Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTO-302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları BÖTE ORYANTASYONU GRUP ÇÖMlek Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. HAKAN TÜZÜN Hazırlayanlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTO-302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları BÖTE ORYANTASYONU GRUP ÇÖMlek Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. HAKAN TÜZÜN Hazırlayanlar."— Sunum transkripti:

1 BTO-302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları BÖTE ORYANTASYONU GRUP ÇÖMlek Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. HAKAN TÜZÜN Hazırlayanlar FATMA KILINÇ FİLİZ ÇELEBİ AYŞEGÜL IŞIK İSHAK DEMİR ERMAN EREN TEKİN KAYAHAN Bahar Beytepe-Ankara

2 Nasıl Bir Ortam Tasarladık?
Kura çekiminde BÖTE Oryantasyonu bizim gruba nasip oldu  Elimizden geldiğince iyi bir iş çıkarmaya çalıştık, şimdi ortamımıza bakalım.

3 Tasarım Sürecimiz…(1) Öncelikle bir grup toplantısı ile neler yapacağımızı ve nereden başlayacağımızı belirlemeye çalıştık. Senaryomuz ve proje teklifimiz üzerinde epeyce kafa yorduk. Teklifimiz kabul görüp senaryomuz son halini aldıktan sonra projemizi netleştirmek için ara yüz tasarım belgelerimizi oluşturmamız gerekiyordu. Bunun için ortamın fotoğraflarını çektik ve hikayemiz kapsamında vereceğimiz bilgileri araştırdık.

4 Tasarım Sürecimiz…(2) En son olarak grupça bir araya geldik ve oryantasyonumuzun ilk ara yüz tasarım belgelerini hazırladık. Sonraki kısımlarda ise iş bölümü yaparak inşaata başladık. Ortamımız biraz şekillendikten sonra kullanılabilirlik testimizi hazırladık. Sonra bu testi uygulayacak gönüllüleri  bularak testimizi uyguladık. Kısa zamanda test sonuçlarımızı değerlendirdik.

5 Tasarım Sürecimiz…(3) Sonuçlara göre ortamımızı geliştirme sürecine başladık. Bu süreçte ise; web sayfalarımızın rengini, tavanlarımızın tasarımını yeniden şekillendirdik. Ortama; ses, yönlendirme tabloları, ben neredeyim haritaları ekledik. Ortamımız son şeklini aldığında ev arkadaşlarımıza tamamen gönüllülük çerçevesinde  ortamı tekrar test ettirerek son şekillendirmeleri yaptık ve yorumlar bizi çok mutlu etti. Tasarım sürecimizi sonlandırdık.

6 Proje Sürecimizde İyi Giden Olaylar…
Tasarlayacağımız ortama yabancı olmamamız işimizi kolaylaştırdı. Kullanılabilirlik testimizi geliştirmede ve uygulamada zorluk çekmedik. Test sonuçlarına göre yapmak istediklerimizi yapabildik. Zamanı istediğimiz gibi kullanabildik. Grupça uzlaşmalarımız ve bir araya gelmemiz bütün olarak olmasa da çok zor olmadı. Bizim için eğlenceli bir süreç oldu.

7 Proje Sürecimizde İyi Gitmeyen Olaylar…
İlk başta senaryomuzda takıldığımız bir noktada uzlaşmamız biraz fazla zaman aldı. Galiba baharın verdiği coşkudan dolayı  görevleri tamamlama zamanlarında aksaklıklar yaşadık.

8 Peki Ya Baştan Başlasaydık…
Ortam tasarımını daha erken bitirmeye çalışıp son düzenlemelere daha çok zaman ayırırdık. Tasarımımızı biraz daha küçük boyutlarda yapardık.

9 TEŞEKKÜR EDERİZ…


"BTO-302 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları BÖTE ORYANTASYONU GRUP ÇÖMlek Ders Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. HAKAN TÜZÜN Hazırlayanlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları