Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK
İHALE ONAY BELGESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK DÖNER SERMAYE BÜTÇE BİRİMİ

2 SUNUM İÇERİĞİ İHALE ONAY BELGESİ İHALE YÖNETİMİ İHALE İSTATİSTİK RAPORU

3 Mal Alımı İhale Süreci İHALE SÜRECİ Süreç No 1
İhtiyacın Ortaya Çıkması 2 Teknik Şartnamenin Hazırlanması (Md./12) 3 Yaklaşık Maliyet (Md./9) 4 İhale Usulünün Tespiti 5 İhale Dokümanı 6 İhale Onayının Alınması

4 YAPILACAK OLAN İHALENİN ÖDENEĞİ VAR MI YOK MU??

5

6 Tdms m1 raporu

7 İHALE ONAY BELGESİNİN SİSTEM ÜZERİNDEN DÜZENLENMESİNİ NEDEN İSTİYORUZ...?
2012 – 2013 SAYIŞTAY RAPORLARINA GÖRE % 10 LUK DOĞRUDAN TEMİN LİMİTLERİNİN TAKİP EDİLMESİ… Bütçeden M1 Gerçekleşmenin Dışında; Faturalaştırılmamış Fakat İhalesi Yapılmış Miktarların Görülmesi… Sağlık Tesislerine Ödenekler İle İlgili Analiz Yapabilme İmkanı Sunulması Ve Ödenekler İle İlgili Yıl Sonunu Tahmini Yapılabilmesi Sisteme Girilen İhalelerin Excel Aktarması Sonucu; Yıl Sonu Sağlık Tesisi Ve Birlik Olarak Analiz Çalışması Yapılması.

8 İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ

9 İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ
aaaaaa Analitik Bütçe Modülü /Kullanıcı Menüsü/İhale Onay Belgesi/ ihale Yönetimi menülerinden giriş yapılır… İHALE KAYDI 2 AŞAMALIDIR.. İhale onay belgesini: ilk ihale kaydının yapılması için İhale Yönetimini de: İhalenin sonucunda ödenmesi gereken faturadaki KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarını güncellemek için kullanılır.

10 İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesine giriş yapılır.
Ayrılan bütçe yerine o alım için harcanacak miktar yazılır. Mal/Hizmet/Yapım grubu seçilir. İşin adı tanımı niteliği yazılır. İşin miktarı bölümüne rakam ve yazı girilir. İhale usulü /ihale şekli İhale alım türü Alt kısımda ihaleyi kaydet butonu seçilir. Hangi tertip/malzeme alınacaksa o satır bulunur.

11 İHALE ONAY BELGESİ İhale kaydet butonu ile ihale kaydı yapılır.
ONAYSIZ ihale kaydında kullanılabilir miktarda bloke başlamaz ancak ; doğrudan temin alımları için 21-f ve 22 d maddelerin de girilen miktardaki ilk ayrılan bütçe KDV siz miktarlarını toplamaya başlar. Geçmiş ihale butonu ile yeni girilen onaysız halde olan ihale onaylı hale getirilir.

12 İHALE ONAY BELGESİ Sarı alanlar bu bölümde doldurulur ve bir daha doldurulmasına izin verilmez.. Kırmızı kaydet butonuna basılır. Kaydetmek için tamam denir ve ihale onaylı hale getirilerek tertip de bloke bu alım için kullanılan limit ödenekten düşülmüş olur. Görünen veya kalan miktar kullanılabilir miktardır.

13 İHALE SONUÇ AŞAMASI İhale Yönetim bölümünden faturası gelen kayıtlı ihale Referans koduna göre çağrılır ve sol tarafta bulunan işareti tıklanarak DÜZELT bölümüne geçilir. Düzelt bölümünde gerekli güncellemeleri yapılır. Yazdır bölümünden ihale onay belgesi çıktısı alınır.

14 İHALE SONUÇ AŞAMASI Düzelt butonu ile kayıtlı ihale açılır ve ihaleye son hali verilerek kapatılır. Bu bölümde: KDV hariç tutar, toplam ödenecek tutar , İhale alım şekli değişikliği ve alınan malzeme miktarlarının güncellemeleri yapılır. Sağ alt bölümdeki Güncelleme butonu ile ihale kaydı güncellenir…

15 İHALE SONUÇ AŞAMASI İhaleye son şeklini verirken ihale sonucunu, KDV hariç miktarı ve ihale maddesini doğru tanımlayınız çünkü bloke ve doğrudan temin tablosu güncellemesi yapılıyor. İhale alım şekli değişikliği yapabilirsiniz… Alım şekli değişikliği yapıldığı zaman ihale maddesi 21 /f ve 22 /d işaretlemesi yapılıyorsa doğrudan temin limitlerindeki tabloda artış görülüyor.

16 İHALE ONAY BELGESİ Yazdır ı tıklayın ve belgeyi yazdırın..
İhale kaydı güncellemesi yapıldıktan sonra yazdırma işlemi gerçekleştirilir. Burada Sağlık Tesisi ismini ve onay verecek ihale yetkilisinin ismini girebilirsiniz.. Yazdır ı tıklayın ve belgeyi yazdırın..

17 İHALE ONAY BELGESİ İhale Onay belgesi çıktı örneği
Buradan kaydet yaparak bilgisayarınıza kayıt yapabilirsiniz.

18 DOĞRUTAN TEMİN TAKİP TABLOSU
Doğrudan temin tablosu; 21 /f ve 22/ d maddelerine göre alım yapılıp ihaleyi kaydet yapıldığı zaman ayrılan KDV siz miktarlar doğrudan temin tablosunda toplanmaya başlar. Yapılan alımlar için ayrılan bütçe KDV hariç bölümüne girilen miktarlar doğrudan temin tablosunda toplanmaya başlar ihale sonuçlanıp güncellenene kadar bu miktarları tutar. Eğer ihale sonuçlanmamış düzelt işleminden güncelleme yapılmamış ise; tertip blokesi de KDV siz girilen, ayrılan bütçe miktarını tutar… Aşağıdaki tabloda; sonuç girilmemiş ayrılan KDV siz miktarları olan bir alımın doğrudan temin tablosu görülmektedir.

19 TERTİP KALAN BÜTÇE - BLOKE TABLOSU
150 50 1 adet İhale yapılmadan önceki ve yapıldıktan sonraki bloke hali görülmekte.. Tertip de ne kadar kullanılabilir ödeneğin olduğu görülmekte.. Yapılacak ihale bu miktardan az olmalıdır fazla ise aktarma yapılmalıdır. İhale sonuçlandı ve güncellemesi yapıldı ; ayrılan bütçe KDV siz miktar, ihale usulü veya ihale sonucu girildikten sonra hem doğrudan temin hem de tertip blokesinde tutulan miktarları da değişerek güncellenecektir. 100

20 KALEMDE ÖDENEK OLMAZ İSE….!!!!
Ödeneği olmayan kalemden alım yapılacağı zaman sisteme giriş yapılıp kaydet aşamasına gelindiği zaman sistem uyarı vermektedir. Ç ö z ü m ; aktarma yapılarak ödenek aktarılarak ihaleye çıkılması..

21 İHALE KAYIT LİSTESİ Yapılan ihalelerin listesini görmek için ;
İhale yönetimi menüsünden Excel e aktarma yapılarak görülebilir. Filtreleme yaparak analiz yapabilirsiniz.. İhale kaydı yapılmış, alıma çıkılmış; ancak ihale sonuçlanmamış

22 İHALE İSTATİSTİK RAPORU

23

24 TEŞEKKÜRLER


"BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ESRA ÖZÇELİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları