Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarda Ofis Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarda Ofis Programları"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarda Ofis Programları
NESNE İŞLEMLERİ Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ

2 RESİM EKLEME Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

3 RESİM EKLEME Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme özelliğine sahiptir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

4 Resim Ekleme Örneğin bir özgeçmiş hazırlıyoruz ve bu özgeçmişin sağ üstüne bir vesikalık fotoğrafımızı eklemek istiyoruz. Bunun nasıl yapıldığına hep birlikte bakalım. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

5 Resim Ekleme Öncelikle özgeçmişimizi hazırladığımız sayfada resmimizi ekleyeceğimiz yeri belirliyoruz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

6 Resim Ekleme Daha sonra Ekle sekmesinin altında yer alan Çizimler grubundaki Resimler düğmesine fare yardımıyla basıyoruz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

7 Resim Ekleme Karşımıza gelen iletişim penceresinden daha önceden bilgisayarımıza kaydettiğimiz resmi bularak üzerine tıkladıktan sonra Ekle düğmesine basıyoruz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

8 Resim Ekleme Seçtiğimiz resmi belgemize aktardıktan sonra üzerindeki daireden döndürme işlemini, kenarlarındaki noktalardan büyüklük ve küçüklüğünü tam ortasından ise konumunu fare yardımı ile ayarlayabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

9 Resim Ekleme Kelime işlemcimizin eski sürümlerinde bulanan Küçük Resim Ekleme özelliği yerine yeni versiyon olan Word 2013 sürümünde Çevrimiçi Resimler özelliği gelmiştir. Bu özelliği kullanarak internet bağlantısı olan bir bilgisayardan hazır resim şablonlarını belgenize ekleyebilirsiniz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

10 Resim Ekleme Örneğin bir araba figürünü belgemize ekleyeceksek Çevrimiçi Resimler düğmesine bastıktan sonra açılan arama sayfasına araba yazıp ara düğmesine basarsak karşımıza birçok örnek resim gelecektir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

11 Resim Ekleme Bu resimlerden herhangi birini seçerek Ekle düğmesine bastığımızda ise belgemize seçtiğimiz resim eklenecektir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

12 ŞEKİL EKLEME Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

13 ŞEKİL EKLEME Kelime işlemci programı, çalışmakta olduğumuz belgemize çok farklı otomatik şekiller ekleme imkânı sunmaktadır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

14 ŞEKİL EKLEME Hazırlamış olduğumuz belgemize şekil eklemek için, Ekle sekmesinde yer alan Çizimler grubundan Şekiller nesnesi içerisinde bulunan herhangi bir şekle tıklayarak belgemize ekleyebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

15 ŞEKİL EKLEME Örneğin belgemize kalp şekli ekleyeceksek şekiller menüsünden kalp şekline tıkladıktan sonra faremizin ikonu + olarak belirir. Belgemizde eklemek istediğimiz yere farenin sol tuşuna basılı tutarak istediğimiz boyutta bir kalp şeklini ekleyebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

16 ŞEKİL EKLEME Eklediğimiz şeklin üzerine fare ile çift tıkladığımızda şeritte beliren Biçim sekmesi üzerinden şeklimizle ilgili değişiklikleri rahatlıkla yapabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

17 GRAFİK EKLEME Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

18 GRAFİK EKLEME Çoğu zaman elimizdeki verileri bir grafik üzerinde göstermek isteyebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

19 GRAFİK EKLEME Belgemize şekil eklemek için Ekle sekmesinde yer alan Çizimler grubundan Grafik düğmesine basarak karşımıza çıkan grafik penceresinden istediğimiz şekli seçebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

20 GRAFİK EKLEME İstediğimiz grafik türünü seçip tamama bastığımızda karşımıza değerleri ve başlıkları girebileceğimiz bir tablo gelir Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

21 GRAFİK EKLEME Bu tabloda gerekli değişiklikleri yaparak köşesinde bulunan X düğmesine bastığımızda grafiğimiz artık belgemize eklenmiş olacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

22 SİMGE VEYA DENKLEM EKLEME
Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

23 SİMGE VEYA DENKLEM EKLEME
Çalışmakta olduğumuz belgeye simge veya denklem ekleyebiliriz. Denklem ve simge ekleme işlemleri, Ekle sekmesi altındaki Simgeler grubundan yapılmaktadır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

24 SİMGE VEYA DENKLEM EKLEME
Denklem seçeneği ile belgemize, bu seçenek altında yer alan yerleşik denklemleri ekleyebileceğimiz gibi yeni denklem ekle seçeneği ile de istediğimiz şekilde denklemler hazırlayabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

25 SİMGE VEYA DENKLEM EKLEME
Simge seçeneği, klavyede bulunmayan karakterlerin belgemize eklenmesi görevini yapar. Bu seçenek tıklandığı zaman karşımıza aşağıdaki görüntü gelecektir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

26 SİMGE VEYA DENKLEM EKLEME
Eğer aradığımız simge bu listede yok ise Tüm Simgeler düğmesine basılarak tüm simgeler görüntülenir ve istediğimiz simgeye tıklayarak belgemize eklenir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

27 METİN KUTUSU EKLEME Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

28 METİN KUTUSU EKLEME Metin kutusu, belgenin istenilen yerine, bir resmin veya grafiğin üzerine yazı yazabilmek için kullanılır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

29 METİN KUTUSU EKLEME Metin kutusu ekleyebilmek için Ekle sekmesinde yer alan Metin grubundan Metin kutusuna tıklanır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

30 METİN KUTUSU EKLEME Metin Kutusu düğmesine tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi seçenekler çıkacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

31 METİN KUTUSU EKLEME İstersek açılan pencereden yerleşik metin kutularından birini seçerek hemen metin kutumuzu düzenlemeye başlayabiliriz. Ya da metin kutusu çiz seçeneği ile belgemize istediğimiz boyut ve şekilde metin kutusu ekleyebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

32 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler
Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ


"Bilgisayarda Ofis Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları