Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KANSER VE BESLENME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KANSER VE BESLENME."— Sunum transkripti:

1 KANSER VE BESLENME

2 Kansere Karşı Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz
Yeterli ve dengeli beslenilmelidir. İdeal ağırlık korunmalı,bunun için günlük enerji alımı ve harcamaları dengelemeliyiz Günlük tuz tüketimi 5-6 gr olmalıdır. Taze meyve sebze tüketimini arttırmalı Kabuklu yenen meyveler kabuğu ile birlikte tüketilmelidir. Sebze yemekleri az suda veya kendi suyu ile pişirilmeli ve hemen tüketilmelidir. Selenyum(ceviz,ayçicek çekirdeği,hindi –dana eti ,ton balığı ,pisi balığı)karoten(havuç maydanoz brokoli,kavun ,şeftali,ıspanak,marul,lahana) ve C vitaminleri antioksidan özelliğine sahip olup, dengeli tüketilmelidir.

3 Tahıllar ve kurubaklagil düzenli tüketilmeli.
Besinlerin saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Hazır satılan yiyeceklerin etiketleri incelenmelidir. Katkı maddesi içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı . Margarin vb.katı yağ kullanılmamalı,zeytinyağı tercih edilmeli. Besinlerin taze ve kendi mutfaklarımızda hazırlanıp,pişirilmiş olanları tercih edilmeli. Ekmeğin kepekli olanı tercih edilmeli.

4 Yiyeceklerin hazırlanmasında kızartmalardan
tütsülendirmeden sakınmalı,salamura,turşu gibi fazla tuzlu yiyecekler az tüketilmeli. Aşırı sıcak veya soğuk gıdalardan uzak durulmalı. Alkol ve sigara kullanılmamalı. Haftada 3 gün en az 30 dakika yürüyüş,yüzme,bisiklet vb egzersizler yapılmalı. Pastörize günlük sütler tercih edilmeli. Yanık veya fazla kavrulmuş yiyecekler tüketilmemeli.


"KANSER VE BESLENME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları