Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR"— Sunum transkripti:

1 IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR
TEKNOLOJİ GRUBU IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR

2 TEKNOLOJİ NEDİR? Teknolojiyi,bilimsel bilgiden yararlanarak yeni bir ürün geliştirmek, üretmek ve hizmet desteği sağlamak için gerekli bilgi, beceri ve yöntemler bütünü olarak tanımlayabiliriz.

3 TEKNOLOJİNİN GÜNÜMÜZDEKİ KULLANIM ALANLARI
Bilimsel bilgiye ulaşmak veya geliştirmek Bilgiden faydalanarak bir ürün tasarlamak (tasarım yeteneği veya teknolojisi) Tasarlanan bir ürünün üretim tekniklerini belirlemek (üretim teknolojisi) Üretim.

4 TEKNOLOJİDE GELİNEN SON NOKTA
Teknoloji küçük bir mucizedir. İstenildiği zaman size ulaşılabilmesidir. Teknoloji kitle silahlarıyla toplu ölümlerdir. Oturduğun yerden kanalları değiştirebilmektir.

5 Ehliyet sınavına internetten girebilmektir.
Teknoloji zaman kazanmaktır. Arkadaş bulma yönetimdir. Patronun kamera sistemiyle çalışanları takip etmesidir

6 Uzaktan eğitimdir. Hava atmak için kullanılan bir yöntemdir. Teknoloji işsizliğin artmasıdır. Alışkanlıkların değişmesidir

7 Teknoloji bağımlılıktır.
Her ülkenin peşinde koştuğu dildir. Teknoloji hayatın kolaylaşmasıdır

8 TASARIM SORULARI TEMEL SORU: Teknoloji ne ile beslenir?
Teknoloji olmasa insan nesli tükenir mi? ÜNİTE SORULARI: Teknoloji mi bize tutsak biz mi ona? Teknoloji neden sürekli değişiyor? Bilim insanlarının ortak özellikleri var mı? İÇERİK SORULARI: Buluş nedir? Bilim ve teknoloji hayatımızda ne kadar önemlidir? Bilim insanlarının özellikleri nelerdir? Zaman ölçülerindeki gelişimler nelerdir? Ülkemizde zaman ölçülerindeki değişiklikler ne zaman olmuştur? Neden? Buluşların doğaya ve canlılara olan zararları var mıdır?

9 ÜNİTENİN KONU BAŞLIKLARI
Buluşlar ve teknolojik gelişmeler Teknolojik gelişmelerin toplum hayatımızdaki yeri Bilim insanlarının ortak özellikleri Atatürk’ün teknolojiye verdiği önem Teknolojik ürünlerin olumlu ve olumsuz yönleri

10 ÜNİTENİN ÖZETİ Çocuklar, teknolojinin hayatımızdaki yerini kavramaya çalışacaklar. Bilim insanlarını tanıyıp, yaşantılarını öğrenecekler. Kendilerini bir bilim adamının yerine koyup duygularını anlatacaklar. Buluşların nasıl ortaya çıktığını kavrayacaklar.21. yüzyıla ait teknolojik ürünleri öğrenecekler. Geçmişten geleceğe teknolojinin kat ettiği yolu öğrenecek ve fikirlerini paylaşacaklar. Zaman araçlarının zamandaki gelişimini öğrenecekler. Çevresindeki ihtiyaçlardan yola çıkarak bir ürün tasarlayacaklar ve bu ürünü oluştururken çevreye etkisini de düşünecekler. Atatürk’ün bilime verdiği önemi anlatan sözlerini yeniden düşünüp yorumlayacaklar. Sürekli değişen teknolojiyi topluma anlatan yayınları tanır ve tanıtır.

11 BİLİM İNSANININ ÖZELLİKLERİ
En önemli ortak özellik meraklıdırlar. İyi bir gözlemcidir. Hata yapmaktan korkmaz, hataların başarıya ulaştıran aşamalar olduğunu bilir. Şüphecidir. Çalışmalarının sonucuna ulaşıncaya kadar sürdürür

12 Objektif ve titizdir. Zamanını verimli kullanır. Düşünür ve yeni fikirler üretir. Bilim sürekli olduğunu bilir, taş üstüne taş koymayı amaçlar. Diğer bilim adamlarıyla iş birliği içindedir.

13 Kendine devamlı soru sorar.
(5n 1k) cevabı bilinen sorulara farklı yollardan ulaşmaya çalışır. Araştırmacıdır. Bilimsel ahlakı ne olduğunu bilir ve ona uygun davranır.


"IŞIL ÖNCEL EBRU YETİM SERAP DAĞLAR YASEMİN ARSLAN NURGÜL KABAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları