Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Trafik Polisi Nedir? Trafik Polisi, trafiği yöneten veya trafik kurallarının uygulanmasını sağlayan polis memuru.trafiğipolis memuru.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Trafik Polisi Nedir? Trafik Polisi, trafiği yöneten veya trafik kurallarının uygulanmasını sağlayan polis memuru.trafiğipolis memuru."— Sunum transkripti:

1 Trafik Polisi Nedir? Trafik Polisi, trafiği yöneten veya trafik kurallarının uygulanmasını sağlayan polis memuru.trafiğipolis memuru

2 TRAFİK IŞIĞI Trafik ışığı ya da trafik lambası, yol bağlantılarında, kavşaklarda, yaya geçitlerinde ve trafiğin kontrol edilmesi gereken diğer yerlerde bulunan trafik düzenleme aracı. İlk trafik ışığı 1868'de Londra'ya konmuştur. Trafik ışıkları, trafikte geçiş üstünlüğünün yerine, sürücü ve yayalara evrensel bir renk kodu ile renk sinyalleri göstererek trafiği düzenler.yaya geçitlerindegeçiş üstünlüğününrenk kodu Standart bir trafik ışığında; Yeşil ışık: ilgili doğrultuda trafiğin akabileceğini, Sarı ışık: ışığın yeşilden kırmızıya değişmek üzere olduğunu, Kırmızı ışık: trafiğin durması gerektiğini gösterir.

3 YAYA GİREMEZ Yaya Giremez Levhası, bu işaret levhası, yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin tehlike arz edebileceği, otoyol- kaldırımı bulunmayan çok çeşitli yollar, yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır. Trafik kurallarına ve trafik levha işaretlerine uymak, trafiği ve insan güvenliği açısından çok önemlidir.

4 BİSİKLET GİREMEZ Bisikletlerin bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Bisiklet sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.

5 EHLİ HAYVAN ÇIKABİLİR İnek, öküz, manda, keçi ve koyun gibi besi hayvanlarının geçebileceğini belirten bir levhadır. Genellikle köy yakınlarında veya hayvan otlaklarına yakın yerlerdeki yollarda bulunur. Bu levhayı gören sürücü hızını azaltarak daha dikkatli bir geçiş yapmak zorundadır.

6 YAYA GEÇİDİ Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır. Sinyalizasyonlu yaya geçitlerinde araç sürücüleri ve yayalar ışıklara riayet etmelidir. Eğer yaya geçidinde sinyalizasyon bulunmuyorsa, araç sürücüleri yaya geçidine giren veya girmek üzere olan yayaya, durmak veya yavaşlamak suretiyle ilk geçiş hakkını vermelidircaddeyayaların

7 DUR LEVHASI Dur İşareti altıgen şeklinde, kırmızı zemin üzerine, iç kısmında yine beyaz altıgen çerçeve ve onun merkezinde Büyük beyaz harflerle yazan tabeladır. Genellikle araçlar için, gelen araca ve/veya yayaya (olsa da olmasa da) durmak sûretiyle yol vermek gerektiğini, hatta gereklilikten evvel bir mecburiyet olduğunu ifade eder.


"Trafik Polisi Nedir? Trafik Polisi, trafiği yöneten veya trafik kurallarının uygulanmasını sağlayan polis memuru.trafiğipolis memuru." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları