açık kaynak kodlu yazılım ve işletim sistemlerine geçiş sürecine girdiğini göstermektedir. Okullarda açık kaynak kodlu program ve işletim sistemlerinin yaygınlaştırılması konusunda uzaktan eğitim projemizin önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

15 SORU / CEVAP TEŞEKKÜR EDERİZ


"BEYSİS BEYSİS olarak kuruluşumuzdan bu yana web tabanlı uzaktan eğitim ile ilgili  projeler geliştirdik. Bu çalışmalarımızı ilk olarak www.egitimevi.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları