Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı"— Sunum transkripti:

1 Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı
Meme Kanseri Erken Teşhis Merkezi

2 Mamografinizi çektirdiniz mi?

3 Amerikan Radyoloji Derneği ve Türk Radyoloji Derneği; 40 yaşın üzerindeki her kadına , meme kanserinin erken yakalanması için, düzenli olarak yıllık mamografi tetkiki yaptırmalarını önermektedir.

4 Neden her yıl mamografi yaptırmalıyım?
Meme kanseri erken evrede yakalandığında % 90 oranında tedavi edilebilen bir hastalıktır.

5 Neden her yıl mamografi yaptırmalıyım?
Meme kanseri elle yakalandığında ortalama 8-10 yaşındadır. Mamografi, uygun şartlarda yapıldığında bu kanseri ele gelmeden yaklaşık 3-4 yıl önce yakalayabilmektedir.

6 Bazen mamografi çektiren kimselere de geç tanı konabiliyor
Bazen mamografi çektiren kimselere de geç tanı konabiliyor. Bunun sebebi ne? Bunun sebebleri öncelikle mamografi cihazının kalitesi ikinci olarak mamografi tetkikini yorumlayan radyoloji uzmanının deneyimdeki yetersizliklerdir? Aynı mememin analog ve dijital görüntüsü. Dijital mamografi daha iyi bir imaj sağlıyor. analog dijital

7 Hangi mamografi cihazı daha iyi?
Günümüzde en iyi cihazların dijital mamografi cihazları olduğunu söyleyebiliriz. Görüntü kalitesi ve bilgisayarlarda büyütülerek incelenebilmesinin yanında , Size verdiği radyasyon da eski sistem mamografilere göre çok düşüktür. dijital analog

8 Meme görüntülemesi için hangi merkezler daha iyi?
Merkez de dijital mamografi cihazı olmasının yanında çekim yapan teknisyenin iyi eğitimli olması mamografi raporunu yazan radyoloji uzmanının meme radyolojisi konusunda tecrübeli olması çok önemlidir?

9 Üniversitemizde, Radyoloji bölümümüzde dijital mamografi ünitemiz bulunmakta ve iyi eğitilmiş teknisyenlerimiz, sizlerin canını acıtmadan kaliteli görüntüleri alabilmektedir.

10 Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım?
Üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri Meme Radyolojisi konusunda Türkiye deki en iyi yetişmiş ve en tecrübeli hekim gruplarındandır.

11 Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım?
Üniversitemizdeki cihazlar, Dijital Mamografi , Renkli Doppler Ultrasonografi, Meme MR ı olarak en son jenerasyon cihazlar olup doğru teşhise en doğru şekilde ulaşmamıza yardımcı olur. Meme Ultrasonografisi Meme MR ı

12 Neden meme kontrollerimi Maltepe Üniversitesi’ nde yaptırmalıyım?
Tecrübeli hekimlerimiz erken teşhis konusunda olduğu kadar ultrason eşliğinde biyopsiler, mamografi eşliğinde biyopsiler mamografi eşliğinde tel ile işaretleme MR eşliğinde biyopsi konularında da önemli bir tecrübeye sahiptir.

13 Son jenerasyon cihazlar ve meme hastalıklarında tecrübeli olan ekibimiz ile üniversitemiz Türkiye nin her yerinden ciddi ve komplike vakaların gönderildiği bir referans merkezi olarak çalışmaktadır.

14 Tetkik kalitesinin yada hekim bilgisinin yetersizliği nedeni ile teşhiste yaşanabilecek gecikmelerin önüne geçebilmek ve güvenle kontrolleriniz yaptırmak için üniversitemizi tercih edebilirsiniz.

15 Tetkikleriniz PACS sisteminde saklanmakta ve eski incelemelerinizin tüm bulguları ile karşılaştırma yapılarak raporlarınız yazlımaktadır. Böylelikle daha doğru teşhise ulaşmakta gereksiz işlemlerden de korunmuş olursunuz.

16 Mamografi için randevunuzu almayı unutmayın!
/2013


"Maltepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları