Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı."— Sunum transkripti:

1 Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü @meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Kullanımı

2 2 @meb.k12.tr E-postaların Özellikleri Kurumlar arası rezmi yazışmalar ve iletişim işlemleri için okullarımıza @meb.k12.tr adresli e-postalar tahsis edilmiştir. @meb.k12.tr adresli e-posta sisteminde POP3 ve SMTP hizmeti sayesinde MS Outlook, Outlook Express ve Windows Live Mail programıyla kullanabilirsiniz. @meb.k12.tr e-posta sisteminde yer alan grup üyelerinin hepsine birden posta atabilir, diğer grup üyelerinin yazdığı e- postaları okuyabilirsiniz.

3 3 @meb.k12.tr e-postaların özellikleri Bir e-posta ile gönderebileceğiniz e-posta büyüklüğü 5MB'tır. Outlook'un özelliğinden dolayı bu kotadan dolayı sorun yaşamamak için 4 MB‘tan daha büyük dosya göndermeyin. Aynı anda e-posta gönderebileceğiniz en fazla kişi sayısı 150 'dir. Daha fazla alıcı seçmeyiniz. Mail sistemi ile ilgili yenilikleri takip etmek için http://mail.meb.k12.tr adresini düzenli olarak takip ediniz.

4 4 @meb.k12.tr E-postaların Kullanımı İle İlgili Açıklamalar Daha önce hiç @meb.k12.tr e-posta adresi almamış olan okullar e-posta adreslerini ve şifrelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçerek teslim alabilirler Şifre teslim işlemlerinden sonra kurumların e-posta adreslerini aktif olarak kullanmaları gerekmektedir. @meb.k12.tr üzerinden gönderilen ve alınan tüm postalar resmi niteliktedir. E-posta adres ve şifrelerini teslim almayan kurumların e-posta adreslerinde e– postalar birikmiş durumdadır. Kotası dolan kurumlarımızın mevcut mesajlarını silerek posta kutularını kullanılır hale getirmeleri gerekmektedir. Kota problemi yaşayan kurumlar Outlook kurulumu yapıp e-posta alış-verişini bu program üzerinden yaparak kota dolumu sıkıntısı yaşamazlar

5 5 E-POSTALARA ULAŞMA YÖNTEMLERİ Kurumunuza gönderilen e-postaları aşağıdaki araçların herhangi biriyle takip edebilirsiniz. Web tarayıcı ile web tabanlı e-posta (mail.meb.k12.tr) Outlook Express ile Microsoft Outlook ile Diğer e-posta programları ile »Windows Live Mail »Mozilla Thunderbird »Mozilla Mail »Eudora »Incredimail »Lotus Notes »Netscape Messenger

6 6 Web Tabanlı E-posta Okulunuz adına açılmış olan e- posta hesabınızdaki e-postaları Web tarayıcı programları ile (Internet Explorer, Firefox, v.b.) görüntüleyebilirsiniz. E- posta hesabınızın şifresini web tabanlı e-posta hizmeti aracılığı ile değiştirebilirsiniz. e-posta sisteminde üye olduğunuz grup postalarını okuyup gruplara e-posta atabilirsiniz. Bu hizmetler için kullanacağınız web adresi : http://mail.meb.k12.tr (kota problemi ya ş amamak için Outlook kurulumu önerilir)

7 7 mail.meb.k12.tr Web Tabanlı E-posta

8 8 Web Tabanlı E-posta Sistemine Giriş

9 9

10 10 E-posta Gelen Kutusu

11 11 Web Tabanlı E-posta Ayarları

12 12 mail.meb.k12.tr E-posta Şifre Değiştirme 1.Mevcut şifrenizi yazın 2.Yeni şifrenizi yazın 3.Yeni şifrenizi tekrar yazın 4. butonuna basın

13 13 Okul Bilgilerini Düzenleme Seçenekler Bölümünden Kişisel Bilgiler Başlığını tıklayın

14 14 Okul Bilgilerini Düzenleme

15 15 Grup klasörleri Ayarları

16 16 Grup E-postalarını Okuma

17 17 E-postalarınızı işi bittiğinde mutlaka silin! Kotanız dolduğu takdirde yeni e-postalar size ulaşmaz

18 18 @meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Microsoft Outlook’a Kurulumu

19 19 Outlook Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden okulunuz adına açılmış olan bu elektronik posta hesabınıza Outlook programı ile ulaşabilirsiniz. E-posta alma ve gönderme işlemlerinizi bu program ile daha kolay ve hızlı yapabilirsiniz. Outlook kullandığınızda kota dolması ile ilgili sorunları nadir olarak yaşarsınız.

20 20 @meb.k12.tr E-posta Adreslerinin Microsoft Outlook’a Kurulumu

21 21 Outlook E-posta Ayarları Ba ş lat  Tüm Programlar  Microsoft Office  Outlook çalı ş tırın. Arama çubu ğ undan Outlook programını aratarak da ula ş abilirsiniz.

22 22 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Araçlar  Hesap Ayarları seçeneğine tıklayınız.

23 23 Microsoft Outlook E-posta Ayarları E-posta bölümünden Yeni butonunu tıklayın

24 24 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Pencerenin altında bulunan Sunucu ayarlarını … el ile yapılandır alternatifini seçin. İleri butonuna tıklayın.

25 25 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Internet E-posta 'yı seçin. İleri butonuna tıklayın.

26 26 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Adınız alanına Okulunuzun Adını yazın. E-posta adresi alanına, Okulunuzun yeni elektronik posta adresinizi yazın. Örneğin 123456@meb.k12.tr Hesap Türü seçenek kutusundan POP3 seçin. Gelen posta sunucusu alanına mailpop.meb.k12.tr yazın. Giden posta sunucusu (SMTP) alanına mailsmtp.meb.k12.tr yazın. Kullanıcı Adı ve Parola alanını doldurun

27 27 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Diğer Ayarlar butonuna tıklayın.

28 28 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Giden Sunucusu bölümüne tıklayın.

29 29 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulama gerekiyor seçeneğinin seçili olduğuna emin olun.

30 30 Microsoft Outlook E-posta Ayarları Gelişmiş bölümüne tıklayın. Gelen sunucu (POP3) alanını 110 olarak bırakın. Giden Sunucu(SMTP) alanında 587 olarak güncelleyin. Outlook programında elektronik postalarınızı okumak için gerekli ayarları tamamlamış bulunuyorsunuz. İletilerin bir kopyasını sunucuda bırak işaretini kaldırın (işaretlenirse maillerin bir kopyası sunucuda saklanacağından mail kotası dolabilir.) Okul ya da kurumda birden fazla bilgisayarda posta hesabı kurulu olursa Outlook programını ilk açan postayı alacağından programın tek bilgisayarda kurulması faydalı olacaktır.

31 31 Microsoft Outlook E-posta Gönderme/Alma E-posta Ayarlarınız tamamlandıktan sonra Gönder/Al butonuna tıklayarak sunucuda bulunan e-postalarınızı bilgisayarınıza aktarınız

32 32 Sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri

33 33 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları E-posta ayarlarınızı tamamlayıp Gönder/Al Butonunuza bastığınızda yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz ya da e-posta adresiniz yanlıştır. E-posta ayarlarını tekrar gözden geçiriniz.

34 34 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları E-posta ayarlarınızı tam olduğu halde yukarıdaki pencereler ile karşılaşıyorsanız : Kullanıcı adınız, şifreniz Bakanlık sistem yöneticileri tarafından sıfırlanmıştır. İlçe Milli Eğitim İlsis yöneticisi aracılığıyla yeni şifre talep ediniz.

35 35 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları Database disk quota exceeded hata iletisi alıyorsanız : E-posta gönderdiğiniz kurum, e-postalarına bakmadığı için kotası dolmuş, yeni e-postaları alamıyor. Kurum uyarılarak posta kutusunu boşaltması istenir.

36 36 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları Gönder/Al butonuna basılınca Alıcılardan bir tanesi sunucu tarafından reddedildiği için ileti gönderilemiyor. Reddedilen e-posta adresi: 'rsonkaya@gmail.com'. … hata mesajı ile karşılaşlıyor : @meb.gov.tr yada @meb.k2.tr ile bitenler dışında bir e-posta adresine (örneğin @hotmail.com, @gmail.com, @yahoo.com v.b.) e-posta göndermeye çalışıyorsunuz. Giden Kutusundan bu e-postayı siliniz. Bu tür e-postaları web tabanlı e-posta ile (mail.meb.k12.tr) gönderiniz.

37 Outlook Expres, Outlook gibi programlar kullanacaksanız, kurumunuzda e-posta takip işlemini sadece bir bilgisayardan gerçekleştiriniz. Birden fazla bilgisayara e-posta ayarı yaptığınız takdirde, e-posta geldiğinde bilgisayarlardan önce bağlanan e-postaları görebilecek, diğer bilgisayar gelen e-postanın farkında olmayacaktır. 37 Sık Karşılaşılan E-posta Sorunları


"Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları