Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİYET VE KİLO VERMEK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİYET VE KİLO VERMEK."— Sunum transkripti:

1 DİYET VE KİLO VERMEK

2 Kilo vermenin temel mantığı günlük hayatta harcanan enerjinin yiyeceklerle alınan enerjiden fazla tutulmasıdır. Vücut aradaki enerji farkını yağları parçalayarak elde edecektir.

3 Bölgesel zayıflamayı sağlayacak özel bir diyet veya egzersiz programı yoktur. Eğer bu iddiaya sahip bir diyet öneriliyorsa ticari amaçlar var demektir.

4 Diyet günlük enerji ihtiyacından yaklaşık kalori düşürülerek yapılır. Sağlıklı beslenmek için günlük besinlerden alınan enerjnin %50-60 ını karbonhidrattan alınması gerekir.

5 Yasaklı Yiyecekler -Şeker ve Asit İçeren Her Türlü İçecek ( Kola, Meyve Suyu vb. ) -Her Türlü Yağda Kızartma -Bira ve Alkollü İçecekler -Şeker Özellikle Beyaz Şeker -Başta Çikolata Olmak Üzere Tüm Şekerli Ürünler -Kuruyemişler ve Patates Cipsleri -Her türlü hamurlu ve sütlü tatlılar

6 Sağlıklı bir zayıflama diyeti günde kaç öğünden oluşmalı?
Üç ana ve üç ara öğününüz olmalı ki, kan şekeriniz dengelensin ve vücudunuz ana öğünlere tok başlasın. Günde en az 2-2,5 lt su içilmelidir.

7 'Bu besinleri korkmadan yiyin, kilo aldırmazlar'
Sebzeleri az kalorili diye biliyoruz. Salatalık, domates, marul, turp vb. sebzelerin kalorisi çok düşüktür ve sıfıra yakındır. Gün içerisinde sınırsız bir şekilde tüketilebilir.

8 Meyvelerin kalori açısından uzak durulması gerekenleri hangileri?
Tüketilen her besinin bir kalorisi olduğu için sınırsız ya da rahatlıkla tüketileceği imajı yanlış olur. Kavun, karpuz, muz, incir ve kurutulmuş meyvelerden kaçınmak gerekir.

9 Egzersiz yaparken vücutta yağ yakımı için en faydalı nabız maximum nabzın %60-70 (ideali %65) aralığındadır. Bu nabzını üstüne çıkıldığında yağ yakımı azalmaktadır.

10 30 yaşındaki bir kişi için yağ yakabilmesi için faydalı nabız aralığını hesaplayalım.
Maximum nabız yaş = 190 Maximum nabzın % 60 ‘ı *0,60 = 114 Maximum nabzın % 65 ‘ı *0,65 = 124 Maximum nabzın % 70 ‘ı *0,70 = 133 Yağ yakımı için nabzın 124 olması ve arasında olması gerekir.

11 Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum
-Diyet kişiye uygun değildir -Yeterli spor ve egzersizler yapılmıyodur. - Yeterli su içilmiyordur.

12 Kilo Direnci Diyete başlayanlar başta iyi kilo verirler. Daha sonraları kilo verme hızı düşer hatta durur. Bu noktada sabırlı davranıp diyet ve spora devam edilmelidir. Kilo direnci Vücudun bir savunmasıdır ve Kilo ne kadar azsa vermekte o kadar zordur.


"DİYET VE KİLO VERMEK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları