Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ"— Sunum transkripti:

1 SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
ORHANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAZIRLAYAN: MURAT ORHAN

2 DERSLERDEN BAŞARILI SAYILMA:
Bir dersten başarılı olabilmek için o dersten birinci dönem notu geçer (2) ve üstü ise ikinci dönem notunun en az (2) geçer not olması gerekir. Birinci dönem notu başarısız (1) ise en az (2) geçer not alması, (0) etkisiz ise en az (3) orta alması gerekir. -Birinci dönem notu (2) geçer ve üstü olsa da 2. dönem notu en az geçer (2) olmalıdır. -Birinci dönem notu (0) Etkisiz ise o dersten başarılı olabilmek için en az (3) almak gerekir. Örnek : 1. dönem = dönem = 1 ortalama = 2 ise BAŞARISIZ -Birinci dönem notu (2, 3, 4, 5) olsa da o dersten başarılı olabilmek için öğrencinin ikinci dönem kanaat notunun en az 2 geçer not olması şarttır.

3 TAKDİR-TEŞEKKÜR 1- Takdir-Teşekkür alabilme şartları nedir? Milli Eğitim Bakanlığı Ödül ve Disiplin Yönetmeliği esasları doğrultusunda, gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70.00’den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden a) arasındakileri Teşekkür Belgesi, b) ve 100 arası Takdir Belgesi ile ödüllendirilir.

4 Devam-Devamsızlık Devam- Devamsızlık esasları nedir ? İlgili yönetmelik esaslarına göre bir öğrenci özürsüz olarak 19,5 gün devamsızlık yapabilir. 20 gün olduğu takdirde sınıfta kalır. 1 gün ve üzeri devamsızlıklarda, sınav günü yapılan devamsızlıklarda rapor getirmelidir. Doktor raporu devamsızlığı takiben en geç 7 gün içinde okul idaresine teslim edilir. (Özürlü devamsızlık sınırı da 25 gündür.)

5 ANADOLU LİSELERİNDE SINIF GEÇME ŞEKİLLERİ: 1 – Doğrudan sınıf geçmek: Almış olduğu bütün derslerden geçer not ( 2 ) alan öğrenciler bir üst sınıfa doğrudan geçerler.   2 – Ortalama ile sınıf geçmek : Öğrencinin başarısız ders veya dersleri var ise, Yıl sonu ortalaması 3.00 ise Dil ve Anlatım - Kuran-ı Kerim dersleri hariç (bu ikisi baraj derstir)  öğrenci borçsuz olarak ve direk bir üst sınıfa geçebilir. 3 – Sorumlu olarak sınıf geçme : Öğrencinin yıl sonu ortalaması 3.00’ın altındaysa ve en fazla 3 dersten başarısızlığı varsa sorumlu olarak 10. sınıfa geçer. En fazla iki dersten zayıfı olanlar bir üst sınıfa geçerler. (SADECE 9. SINIFLAR 3 DESRTEN BAŞARISIZ DAHİ OLSALAR BİR ÜST SINIFA SORUMLU GEÇERLER)

6  ORTALAMA YÜKSELTME SINAVI:
Öğrencinin ders yılı sonunda başarısız olduğu ders veya dersleri varsa Ortalama Yükseltme sınavlarında en fazla 4 dersten sınava girebilir. Sınava gireceği derslerin seçimi Haziran ayında sınav döneminden hemen önce, okul idaresi tarafından duyurulacak tarihlerde ilgili sınıf öğretmeni veli ve öğrencinin mevcudiyetinde birlikte seçilerek dilekçe ile belirlenir. Öğrenci dilekçesinde belirttiği derslerin dışında derslerden sınava giremez. Ortalama Yükseltme sınavları sonunda (ortalaması 3.00’ın altındaysa) en fazla 3 dersten borçlu olarak bir üst sınıfa geçebilir Bunun adı bir üst sınıfa öğrenci sorumlu geçti olarak adlandırılır.

7 Ortalama Yükseltme sınavlarında en fazla kaç dersten sınava girilebilir?
Öğrencinin başarısız olduğu ders adedi kaç olursa olsun en fazla 4 ders seçme hakkı vardır. Başarısız olduğu bir dersten ortalama yükseltme sınavında en az geçer not ( 2 ) aldığında bu dersten başarılı sayılır. Öğrencinin ortalama yükseltme sınavından aldığı puanlara göre yıl sonu puanları ve yıl sonu başarı puanları yeniden tespit edilir. Örnek : Matematik Yıl Sonu Notu: 0 Ortalama Yük. Sınavı Notu 2 = başarılı Bu öğrencinin yıl sonu notu 0 olduğu halde sınavdan 2 aldığı için matematik dersinden başarılı sayılmaktadır.

8 SORUMLU OLARAK SINIF GEÇME: Yıl sonunda ve girdiği ortalama yükseltme sınavları sonunda Öğrencinin yıl sonu ortalaması 3.00’ın altındaysa ve en fazla 3 dersten başarısızlığı varsa sorumlu olarak 10. sınıfa geçilebilir.  Ara sınıflarda en fazla 2 dersten sorumlu geçilir. Dil ve anlatım , Kuran-ı Kerim dersleri baraj dersi olduğundan yıl sonu ortalaması ve üzerinde olsa da ortalama ile geçilmez, sorumlu geçilir. Sorumluluk ancak o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunduğunda kalkar. Sorumluluk Sınavları ders yılı boyunca Şubat döneminde, Haziran döneminde, Eylül döneminde olmak üzere üç defa yapılır. Alt sınıflarda sorumlu (borçlu) dersi olan öğrenciler bu derslerden sınava girebilirler.

9 ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 TARİH - T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK 4 GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ 1 FELSEFE YABANCI DİL 6 BEDEN EĞİTİMİ /GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM 30 13 10

10 Mesleki dersler DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. KUR’AN-I KERİM 4 7 6
MESLEKİ ARAPÇA TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 - SİYER 2 FIKIH TEFSİR KARŞILAŞTIRMALI DİNLER TARİHİ HADİS KELAM HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA İSLAM TARİHİ TOPLAM 9 13 14 18

11 DİĞER SEÇMELİ DERSLER DERSİN ADI 10. Sınıf 11. Sınıf 12. Sınıf
Dil ve Anlatım (2) (2)(3) Türk Edebiyatı (1) Matematik (2)(4) Geometri (1)(2) Fizik Kimya Biyoloji Tarih - Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Coğrafya Psikoloji Sosyoloji Mantık Yabancı Dil (4)(6) İkinci Yabancı Dil

12 DİĞER SEÇMELİ DERSLER DERSİN ADI DERS SAATİ BİLGİ KURAMI (1 ) - ( 2 )
DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI 1 SOSYAL ETKİNLİK PROJE HAZIRLAMA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLJİSİ İŞLETME 2 EKONOMİ GİRİŞİMCİLİK ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER YÖNETİM BİLİMİ DİKSİYON VE HİTABET SANAT TARİHİ ALMAN EDEBİYATI İNGİLİZ EDEBİYATI

13 9. SINIF 10.SINIF 11.SINIF 12.SINIF MESLEKİ DERS TOPLAMI 9 13 14 18
MESLEKİ DERS TOPLAMI 9 13 14 18 SEÇMELİ DERS SAATİ TOPLAMI - 12 11 REHBERLİK ve YÖNLENDİRME 1 TOPLAM DERS SAATİ 40


"SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları