Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BENİM LİSEM HANGİSİ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BENİM LİSEM HANGİSİ?."— Sunum transkripti:

1 BENİM LİSEM HANGİSİ?

2 FEN LİSELERİ Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır. Fen liseleri, fen ve matematik alanlarında; öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık etmektedir. Fen Lisesi mezunları genelde mühendislik- tıp gibi bölümleri tercih etmektedirler.

3 Sınıf mevcutları 30 olup, her yıl okula alınacak öğrenci sayısı 5 şubeyi geçemez.
Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’nin 2014 yılı Teog yerleştirmeleri sonucu taban puanı 438 dir.

4 SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Sosyal bilimler liseleri, edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık etmektedir.

5 Sınıf mevcutları 30 olup, hazırlık sınıfına her yıl alınacak öğrenci sayısı 5 şubeyi geçemez.
Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır Bir yılı hazırlık olmak üzere 5 (beş) yıldır. Sosyal Bilimler mezunları genelde hukuk- siyasal bilimler gibi bölümleri tercih etmektedirler. Osmanlıca- diksiyon- hitabet gibi farklı dersleri vardır.

6 ANADOLU LİSELERİ Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır. Ülkemizde sadece 10 Anadolu lisesinde hazırlık+4 yıl eğitim verilmektedir. Diğerlerinde yoktur. Tüm Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 34’tür.

7 Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır
Ş.Koçhisar Anadolu Lisesi’nin 2014 yılı Teog yerleştirmeleri sonucu taban puanı 338 dir. Tuzgölü Anadolu Lisesi’nin ise 2014 yılı Teog yerleştirmeleri sonucu taban puanı 266 dır. Bu Anadolu Liselerinin ders dağılımı eşit orandadır ve mezunların tercih ettikleri bölümler değişkenlik gösterir.

8 GÜZEL SANATLAR LİSESİ Güzel sanatlar liseleri, öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmayı ve güzel sanatlar alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmektedir.

9 Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır. Sınıf mevcutları 30 olup, her bir bölüme alınacak öğrenci sayısı 2’şer şubeyi geçemez. Ortaokul/imam-hatip ortaokulundan o yıl mezun olanlar arasında yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Yetenek Sınavları ile ilgili duyurular haziran ayı itibari ile liselerin web sayfalarında ilan edilmektedir.

10 SPOR LİSESİ Spor liseleri, öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmektedir.

11 Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır. Sınıf mevcutları 30 olup, okula her yıl alınacak öğrenci sayısı 5 şubeyi geçemez. Ortaokul/imam-hatip ortaokulundan o yıl mezun olanlar arasında yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Yetenek Sınavları ile ilgili duyurular haziran ayı itibari ile liselerin web sayfalarında ilan edilmektedir.

12 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ

13 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan insan gücünü yetiştirmeyi amaçlar. İlçemizde Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri: Ş.Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dr. Sahiba Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

14 Ş.Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan alanlar:
Bilişim Teknolojileri Elektrik- Elektronik Teknolojisi Makine Teknolojisi Motorlu Araçlar Teknolojisi Metal Teknolojisi( Aktif değil) Mobilya ve İç Mekan Tasarımı(Aktif değil)

15 Dr. Sahiba Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan alanlar:
Ebe Yardımcılığı Hemşire Yardımcılığı Sağlık Bakım Teknisyenliği Dr. Sabiha Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2014 yılı Teog yerleştirmeleri sonucu taban puanı 340 tır.

16 Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan alanlar:
Bilişim Teknolojileri Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

17 Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan alanlar:
Yiyecek – İçecek Hizmetleri Adalet Ulaştırma Hizmetleri Muhasebe ve Finansman Büro Yönetimi Bilişim Teknolojileri

18 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ
İmamlık, hatiplik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesine kaynaklık edecek gerekli bilgi ve becerilerin kazandırıldığı liselerdir.

19 Mesleki Arapça, Fıkıh, Tefsir, Siyer, Kur’an-ı Kerim gibi meslek dersleri vardır.
Anadolu İmam Hatip liseleri mezunlarının sınavsız geçiş hakkı vardır. Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinin A.Ö.F ilahiyat bölümlerine geçebilmektedirler. Anadolu İmam Hatip Liselerinde alan seçimi yoktur. Ş.Koçhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2014 yılı Teog yerleştirmeleri sonucu taban puanı 153 tür.

20 EK BİLGİLER Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri mezunlarının Sınavsız Geçiş hakları vardır. Sınavsız Geçiş hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler Ortaöğretim Başarı Puanına göre yerleştirirler. Sınavsız Geçiş ile iki yıllık bölümler tercih edilebilir. Tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde 9. sınıf ortaktır. Alan seçimi 9. sınıfın sonucunda yıl sonu başarı ortalaması ve öğrencinin ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak yapılacaktır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri mezunlarının iş yeri açma yetkisi vardır.

21 ŞEREFLİKOÇHİSAR REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBER ÖĞRETMEN ASİYE KARPUZCU


"BENİM LİSEM HANGİSİ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları