Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Buyurun, Bir Başka TÜRKİYE'ye ( )www.uygarturkiye.org.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Buyurun, Bir Başka TÜRKİYE'ye ( )www.uygarturkiye.org."— Sunum transkripti:

1 Buyurun, Bir Başka TÜRKİYE'ye ( www.uygarturkiye.org )www.uygarturkiye.org

2 TOPLUMSAL BARIŞ UYGAR TÜRKİYE ( TB<>UT ) PROJESİ ( Toplumsal Barışı sağlayamazsak Uygar Türkiye hedefimize yaklaşamayız. Uygarca Yaklaşımlar geliştiremezsek de Toplumsal Barışı sağlayamayız )

3 TB <> UT Projesi Kimler tarafından, Ne Zaman Başlatıldı, Neler hedeflendi ? Proje, Türkiye’de son 30 yıldır yaşanan kamplaşmalardan ve kardeş kavgalarından bıkan ve Türkiye’nin geleceğinden endişe duyan bir grup sosyal sorumluluk sahibi vatandaş tarafından 2009’da başlatıldı. Tüm vatandaşları kucaklayan bu projede Kısa vadede, Toplumsal Barışı Sağlamak, Orta vadede, oluşmuş Toplumsal Yaraları Sarmak, Uzun vadede ise Uygar Türkiye hedeflendi.

4 TB<>UT Projesi Bugün de Gerekli mi ? Devletimizin yetkili organları yıllardır Toplumsal Barışı sağlamak için birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama, geleceğimize dönük endişeler artarak devam ediyor. Bugün vatandaşlar ile paylaşılmış ve vatandaşların akıllarına ve gönüllerine yatmış herhangi bir proje hiçbir kamusal veya özel kurumun elinde yoktur. Dolayısıyla, Gerçekçi, Akılcı ve Birleştirici yaklaşımlarla vatandaşları şiddetten uzak durarak ortak sorunlarımıza ortaklaşa çözümler üretmeye davet eden TB<>UT projemize duyulan gereksinim de artarak devam ediyor. Türkiye’de bugün ve yarın barış, güvenlik ve esenlik içinde yaşayabilmemiz için yaşamsal önem taşıyan

5 TB<>UT Projesinin Karakteristik Özellikleri : TÜRKİYECİ : ORTAK vatanımızı, milletimizi, değerlerimizi, çıkarlarımızı ve geleceğimizi koruyup geliştiren bir düşünce ve eylem akımı, bir yaşam tarzı. Bir şemsiye kavram ; Vatanseverlik + Irkçı olmayan Milliyetçilik

6 BAĞIMSIZ Siyasi Partilerden, İdeolojik, Etnik ve Dini gruplardan BAĞIMSIZ. Ama, o gruplarla, Kamusal ve Özel Kurumlarla ve STK'larla işbirliğine açık.

7 Türkiye için her zaman YAŞAMSAL ÖNEMDE ; Milli krizleri önleyici ve çözücü. AKILCI, YAPICI ve KALICI. Kanunlar önünde EŞİT VATANDAŞLIK çerçevesinde, AYRIMCILIK Yok, AYRICALIK Yok ! Dolayısıyla, Eşitlik Kapısı Tüm Vatandaşlara Açık...

8 . BARIŞÇI : ATATÜRK’ün Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini benimseyen YENİLİKÇİ : Yerel değerlerimizi korurken yenilerini geliştirir. Seçilmiş evrensel değerleri yerelleştirir.

9 YAŞAYAN ve Sürekli GÜNCELLENEN bir Proje Türkiye’de bugün ve yarın barış, güvenlik ve esenlik içinde yaşayabilmemiz için yaşamsal önem taşıyan TB<>UT projesi YAŞAYAN bir projedir. Temel ilkeleri ve önerileri her dönem için geçerlidir, gerektikçe de, 5B-YAKLAŞIMI ile sürekli güncellenir.

10 “ Asgari Müştereklerde Buluşalım ” Çağrısı Türk Vatandaşları için çok yavan kalır. Doğum yeri, Ana Dili, Etnik ve Dini kökenleri ne olursa olsun, vatandaşlarımızın Benzerlikleri Farklılıklarından çok daha fazladır. Neleri paylaştığımızı hatırlayalım : Bu ayrıcalığımızı değerlendirerek Ortak Çözümler üretelim.

11 Projeyi Tetikleyen Saptama Son dönemde yaşadığımız sıkıntıların temelinde, tüm vatandaşların kabul edeceği bir MİLLİ İLKE mizin ve hepimizi heyecanlandıracak bir MİLLİ HEDEF imizin olmaması yatıyor.

12 TB<>UT projesince önerilen “ Milli İlke ; 5 TEMEL ( 5T ) İlkesi ” ORTAK Vatan, Millet, Tekil Devlet, Bayrak ve Resmi Dil 5 TEMEL İlkesi, “Sürdürülebilir Birliktelik” için şarttır : Bu “Beşi bir Yerde”, dünya üzerinde yaşayan herhangi bir grup insanın bölünmeden bir arada ve barış içinde yaşayabilmesi için gereken temel taşlarıdır

13 5 TEMEL ilkesi -Avrasya’nın kalbi gibi çok kritik bir jeopolitik konumda yer alan- Türkiye için, gerekli olmanın ötesinde, yaşamsal bir önem taşır.

14 TB<>UT projesince önerilen “ Milli Hedef ; UYGAR TÜRKİYE ” ( ATATÜRK’ün Muassır Medeniyet Seviyesi ) Bu hedefi, “ Ülkemizin yaşam koşullarını çağdaş uygarlık Standartlarına yükseltmek ” şeklinde özetleyebiliriz. Bu hedefe iyi planlanmış ve titizlikle uygulanacak bir SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA SEFERBERLİĞİ ile ulaşabiliriz.

15 UYGAR TÜRKİYE ( UT ) için “Yol Haritası” UT ye yaklaşmak için 10 ANA KONU da çalışmalıyız : Demokratik, Diplomatik, Ekonomik, Teknolojik, Hukuksal, Sosyal, Kültürel, Yönetsel, Yapısal ( alt ve üst yapı ) EĞİTSEL. Bu konuların uzmanlarınca geliştirilip uygulanacak her proje bizi UT hedefimize bir adım daha yaklaştıracak

16 >>> ANAÇ bir PROJE <<< ( Bu proje çerçevesinde binlerce Uygulama Projesi … ) Uygar Türkiye Gönüllülerince ( UTG ) geliştirilen uygulama projelerinden bazıları ( www.uygarturkiye.org ) : www.uygarturkiye.org 1 ) “HEDEF>>>2023” ; Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde Türkiye’nin tüm il merkezlerine en az bin yıl ayakta kalacak anıtsal eserler ile dünyaya -uzun yıllar saygı ile anılacak- kültürel ( yazılı, görsel ve işitsel ) eserler kazandıracak ( 2009 ). 2 ) “UYGAR TÜRKİYE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ (UTÖK) ; Tüm üniversitelerde… (2011).

17 >>> ANAÇ bir PROJE <<< ( Bu proje çerçevesinde binlerce Uygulama Projesi … ) 3 ) “TOPLUMSAL KAYNAŞMA BAYRAMI ( 2011 )” ; Toplumdaki kamplaşmış kesimler arasında İletişim+Uzlaşma+İşbirliği kurulmasını hedefler Ortak değerlerimizi ( dini, etnik, kültürel ) paylaşarak kaynaşmamızı sağlayacak. 4 ) “İSTANBUL için SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ ( 2012). 5 ) “MİLLİ UZLAŞI ÇAĞRISI >>> PARLAMENTER UZLAŞI BİLDİRGESİ ( Nisan-2013 ).

18 TOPLUMSAL BARIŞ UYGAR TÜRKİYE BİLDİRGESİ ( www.uygarturkiye.org )www.uygarturkiye.org TÜRKİYE’deki YAŞAM ŞARTLARINI ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE YAKLAŞTIRMAK için, “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA SEFERBERLİĞİ”ni başlatan biz, UYGAR TÜRKİYE GÖNÜLLÜLERİ, “SÜRDÜRÜLEBİLİR BİRLİKTELİK” için de, aşağıdaki ilkeler çerçevesinde, vatanımızda “TOPLUMSAL BARIŞ”ı sağlamaya kararlıyız. 1 ) BİZ -ETNİK DEĞİL, ORTAK DEĞERLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE- “TÜRKİYECİYİZ”

19 2 ) “EŞİT VATANDAŞLIK” TEMELİNDE, MİLLİ HEDEFİMİZ “UYGAR TÜRKİYE” 3 ) “EŞİTLİK” için… “AYRIMCILIK” YAPMAYACAK, “AYRICALIK” İSTEMEYECEĞİZ 4 ) LAİK DEVLET BASKICI DEĞİL, İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUYUCU OLACAK 5 ) ÜNİTER ve SOSYAL DEVLET TÜM VATANI, TÜM VATANDAŞLARI, DEMOKRASİYİ, İNSAN HAK ve ÖZGÜRLÜKLERİNİ KORUYUP GELİŞTİRECEK 6 ) VATANIMIZA, ORTAK DEĞERLERİMİZE, ÇIKARLARIMIZA ve GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ. EMPERYALİST BÖL-YÖNET OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ

20 7 ) ÖNYARGISIZ İLETİŞİM+UZLAŞMA+İŞBİRLİĞİ ( İUİ ) KÖPRÜLERİ KURACAĞIZ, GELECEĞİ -GEÇMİŞE TAKILMADAN- KURACAĞIZ 8 ) ATATÜRK’ün “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” İLKESİ ÇERÇEVESİNDE KENETLENEREK DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ 9 ) BARIŞ -SADECE DEVLETİN, HÜKÜMETİN, SİYASİ PARTİLERİN, STK’LARIN DEĞİL- HEPİMİZİN GÖREVİDİR 10 ) HEPİMİZ BARIŞ İÇİN YARIŞACAĞIZ. BARIŞI SAĞLAYIP UYGAR TÜRKİYE HEDEFİMİZE ODAKLANACAK ve 2023’ü HEP BERABER KUTLAYACAĞIZ.

21 Projeyi Kimler, Nasıl Geliştiriyor ? Proje yıllar içerisinde devreye girenlerin ( Akademisyenler, yöneticiler, iş adamları, STK Üyeleri, Öğrenciler, … kısaca, Uygar Türkiye Gönüllüleri - UTG ) katkıları ile sürekli güncellenerek bugüne geldi. UTG’ler vatandaşların özlemlerini karşıladığına inandıkları bu projenin hepimizin ANONİM olmasını hedefliyorlar

22 TB<>UT Projesi son 30 yıldır yaşadığımız sıkıntıların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için olduğu kadar, ülkemizin uygarlık seviyesini yükseltmek için de çok yönlü, akılcı ve gerçekçi yaklaşımlar öneriyor. Dolayısıyla, TB<>UT projesini -dönemsel engellerden yılmadan, bıkmadan, usanmadan- sürekli geliştirerek uygulamalı, yaşatmalı ve yaşamalıyız.

23 Projeyi Hedeflerine Ulaştırabilmek için Neler Yapılmalı ? Öncelikle, tüm vatandaşlarımız proje hakkında Bilgilendirilmeli >>> Bilinçlendirilmeli. Bilinçlenmiş vatandaşlar Ortak Geleceklerine sahip çıkarlar. Yurt çapında paylaşım için her kanal ve her kaynak ( kamusal ve özel ) değerlendirmeli. Tüm vatandaşlar ve kurumlar bu Bağımsız, Barışçı, Yapıcı ve Birleştirici projeyi hiç çekinmeden destekleyebilirler.

24 KURUMSALLAŞMA ?... TB<>UT projesini benimseyen vatandaşlar Uygar Türkiye Gönüllülerine ( UTG ) kurumsallaşmalarını ( dernek kurmalarını, benzer hedefleri paylaşan dernekleri birleştiren bir platform oluşturmalarını ve hatta -projenin özgün ve kapsamlı yaklaşımını değerlendirerek- yeni bir siyasi parti kurmalarını ) öneriyorlar. Biz, UTG’ler tüm bu önerilere “Hayır” diyoruz. Çünkü, Türkiye’deki kamplaşmanın bir parçası olmak ve diğer kurumlardakiler için “Öteki” olmak istemiyoruz

25 TEŞEKKÜRLER, HOŞÇAKALIN … UYGAR TÜRKİYE GÖNÜLLÜLERİ


"Buyurun, Bir Başka TÜRKİYE'ye ( )www.uygarturkiye.org." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları