 Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.  Bir hitap çeşidi olan konferans,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MUSTAFA YEŞİLADA
Advertisements

KONFERANS SÖYLEŞİ SEMPOZYUM
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
TARTIŞMA TÜRLERİ DİL VE ANLATIM-10.SINIFLAR HALİL GÜREL ANADOLU LİSESİ
Merkezin Kuruluş Tarihi: Mart 2010 Danışma Kurulu: 44 ESOGU öğretim üyesi ve 2 kişi üniversite dışından (Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye)
DÜZYAZI TÜRLERİ MAKALE DENEME SOHBET FIKRA
DÜZ ANLATIM - KONFERANS
Demeç Herhangi bir konuya ilişkin olarak yetkili bir kişinin basın ve yayın organlarına yaptığı açıklamalardır. Çelik’e göre (1998, s.81) demeç, önemli.

Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
Mali İstatistik Kullanım Alanları
TÜRK GÖĞÜS HASTALIKLARI YETERLİK KURULU RESERTİFİKASYON ESASLARI
Uzmanlık Dernekleri ve Kongreler Bilimsel Programın Oluşturulması Prof. Dr. Nevbahar TAMÇELİK Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp.
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
C İ HAN KOCABIYIKO Ğ LU CAN MANDEV Uluda ğ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Gemlik/Bursa.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Master in Advanced European and International Studies.
Eczacılık Fakültesi Ar ş ivi Olu ş turulmaya Ba ş lanıldı. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
TARTIŞMA TÜRLERİ Münazara
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
TARTIŞMA TÜRLERİ: AÇIK OTURUM
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
MUHAMMED DO Ğ AN 9/B 232.  4 Ekim 1957/Sputnik-1/Sovyetler Birli ğ i… Dünya’dan 224 km yukarıda bazı bilimsel deneyler yapmak için fırlatılmı ş tı.
PANEL.
Münazara.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
TARTIŞMA *Tartışma Türleri.
Erasmus+ Projelerimiz. Okulumuzun Erasmus + Projesi kapsamında yapılan iki ba ş vurusu kabul edilmi ş tir tarihli arasında gerçekle ş ecek.
ERp SOFTWARE Hasan HASANOV Slayt içerikleri  ERP Software nedir?  Türkiye’de ERP Uygulamaları  İ nternet ERP  ERP den Önce  ERP den Sonra.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
KONUŞMA EĞİTİMİ 11. HAFTANIN DEVAMI YRD. DOÇ. DR. SELİM EMİROĞLU.
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
TUR İ ZM FAKÜLTES İ GASTRONOM İ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ.
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
TARTIŞMA Farklı görüşlerde kişilerin bir araya gelerek bir konuyu çözümlemek, kendi görüşlerini açıklamak ve kanıtlamak, karşı tarafın zayıf yanlarını.
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
1. Uluslararası 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi
TARTIŞMA TÜRLERİ ~Panel~
 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 ERZURUM KONGRESİ Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
KÖKLER EKLER.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
* Konunuzu buraya yazın
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sunumum / Araştırmamız _____ Firması desteği ile yapılmıştır.
KONFERANS ve SERGİ SALONU
* Konunuzu buraya yazın
Sunum transkripti:

 Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.  Bir hitap çeşidi olan konferans, bilgi verme esasına dayanmaktadır. Konferans, bir tezi veya görüşü, bir konuyu açıklamak için daha çok akademik yerlerde verilir. Konferans veren kimsenin derin ve geniş bilgi sahibi, orijinal ve sağlam bir görüş sahibi olması beklenir. Konferans heyecanlı konuşmalar yapmak ve dinleyicileri galeyana getirmek yerine, onların merak ve araştırma, öğrenme arzusuna seslenen bir hitaptır.

 Ulusal veya uluslararası bilimsel toplantı.  Bir kurulu ş un, gündemindeki sorunları, temel konuları konu ş mak ve yeni kurullar seçmek üzere belli sürelerle veya gerektikçe yaptı ğ ı genel toplantı.  Eski Türklerde devlet i ş lerinin görü ş ülüp karara ba ğ landı ğ ı meclis.

 Bir konuyu görü ş mek üzere çe ş itli ülkelerden gelen delegelerin katılmıyla gerçekle ş tirilen uluslararası toplantılara veya bir kurumun belli zamanlarda ya da gerektikçe yaptı ğ ı toplantılara "kongre" denir.  Dil kongresi, e ğ itim kongresi gibi çe ş itli ba ş lıklar altında düzenlenen kongrelerde, yapılan çalı ş malar üzerine dinleyiciye bilgi verilir.  Kongreler kamuoyuna açık olabilece ğ i gibi, kapalı da olabilir. Kongreler konunun önemine, konu ş macı sayısına, konu ş ma sürelerine göre bir kaç oturum sürebilir.

1) Kongre sonunda bir karara varılır ve bu karar ilgililer için ba ğ layıcı özellik ta ş ır. 2) Kongre e ğ itim amaçlı bir toplantı de ğ ildir. 3) Kongre bir kurum tarafından kurum bünyesinden ki ş ilerce düzenlenir. 4) Katılımcılar kurum üyesi olmak zorunda olabilir ya da olmayabilirler.

   iyi-ornekler-sabanci-univ-erg-2012-yapildi   fotograf-cekimi/  nin-ilk-kongre-turizm-fuari-istanbul da