Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt."— Sunum transkripti:

1

2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) projesi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan Ticaret Sicil Müdürlüğümüzce uygulanmaya başlanmıştır. Bu bağlamda; Odamız çalışma alanı olan Gümüşhane Merkez-Torul ve Kürtün ilçelerimizden yapılacak Şirket ve Şahıs kuruluş ve kayıt işlemleri online olarak yapılacak, elden yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir.http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ İşlem yapabilmek için bir kullanıcı adı ve şifresi gerekir.

4 Yeni bir hesap yaratmak için kayıt bölümüne girilir.

5 E-mail adresi, şifre, telefon bilgileri ve adres bilgileri girildikten sonra kaydet butonuna basılır.

6 Kaydet butonuna bastıktan sonra E-mail adresinize aktivasyon maili gönderilmiştir uyarısı alacaksınız. E-mail’inize giriş yaparak üyelik aktivasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

7 Yapılacak işlemlerden ‘’Kuruluş İşlemi’’ seçilir.

8 E- imza sağlayıcı bölümünden uygun olan seçenek işaretlenir ve Kaydet’e basılır.

9 Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır.

10 LİMİTED ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ (Tek Kişilik) Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine tıklanır.

11

12 Yeni Şirket Başvuru İşlemleri : Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi => Yeni Şirket Kuruluş İşlemleri Linki ile gerçekleştirilir.

13

14 Firmanın kuruluşunun yapılacağı il ve ilçe seçilir. Kuruluşu başlat butonuna basılır

15 Yanında ünlem işareti olan kısımlar, doldurulması zorunlu alanlardır. Yanında ünlem işareti olan kısımlar, doldurulması zorunlu alanlardır. Gerçek kişi ortak ekleme butonuna basılırak ortak eklenir. Gerçek kişi ortak ekleme butonuna basılırak ortak eklenir.

16 Şirket Ünvanı Sekmesi => Yeni Şirket Ünvanı Belirle’ ye tıklanır.

17 Unvan belirlendikten sonra Unvan Sorgula butonu ile veri tabanında benzeri veya yakın ünvan bulunup bulunmadığı kontrol edilir. Unvan sistemde yoksa rezerve et butonuna basılır.

18

19 Kimlik Numarası girilip «KPS’den Al» butonuna tıklandığında, diğer bilgiler otomatik olarak gelir.Bu işlemden sonra Kaydet/ Kapat butonuna basılır.

20

21

22 Unvan bilgileri girildikten sonraki Adres alanına tıklanarak adres bilgileri girilir. Serbest adres seçilmelidir.

23 AdresGir/Düzelt Adres Sekmesi => Gir/Düzelt Linki : Adres bilgileri girilir ve kaydet kapat butonuna basılır

24 Adres bilgilerinden sonra iletişim bilgileri için Gir/Düzelt butonuna basılır.

25

26 Nace Kodu veya Tanımı girildiğinde ekranın altında yer alan liste ekranıyla karşılaşılır. Uygun olan ekle butonu ile eklenir.

27

28 Sermaye girişi butonuna basılarak sermaye tanımlanır.

29 Kaydet kapat butonu ile kayıt edilir.

30 Ortağın sahip olduğu hisse senedi sayısı girilir. Ayni sermayesi varsa gerekli bilgiler girilir ve kaydet kapat butonuna basılır.

31

32

33 Firma süre bilgisi yandaki linke tıklanarak girilir. Süre bilgisi girilerek Kaydet butonuna basılır.

34 Yetkili bilgisi yukarıdaki butona basılarak girilir.

35 Bu bölümde ilgili yazı aynı şekilde kaydedilebilir, gerekli görülen yerler değiştirilerek kaydedilebilir ya da farklı bir kaynaktan kopyalanarak, aktarımı gerçekleştirilebilir. Süre bilgisi şirket süresinden az olmalıdır, şirket süresi ile yetkili süresi aynı olursa sistem hata vermektedir.

36 Şirketin Temsil Maddesinde ilgili yazı aynı şekilde kaydedilebilir, gerekli görülen yerler değiştirilerek kaydedilebilir ya da farklı bir kaynaktan kopyalanarak, aktarımı gerçekleştirilebilir.

37 Bu bölümde ilgili yazı aynı şekilde kaydedilebilir, gerekli görülen yerler değiştirilerek kaydedilebilir ya da farklı bir kaynaktan kopyalanarak, aktarımı gerçekleştirilebilir.

38 Gelen ekranda hesap dönemi bilgileri, şirket bilgilerine uygun olarak seçilir. «Özel hesap dönemi girmek istiyorum» seçeneğinde ise Maliye Bakanlığı’ndan alınan kararın tarihi ve numarası girilerek özel hesap dönemi bilgileri kaydedilir.

39

40

41 Bu bölümde ilgili yazı aynı şekilde kaydedilebilir, gerekli görülen yerler değiştirilerek kaydedilebilir ya da farklı bir kaynaktan kopyalanarak, aktarımı gerçekleştirilebilir.

42

43

44

45

46

47 Bütün alanlar girildikten sonra “Başvuru Hazırla” kısmına tıklanır.

48 Ana sözleşme çıktısı almak için aşağıdaki link tıklanır ve kuruluş bildirim formu doldurulur.

49 Gir/Düzelt butonu tıklanarak kuruluş bildirim form bilgileri girilir.

50

51

52

53 Bilgiler doldurulduktan sonra Kaydet/Kapat butonuna basılır.

54 Son olarak ise “Onaya Gönder” butonuna tıklanarak işleme son verilir.

55 Aşağıdaki başvuru numarası ana sözleşme ön kontrol ve noter işlemleri yürütülebilir.

56 MersisTescil Başvuru Değişiklik Tescil Başvurusu MERSİS’te mevcut bir firma üzerindeki değişiklik, tasfiye, terkin, acenta ve rehin işlemleri de gerçekleştirilebilir. Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi => Değişiklik Tescil Başvurusu Linki

57 MERSİS’te herhangi bir nedenden dolayı tamamlanamamış şirket başvurularına 15 günlük süre içinde devam edilebilir. MersisTescil Başvuru Devam Eden Başvurularım MERSİS’te herhangi bir nedenden dolayı tamamlanamamış şirket başvurularına 15 günlük süre içinde devam edilebilir. Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi => Devam Eden Başvurularım Linki

58 Örnek bir ekran görüntüsü. Detay linkine tıklanarak şirket çağrılır ve bilgi girişine devam edilir.

59 TEŞEKKÜRLER


"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları