Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir.."— Sunum transkripti:

1 YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir..

2 2 40 yaşında yeniden üniversitede tıp eğitimine başlayan ve doktor olmak isteyen birini arkadaşları hayretle karşılamış. “Ama fakülteyi bitirince 46 yaşında olacaksın!”dediklerinde,“Olsun, üniversiteye gitmesem de 6 sene sonra 46 yaşında olacağım.” diye cevap vermiş.

3

4 4 Yaşam boyu eğitim neden gereklidir? Toplam kalite yönetimi uygulamaları Gelişen ve değişen bilgi teknolojileri Bilgi artışı / patlaması/ çabuk eskimesi Bilgi sunumundaki çeşitlilik Rekabet, iş yerinde kalıcı olabilmek Tüketici gereksinimlerinin değişmesi, daha fazla bilgi sahibi olma ve bilgilendirilme beklentisinde artış Ekonomik ve sosyal koşullardaki değişimler Daha büyük ve daha karmaşık organizasyonlar

5

6 6 Yaşam Boyu Eğitimde Yöntem ve Uygulamalar Kongre, konferans ve seminerler Uzaktan eğitim Kurum dışı kurslar Hizmet içi eğitimler Mesleki yayınları izleme, kişisel okumalar Mesleki derneklere üyelik Rehberlik/Akıl hocalığı (mentoring) Çevrimiçi kaynakları izleme / web siteleri

7 Yirmi birinci yüzyılda bilgi, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ve rekabet güçlerini yansıtan temel bir değişken olarak ön plana çıkmakta, bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen değişmeler, bilgi ekonomisine geçişi zorunlu kılmaktadır.

8 Bilgi toplumunda ülkelerin küresel boyutta rekabet edebilmeleri, doğal kaynaklar ve finans kaynaklarından çok sahip olunan yetişmiş nitelikli insan kaynaklarına bağlıdır.

9 Bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen değişmelerin bir yansıması olarak ülkeler bilginin üretimine ve kullanımına daha fazla bağımlı hale gelmişlerdir.

10 Küresel rekabet olgusunun ön plana çıktığı bilgi toplumunda tüm ülkeler, teknolojik ve toplumsal değişim sürecine uyum sağlama çabası içine girmişlerdir.

11 Bu çabaların bir sonucu olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinin yoğun olarak kullanıldığı bilgi ekonomisinde sahip olunan insan kaynaklarının yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenme kavramları önem kazanmaktadır.

12

13 *Gelecek Bir Yılı Planlıyorsan, Mısır Ek *Gelecek On yılı Planlıyorsan, Ağaçlar Dik *Eğer Gelecek Yaşamı Planlıyorsan, İnsanları Eğit Guanzi (İÖ. 645) YAŞAM BOYU ÖĞRENME


"YAŞAM BOYU ÖĞRENME Bilgi,beceri ve yeterliliklerin kişisel sosyal ve mesleki açıdan geliştirilmesi amacıyla,yaşam boyunca yapılan tüm faaliyetlerdir.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları