Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK."— Sunum transkripti:

1 DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK

2 DERS SEÇİMİ

3 DERS SEÇİMİ NEDİR? 9. Sınıfı bitiren öğrenciler ilgileri,istekleri ve yetenekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarını dikkate alarak ders seçmeleridir.

4 DERS SEÇİMİNİN ÖNEMİ; Lise 1. sınıfın sonunda seçilecek dersler, öğrencilerin YGS-LYS’de yapacakları tercihlerde etkili olacaktır. Liseden mezun olana kadar okuyacakları ders başarılarını ve yıl sonu sınıf geçme başarılarını belirleyecektir. Lisede elde ettikleri başarı puanları Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı olarak YGS-LYS puanlarına eklenecek ve sınav başarılarına etki edecektir. Ders seçimi öğrencinin ilgi-ve yetenekleri dikkate alınarak bu doğrultuda, gelecekte gitmeyi planladığı meslekler için, gerekli puan türünü temsil eden dersler olmalıdır.

5 DERS SEÇİMİNİN ÖNEMİ; YGS-LYS sonunda tercih etmek istediğimiz meslekleri kapsamasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Zira gelecekte istenilen meslek alanı için, gerekli puanı oluşturan dersler dışında ders seçildiğinde istenilen meslek grubu için gerekli soruları cevaplamakta zorlanabilirler.

6 DERS SEÇİMİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?
Veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin işbirliği ile ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar öğrencilerin derslerini seçmeleri gerekmektedir. Seçilen dersler, öğrenci veya velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Örnek seçmeli ders dilekçesi okullar yaz tatiline girmeden önce (17 Haziran 2011) öğrencilerimize müdürlüğümüz tarafından verilecektir. Öğrenci ve veli tarafından örnek dilekçe üzerinde seçmeli derslerin işaretlenip haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir.

7 DERS SEÇİMİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?
10. sınıfa geçecek öğrencilerimizin, toplam 14 saat (12 saat seçmeli dersler +2 saat diğer seçmeli dersler) ders seçmeleri gerekmektedir. Ayrıca seçmeli dersler dışında Görsel Sanatlar (Resim) ve Müzik derslerinden istedikleri birini seçmesi gerekmektedir. Seçmeli bir dersin okutulabilmesi için en az 6 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. (Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği)

8 DERS SEÇİMİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?
Öğrenciler bir alt sınıfta okudukları seçmeli dersi ve/veya saatini bir üst sınıfta değiştirebilirler. Birbirinin devamı olan derslerin seçiminde, öğrencinin öğrenimini gördüğü öğretim programının bir üstü olan programın uygulanması esastır. Ancak okulun imkânları ile öğrencilerin istekleri ve hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak sorumluluk velilerine ait olmak üzere bulunduğu sınıf seviyesindeki öğretim programı uygulanabilir.

9 Başarı Dileklerimizle...
Edebiyat Fakültesi Diş Hekimliği Tıp Fakültesi Başarı Dileklerimizle... DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları