Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ"— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ WEB SAYFASININ TAKİBİ VE BİLGİ AKIŞININ SAĞLANMASI

2 BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
Çağımız bilgi çağı olarak tanımlanıyor. Bilgiye hızlı ve kolay ulaşmak önemseniyor. Çünkü günümüzde bu bir ihtiyaç halini almıştır. Bilgiye neden hızlı ve kolay ulaşmak istiyoruz? Kaynakları (zaman, para, insan vs) doğru kullanmak ve yönlendirmek istiyoruz. Eğitim hizmetini daha kaliteli olarak sunmak istiyoruz.

3 Biz ne yapıyoruz? Ortaöğretim Genel Müdürlüğü olarak biz de kaynaklarımızı daha etkin ve verimli olarak kullanmak istiyoruz. Bu nedenle: A- Öğrenci sayımızdan bina ve derslik sayımıza varıncaya kadar bir çok veriyi MEBBİS yoluyla alıyoruz. MEBBİS sisteminde sizin girdiğiniz verileri kullanıyoruz.

4 B- Ortaöğretim Genel Müdürlüğü web sayfasında MEBBİS ortamında bulunmayan ve acil olarak ihtiyaç duyduğumuz verileri almak için modüller geliştiriyoruz ve sizden veri girişlerinizi zamanında yapmanızı istiyoruz. C- Size e-posta ve internet sayfamız üzerindeki duyurularla ulaşmaya çalışıyoruz.

5 Bu sunumda işlenecek konular
1- Ortaöğretim web sayfasının kullanımı hususunda ihtiyacınız olan kullanıcı adı ve şifrelerin edinilmesi 2- Kurumsal e-posta adreslerinin alınması 3- Ortaöğretim web sayfasının ve modüllerin tanıtımı

6 KULLANICI ADI VE ŞİFRE KULLANICI ADI VE ŞİFRE
Kullanıcı adı ve şifresi web üzerinden çeşitli sistemlere giriş için kullanılır. Ortaöğretim web sisteminde de benzer şekilde kullanılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifresi nasıl belirlenir? Kullanıcı adı sizin okulunuzun ilsis kodudur. Şifre ortaöğretim web sistemi tarafından otomatik olarak oluşturulur.

7 Kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorsanız ne yapmalısınız?
Kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorsanız, ogm.meb.gov.tr üzerindeki şifremi unuttum bağlantısına tıklamalısınız. Gelen ekranda kurum kodunuzu yazıp tamam tuşuna basarsınız. Kurumsal e-posta adresiniz etkin ise sistem kurumsal e-posta adresinize kullanıcı adınızı gönderir.

8 KURUMSAL ELEKTRONİK POSTA ADRESİ KULLANIMI
Kurumsal e-posta nedir? Neden kurumsal e-posta adresini kullanmalıyız? Kurumsal e-postanın yararları nedir? Kurumsal e-posta alımı ve kullanımı nasıldır? Kurumsal e-postaların takibi nasıl yapılır? E-postanız: Kurum kodunuzu bilen herkes size dünyanın her yerinden e-posta ile ulaşabilir.

9 NEDEN KURUMSAL E-POSTA ADRESİ KULLANMALIYIZ?
Kurum kodu değiştiğinde kurumsal e-postalar da değişir. Kurum kodunuz diğer bütün işlemlerinizde kullanıldığı için sistem tarafından tanınması kolaylaşır. Sisteme daha kolay uyum sağlanmış olur.

10 KURUMSAL E-POSTA ALIMI VE KULLANIMI
Yeni kurum açıldığında, yapılacak ilk işlerden birisi kurumsal e-posta adresini ve şifresini öğrenmek olmalıdır. Bunun için; - İldeki İlsis (Mebbis) görevlisi ile iletişime geçilir. - Gerekli olan kurumsal kod bildirilir, kullanıcı adı ve şifre alınır.

11 KURUMSAL E-POSTA ALIMI VE KULLANIMI
- internet explorer üzerinden adresine girilir. Gerekli posta kutuları yaratılır. - İldeki ilsis görevlisinden alınmış olan kullanıcı adı, şifre, pop3 ve smtp parametreleri outlook üzerindeki sisteme girilerek hesap yaratılır.

12 KURUMSAL E-POSTALARIN TAKİBİ
Neden e-postalarımızı takip etmeliyiz? Çünkü; Zaman bizim için değerlidir. İllerden ve Bakanlıktan bir bilgi istenilebileceği gibi sizlere yönelik duyurular da gelebilir. Haberleşme anında olur, gerekli işlemler gecikmeden yapılır.

13 KURUMSAL E-POSTALARIN TAKİBİ
Outlook üzerinden e-postaları alabilmek için gönder/al butonuna basılır. Okul idarecilerimizin her sabah ilk olarak e-postaları kontrol etmeleri gerekmektedir.

14 Ortaöğretim web sitesi
Ortaöğretim web sitesi üzerinden zaman zaman İlsis ‘de bulunmayan bilgiler istenmektedir. Örnek: Okul bütçeleri için bütçeleştirilmiş borçlar modülü, Okul harcamaları modülü. Bu modüller İlsis ortamında yoktur.

15 KULLANICI ARAYÜZÜ ARAYÜZ: Bilgisayar ile insan arasında aracılık yapan sisteme arayüz denir. Bilgisayar arka planda çok karmaşık işlemler yapmasına rağmen bunu kullanıcıya hissettirmez. Kullanıcının yapması gereken şeyler ekran ortamında bulunur. Gerekli açıklamalar yapılır. Uygun girişler bu açıklamalar doğrultusunda yapılmaktadır.

16 Okullarımız için geliştirilmiş modüller
1- Pansiyonlu Okullar Ödenek İstem Modülü 2- Tüm Okullar Ödenek İstem Modülü 3- Okul Harcamaları Modülü 4- Pansiyonlu Okullar Öğrenci Mevcutları Modülü 5- Okul ÖSYS Yerleştirme Kayıtları Modülü 6- Vergi No ve Bütçe Bilgi Girişleri Modülü 7- Okul Bilgi Girişleri Modülü 8- Müdür Bilgi Girişleri Modülü

17 Ortaöğretim web sistemi ara yüzü
adresini internet explorerden açınız.

18 Ortaöğretim web sistemi ara yüzü
Kullanıcı adı ve şifrenizi ilgili bölüme yazınız. Ekran değişecektir. Önceki slayt ile bu slayt arasındaki temel fark sol menünün değişmesidir. Okullarımıza bu menüde Okul bilgi girişleri diye bir menü açılacaktır.

19 Ortaöğretim web sistemi ara yüzü
Bu menü altında çeşitli modüller yer almaktadır. Bu modüller zaman zaman kapatılır veya tekrar açılır. Açılan her modül ile ilgili bir açıklama kutucuğu yer alacaktır. Lütfen bu açıklama kutularını dikkatle okuyunuz.

20 Ortaöğretim web sistemi ara yüzü
Girişleri bu açıklamalar doğrultusunda yapınız.

21 Teşekkür Ederim 21


"BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları