Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

05.03.2016. KURULUŞ: 2008 Yılı Mevcut Örgütlenme Yapısı içinde 68 İl Aile Hekimliği Derneğini barındırmaktadır. Şu an ki yapılanması içinde 12 000 Aile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "05.03.2016. KURULUŞ: 2008 Yılı Mevcut Örgütlenme Yapısı içinde 68 İl Aile Hekimliği Derneğini barındırmaktadır. Şu an ki yapılanması içinde 12 000 Aile."— Sunum transkripti:

1 05.03.2016

2 KURULUŞ: 2008 Yılı Mevcut Örgütlenme Yapısı içinde 68 İl Aile Hekimliği Derneğini barındırmaktadır. Şu an ki yapılanması içinde 12 000 Aile hekimi üyedir. 22 000 Aile Hekimini temsil etmektedir.

3 Bilimsel ve sosyal anlamda günümüz koşullarına uygun, dünya da uygulanan aile hekimliği sistemlerine örnek teşkil edecek modern koruyucu sağlık hizmetlerini ülkemizde uygulayabilmektir.

4 Ülkenin her bölgesinde hiçbir ayrım gözetmeden tamamen apolitik bir tavır ile üyelerini bir araya getirmek ve ülke sağlık geleceğini bir adım ileriye taşımaktır.

5 Hizmet sunduğu halka kaliteli sağlık hizmeti vermek Ülke’nin üstün menfaatleri doğrultusunda sağlık politikalarının geliştirilmesinde rol almak Üyelerinin sistemden kaynaklı tüm sorunlarının giderilmesi için hukuki zeminde mücadele etmek Bilimsel veriler ışığında dünya standartlarında çalışmalar yapmaktır.

6 TÜRKİYE ön adını alabilmek için hazırlanan sosyal sorumluluk projeleri ** Halkın sağlık okur yazarlığını artırmak için e- reçete şifrelerini yazacağımız bilgilendirme notları oluşturmak ** Sahada görev yapan 22 000 aile hekimi ve aile sağlığı çalışanına etkili bir biçimde ulaşmak için internet üzerinden yayın yapan radyo yayınını sağlamak ve sonrasında AHEF TV yi hayata geçirmek

7 Bakanlığımızın ‘’DEMİR GİBİ TÜRKİYE’’ projesi kapsamında ‘’Aile hekimliği birimlerinde takip edilen 9 aylık bebeklerde ki anemi prevalansı ve etkileyen faktörler.’’ Kronik hastalıklar takiplerine ışık tutması yönünden ‘’Birinci basamaktan hizmet alan vatandaşların kanser taramalarına ilişkin bilgi ve tutumlarının değerlendirilmesi’’

8 Federasyonumuza üye il dernekleri il içinde düzenledikleri eğitimler ile yeni gelişmelerden haberdar olmakta ve bir standart yakalamaktadır. AHEKON uluslararası katılımı ile aile hekimliğinin bilimsel yüzü olup her geçen gün marka değerini artırmaktadır.

9 AHEF, UEMO (AVRUPA AİLE HEKİMLERİ BİRLİĞİ) üyesidir. Bir sonraki yıl yapılacak seçimler de yürüttüğümüz kulisler ile UEMO yönetiminde de görev almayı bekliyoruz.

10 Son dönemlerde bakanlığımızın da aktif rol almaya başladığı alternatif tıp ile alakalı olarak ‘’aile sağlığı merkezlerine başvuran 18 yaş üzeri kişilerde alternatif tedavi kullanım sıklığı ve alternatif tedaviye ait bilgi düzeyi ‘’.

11 Siz değerli Bakanımıza sahanın taleplerini getirdik. Sizin sözünüzü aile hekimlerimize iletmek ve arada köprü olarak Birinci Basamağı Hep Birlikte Güçlendirmek en büyük temennimizdir.

12 Bizler aile hekimliğine geçtiğimizden buyana, bu işi çok sevdik, kendimizi işimize adadık Çoğumuz bu mesleğin güzel yanlarını burada yaşadığımızı hissetmeye başladık Her birimiz verilen görevleri içtenlikle severek yerine getirmeye çalıştık Zaman geçtikçe tıbbi bir hafıza, dahası bir kurum oluşturdunuz ve kurumsal hafızamız oluşmaya başladı.Kayıtlı 4000 kişilik bir ailenin ferdi olduk.

13 Ve verilen yüklerin(nöbetler) sizinde bildiğiniz 2 yılı kayıp olarak gördüğümüz bir sürece girdik. Tükenmişlik sendromu ve neticede motivasyonumuz kayboldu. İnanıyoruz ki ; "bozulan motivasyonu düzeltmeden hiç bir ilerleme kaydedilemez"

14 Bizler sizlerin de dediği gibi halk ile devamlı iletişim halinde olan onlara en yakın sağlık birimiyiz..Bizler vatanımızın en ücra yerinde bile görevden sorumluluktan hiç kaçmadık kaçmayacağız...Bizler nöbet ile anlaşmazlığa düştük gibi....Ama bizler sizinle iletişim halinde olarak beraberce sorunları çözmeye talibiz.. Gelin temiz bir sayfa açalım..

15 NÖBET Gönüllülük esaslı Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerini aksatmayacak koşullarda Makul ücret KARŞILIKLI BİRBİRİMİZE GÜVENİ TESİS ETMELİYİZ ARTIK …

16 NÖBETLERE BAĞLI FESİHLER Tek bir arkadaşımızın bile bu sebeple sözleşmesinin feshedilmemesi dileğimizdir. Gerekçe: Sahadaki arkadaşlarımızın bu motivasyona ihtiyacı vardır.

17 Yıpranma Payı Bu konuda çalışmalarınız olduğunu görüyor teşekkür ediyoruz.

18 EMEKLİLİK HAKLARI Hakimler gibi Hekimlerin de insanca yaşayabileceği rakamlarda emeklilik maaşı almasını talep ediyoruz.

19 Statümüz hala net değil Bu konuda ortak çalıştay yapabilir Kamu & özel buna birlikte karar verebiliriz

20 SAĞLIKTA ŞİDDET Hepimizin ortak sorunu çözümü birlikte bulabiliriz. Siz sayın yetkililerimiz kanununun bir an önce çıkarılmasına önderlik ederken bizlerde halkın eğitimi ile sadece sağlıkta değil toplumda artan şiddetin önüne geçebiliriz.

21 Bildiğiniz üzere 27-28 Şubat tarihlerinde THSK Yetkililerimizle yaptığımız çalıştayda uzun uzun sorun ve çözüm önerilerimizi konuştuk ve raporladık. Bunların hepsi konuşulup çalışılarak düzenlenebilir.

22 MUTLU HEKİM MUTLU TOPLUM MUTLU BAKAN MUTLU VATAN GELİN HAYALLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM BİRİNCİ BASAMAĞI BİRLİKTE GÜÇLENDİRELİM..

23 SAYGILARIMIZLA AİLE HEKİMLERİNİZ

24 Sahanın yüz akı olan uluslararası katılımlı AHEKON 2016 ya katılımınız bizleri onurlandıracağı gibi kongreye katılan katılmayın tüm personelinize sahip çıktığınızı göstererek bizlere moral ve motivasyon katkısı sağlamış olacaksınız….

25

26


"05.03.2016. KURULUŞ: 2008 Yılı Mevcut Örgütlenme Yapısı içinde 68 İl Aile Hekimliği Derneğini barındırmaktadır. Şu an ki yapılanması içinde 12 000 Aile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları