Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ."— Sunum transkripti:

1 HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ

2 ASLANTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

3 Genel tanıtım Okulumuz turizm sektöründe görev alabilecek personel yetiştiren 4 yıl eğitim veren bir okuldur. Sınav sonuçlarına göre öğrenciler kabul edilmektedir.

4 9. sınıf müfredatı tüm genel, mesleki ve ortaöğretim kurumlarında olduğu gibidir.
9. sınıfın sonunda öğrenci ilgi duyduğu alana göre alan seçimi yapmaktadır. İki tane alan vardır: Birincisi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı İkincisi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanıdır.

5 **Alan seçimi yapılırken nelere dikkat edilmektedir? ? ?
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı için olmak üzere 68 kontejyan Konaklama ve seyahat hizmetleri için 34 kontejyan belirlenmiştir. Öğrenciler alan tercihi yaparken 9. sınıf yıl sonu ortalamasının %60’ı , ortaokul puanının da %40 ı alınarak hesaplanan ortalama dikkate alınacaktır.

6 Herhangi bir alan tercihi yapamayan öğrenci farklı bir lisede bir bölüm seçecek , tercih ettiği liselerde de açık olmaması halinde açık lisede devam edecektir. Bunun yanında eğer öğrenci turizm sektörüne uygun değilse alan seçimi yapamayacak, bu okulda eğitim- öğretime devam edemeyecektir..( Sağlık durumu )

7 Yiyecek içecek hizmetleri alanını tercih eden öğrenciler 11 sınıfta Mutfak ve Servis Dalından birini seçeceklerdir. Konaklama ve seyahat hizmeti alanını tercih eden öğrenci ön büro dalı olarak eğitimine devam edecektir.

8 Bölüm seçtikten sonra uygulamalı derslerin sayısı artacaktır
Bölüm seçtikten sonra uygulamalı derslerin sayısı artacaktır. Tüm meslek dersleri uygulamalı olarak her dal için mevcut atölyelerde yapılmaktadır. Okulumuzda iki mutfak, 1 restoran, 1 otel odası ve 1 ön büro sınıfı bulunmaktadır.

9 Okulumuzda 2 yıl staj uygulaması vardır. 10. sınıf ve 11
Okulumuzda 2 yıl staj uygulaması vardır sınıf ve 11. sınıf öğrencileri nisan – eylül ayları arasında altı aylık dönemde turizm işletmelerinde staj görmektedirler. Stajlarını Antalya ilindeki 5 yıldızlı kurumsal oteller ile Malatya ‘ da bulunan otellerde yapmaktadırlar. Staj süresi boyunca iş kazası sigortası okul tarafından yapılmakta, maaşlar ise asgari ücretin en az % 60’ı olarak otel tarafından ödenmektedir.

10 İl dışında staj yapan öğrencilerin yeme, içme, konaklama ve yol ücretleri otel tarafından ödenmektedir. Staj yapan öğrenciler günde 8 saat çalışmakta , haftada bir gün izinli sayılmaktadırlar.

11 EĞİTİM VE İŞ OLANAKLARI
Mezun olan öğrenciler “ Alan Diploması” almaktadırlar. Mezun olduktan sonra çalışmaya başlayan öğrenciler de bulunmaktadır. Üniversite sınavına girip yüksek öğrenimine devam edebilirler. Üniversitede : Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Aşçılık Yiyecek içecek işletmeciliği gibi bölümlerde okuyabilirler.

12 Sınavsız olarak alanlarındaki Meslek Yüksekokulu programlarına ( iki yıllık) geçiş yapabilirler.
Alanıyla ilgili 4 yıllık lisans programlarını tercih eden öğrencilere ek puan verilmektedir. Mezun olan öğrenci öğrenimi sırasında seçtiği dalda “ İşyeri Açma Belgesi” alarak alanıyla ilgili kendi işyerini de açabilir.

13 İŞ OLANAKLARI Turizmin gelişmesine bağlı olarak iş olanakları oldukça geniştir. Özellikle tatil bölgelerinde çalışma alanları çoktur. Her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde, misafirhanelerde çalışmaktadırlar.

14 Konaklama hizmeti alanında olanlar ön büro elemanı ( resepsiyonist), kat elemanı olarak çalışabilirler. Çalışma hayatında performansına göre resepsiyon şefi, ön büro müdür yardımcısı ,ön büro müdürlüğüne kadar yükselme şansları vardır. Yiyecek içecek hizmetleri alanında olanlar konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, pastanelerde, özel ve kamu kuruluşlarının mutfaklarında, kafetarya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında vb. yerlerde çalışma imkanları bulunmaktadır.

15 NAKİL İŞLEMLERİ Öğrenciler 9. sınıfta puanına göre başka okullara nakil isteyebilirler. 10. sınıfın birinci dönemi bitene kadar nakil isteme hakları vardır. Daha sonra sadece aynı okul türünden bir okulu tercih edebilmektedirler.

16 Katıldığınız ve sabırla dinlediğiniz için
TEŞEKKÜRLER ...


"HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları