YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
Advertisements

BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
ALAN SEÇİMİ.
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KARŞIYAKA SUZAN DİVRİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

Bu bölüm, otel, lokanta, yemek fabrikası, fastfood, pastane vb Bu bölüm, otel, lokanta, yemek fabrikası, fastfood, pastane vb. yerlerde yiyecek ve içeceklerin satın alınması, hazırlanması ve sunulması aşamalarında görev alacak ya da görevli üniteleri bilgilendirerek ve yönlendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlayacak elemanlar yetiştirir. 

ALANIN AMACI Yiyecek-içecek hizmetleri alanı altında yer alan mutfak dalı ile aşçı, pastacılık dalı ile pastacı, servis dalı ile servis elemanı, bar dalı ile barmen-barmaid, hosteslik dalı host-hostes meslek elemanlarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ DAL PROGRAMLARI 1. Mutfak 2. Servis

İSTİHDAM ALANLARI 1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, 2. Pastanelerde, 3. Kurum mutfaklarında, 4. Kafeterya, bar ve restoranlarda, 5. Yemek fabrikalarında, 6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde, 7. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb. yerlerde çalışabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkanları Servis, mesleki eğitimini tamamlamış olanlar; Meslek yüksekokullarının (2 yıllık ön lisans); 1. Ağırlama Hizmetleri 2. Aşçılık 3. İkram Hizmetleri 4. Turizm ve Konaklama İşletmeciliği 5. Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümlerine sınavsız geçiş hakkına sahiptir.

Ayrıca meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar YGS’de yeterli puanı aldıkları takdirde; 1. Gastronomi(Yüksekokul) 2. Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) 3. Konaklama ve Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) 4. Seyahat İşletmeciliği(Yüksekokul) 5. Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (Yüksekokul) 6. Turist Rehberliği(Yüksekokul) 7. Turizm İşletmeciliği(Yüksekokul) 8. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) 9. Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) 10. Turizm ve Otelcilik(Yüksekokul) 11. Yiyecek İçecek İşletmeciliği (Yüksekokul) Lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler.

MESLEK ELEMANINDA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Uzun süre ayakta çalışabilecek kadar sağlıklı Mesleği yapmak için engeli olmayan İş disiplinine sahip Mesleği ile ilgili etik ilkelere bağlı Güler yüzlü, saygılı, kibar, dışa dönük İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, insanların istek ve duygularını anlayabilen, ikna etme yeteneğine sahip, sabırlı Görgü ve protokol kurallarını bilen Etkili ve güzel konuşan,dikkatli, düzenli Mesleki eğitim almış olması gereklidir.

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ

ALANIN TANIMI Konaklama ve seyahat hizmetleri alanı altında yer alan ön büro elemanı Rezervasyon elemanı Öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI Konaklama ve seyahat hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Çerçeve Öğretim Programı’nda; 1.Ön büro 2.Rezervasyon dalları yer almaktadır

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1.ÖN BÜRO Tanımı: Ön büro elemanının sahip olduğu; konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Ön büro elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4. REZERVASYON Tanımı: Rezervasyon elemanının sahip olduğu transfer, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Rezervasyon elemanının gerektirdiği, transfer ve tur listelerini hazırlama, yer ayırtma ve rezervasyon iĢlerini yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiĢtirmek amaçlanmaktadır

İSTİHDAM ALANLARI Konaklama ve seyahat hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Konaklama işletmelerinde (kamu ve özel), 2. Seyahat acentelerinde, 3. Danışma ve temizlik şirketleri vb. yerlerde çalışabilir.