Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kadının Toplumdaki Yeri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kadının Toplumdaki Yeri"— Sunum transkripti:

1 Kadının Toplumdaki Yeri
HAZIRLAYAN FURKAN KAYA MEHMET AKINCI

2 KadInIn Toplumdaki Yeri:
Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür.             Atatürk’ ün bu konuya ilişkin yaklaşımı dikkate değerdir. “Daha esenlikle, daha dürüst olarak yürüteceğimiz yol vardır. Bu yol, Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik yaşamda erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekleyicisi yapmak yoludur.”

3 KADIN HAKLARI: Kadın hakları, kadınların erkeklerle eşit olarak sahip olmuş olduğu sosyoekonomik, siyasi ve yasal hakların tümüne verilen isimdir. Kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini almaları bir uygarlık aşamasıdır.             Medeni kanun ile kazanılan haklardan sonra Türk kadınına yönetimde görev alabilmesini sağlayan siyasi haklar 1930’ dan itibaren verilmeye başlanmıştır.

4 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ:
Her yıl 8 Mart’ ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler Genel kurulu tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde  “Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü”  olarak kararlaştırılmış ve Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde “Uluslararası Kadın Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

5 KadIn erkek eşİtlİği Toplumsal hayat kadın ve erkekle birlikte biçimlenir. Her iki cins de kendine ait özellikleri ile toplumsal hayatta belli bir konum işgal etmekte ve toplumsal işleyişe katkı sağlamaktadır. Ancak kadının çocuğun bakımına ve büyütülmesine olan fıtri yatkınlığı, cinsiyete göre düzenlenmiş iş bölümünün olduğu toplumsal yapılar, kadına ve erkeğe biçilen kültürel roller ve kalıplar gereği zaman zaman kadının toplumsal hayata etkin katılımını engellemiş, birtakım eşitsizliklerin de ortaya çıkmasına sebep olmuştur.


"Kadının Toplumdaki Yeri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları