Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gmail(Google Mail) Hesabı Açma

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gmail(Google Mail) Hesabı Açma"— Sunum transkripti:

1 Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
MART 2011 Hazırlayan:Cafer DOĞAN (Buca Eğitici Bilişim Tek.Formatörü)

2 Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde adresine ya da doğrudan adresine girilir. Burada “Gmail” bağlantısını(Linki) tıklayıp Gmail sayfasına gidiyoruz.

3 İlk defa hesap açmak için “Hesap oluştur” butonunu tıklıyoruz.

4 Ad,soyad bilgilerini girdikten sonra almak istediğimiz mail kullanıcı adını yazıyoruz.Örneğin ben “uyduruk” adıyla bir mail adresi almak istedim.Daha önceden başkaları tarafından alınmış olduğu için uygun olmadığı mesajı(kırmızı renkli) verdi.Başka öneriler sundu.Ama ben o önerileri kabul etmedim.Başka bir adres deneyeceğim.

5 “Uydurukmailadresim” daha önceden başkaları tarafından alınmadığı için uygun olduğu mesajını aldım.Yani mail adresim olacak.

6 En az 8 karakterden oluşan, unutmayacağımız kolay tahmin edilemeyecek (harf-rakam karışımından oluşması daha iyi olur)bir şifre yazıyoruz.Alttaki 3 kutucuktaki onay çentiklerini kaldırabiliriz.(İsteğe bağlı)

7 Güvenlik sorusu açılır liste kutusundan bir soru seçiyoruz
Güvenlik sorusu açılır liste kutusundan bir soru seçiyoruz.Ya da en attaki “Kendi Sorumu yazayım” seçeneğini seçip özel bir soru da yazabiliriz.İlerde Şifremizi unutursak şifremizi sıfırlama için bu güvenlik sorusu bize sorulacaktır.Bu nedenle “Cevap” kısmına yazacağınız cevabı unutmamanız önemlidir.

8 Örneğin,ben İlkokul Öğretmenimin adını soran soruyu seçtim
Örneğin,ben İlkokul Öğretmenimin adını soran soruyu seçtim.”Cevap” kısmına Öğretmenimin adını yazdım.Tabi ki bu soruyu ve cevabı başkaları bilmemesi gerekiyor.Eğer başkaları bilirse bizim e-postamızın şifresini onlar da sıfırlayıp,yeni şifre oluşturabilirler. Kurtarma e-postası; eğer başka bir posta adresiniz varsa buraya yazarsanız sıfırlama işleminde doğrulama postası bu postaya gelecektir.Eğer başka bir e-postanız yoksa boş geçebilirsiniz.

9 Resimde gördüğümüz karakterleri alttaki kutucuğa giriyoruz
Resimde gördüğümüz karakterleri alttaki kutucuğa giriyoruz.Hatalı olursa, formu onaylama aşamasında hata verecek. Yeni bir doğrulama kodu üretecektir.(Mail adresleri robot yazılımlar tarafından otomatik olarak alınmasın diye bu doğrulama kodu kullanılıyor. Tüm alanları doldurduktan sonra;sözleşme şartlarını okuyup, bu butonu tıklıyoruz.

10 Eğer “Tebrikler” mesajını aldıysanız e-posta hesabını aldınız demektir.
“Hesabımı göster” butonunu tıklayarak artık mail hesabınıza girebilirsiniz.

11 Artık e-posta hesabımızın “Gelen kutusu”na girmiş bulunuyoruz
Artık e-posta hesabımızın “Gelen kutusu”na girmiş bulunuyoruz.İlk olarak Gmail ekibinden 3 adet bilgilendirme mesajı gelmiş durumda.Artık yeni e-posta hesabını kullanabilirim.Bu posta hesabını örnek olması açısından aldım.


"Gmail(Google Mail) Hesabı Açma" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları