BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Eğitim İçeriğinin Sunumu
Advertisements

İŞBİRLİKÇİ ÖĞRENME.
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
MESLEKİ EĞİTİM.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME
ENTELEKTÜEL SERMAYE.
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli ve Bilgisayar Destekli Eğitim
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ EGIT215
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ÖĞRENME STİLLERİ.
ÖĞRETİM ANALİZİ Amaçların Sınıflandırılması Bilişsel Öğrenmeler
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ VE REHBERLİK HİZMETLERİ
ROL OYNAMA.
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ NEDİR ?
Eğitim Bilimlerine Giriş.
24. MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI Mayıs 2012, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Eğitiminde Tasarım Dersleri Prof. Dr.
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
EGIT 450 Öğrenci Merkezli Eğitim
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
ERK İSG&İK – –
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİ GELİŞTİRME Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
ERP Projelendirme Süreci
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME
KARİYER YÖNETİMİ RAQİF QASIMOV.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR VE TARİHSEL SÜREÇ
ÖĞRETİM HEDEFLERİ ve ÖLÇME ARAÇLARINI GELİŞTİRME
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
EĞİTİM VE GELİŞTİRME 7. HAFTA.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
DİYARBAKIR BİLİM SANAT MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Sistem Analizi Sistem Analisti
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
Kariyer Yönetimi Araçları
Pazarlama Araştırması bölümünü öğrenme amaçlarımız: Pazarlama araştırmasının; pazarlama, pazarlama kavramı ve pazarlama stratejisiyle ilişkisini.
ÇALIŞMA TAKIMLARINI ANLAMAK
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Örgütsel Kariyer Planlaması
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİ YÖNETİMİ KAVRAMI ve GELİŞİMİ
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitim; bireyin içinde yaşadığı toplumda yeteneğini, tutumlarını ve olumlu değerdeki diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçler toplamıdır. Bireyin.
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
Sunum transkripti:

BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme

İşgören Eğitimi İşgörenllerin iş ile ilgili bilgi, beceri ve diğer özellikleri öğrenmesine yardımcı olacak planlı örgütsel çabalar.

İşgören Eğitimi Alanları Yeni işgören oryantasyonu ve eğitimi Yeniden eğitim ve sürekli eğitim programları Emeklilik planlama ve hazırlık İşgören kariyer gelişimi Uluslararası görevler için çalışanların eğitimi Farklılık sorunları, taciz ve etik davranış eğitimi Takım eğitimi

Sosyal Öğrenme Teorisi Bilişsel Öğrenme Teorileri İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar Sosyal Öğrenme Teorisi Davranışın gözlemleyerek öğrenildiğini vurgulayan öğrenme teorisi. Modelleme Başkalarının davranışlarının gözlenmesi ve taklidi yoluyla gerçekleşen öğrenme. Bilişsel Öğrenme Teorileri İnsanların bilgi işlemciler olduğunu vurgulayan öğrenme teorileri.

Eğitimin çalışma ortamında uygulanır olup olmadığı ile İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞARISINDAKİ TEMEL SORUNLAR Eğitimin transferi Eğitimin Transferi Eğitimin çalışma ortamında uygulanır olup olmadığı ile ilgili kavram.

Eğitilenlerin İstekliliği İşgören Eğitiminde Temel Sorunlar EĞİTİM PROGRAMLARININ BAŞARISINDAKİ TEMEL SORUNLAR Eğitilenlerin istekliliği Eğitilenlerin İstekliliği Başarılı bir eğitim için bireyin potansiyeli.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Eğitim Programının Değerlendirmesi Eğitim Programının Uygulanması Eğitim Materyallerinin Geliştirilmesi Ve Test Edilmesi Eğitim Amaçlarının Belirlenmesi Eğitim İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model İşbaşı Eğitimi Bir işi ilk elden öğrenmek için çalışanın iş yerine yerleştirildiği bir işgören eğitim yöntemi. Çıraklık Sınıf eğitimi ve işbaşı deneyimini birleştiren, genellikle birkaç yıl süren bir eğitim tekniği.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Geçiş Eğitimi Gerçek çalışma ortamına benzetilmiş ayrılmış bir alan kullanılarak yapılan eğitim. İş Rotasyonu Bilgilerinin genişliğini artırmak için çalışanların çeşitli işler arasında döndüğü bir yöntem.

Davranış Modelleme Eğitimi Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Davranış Modelleme Eğitimi Eğitime katılanlara uygun ve uygun olmayan çalışma davranışları ve sonuçlarını rol model gösterimi ile açıklayan ve daha sonra eğitilenlere uygun davranışları modelleme uygulaması sağlayan bir eğitim yöntemi.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Eğitilenlere eğitim materyallerinin sağlandığı ve ne kadar öğrendiklerinin ölçüldüğü katılımcı kontrollü bireysel eğitim. Programlı Öğretim Eğitilenlerin öğrenme hızına adapte olan bilgisayarla verilen programlı öğretim. Bilgisayar Destekli Öğretim

Problem Çözümlü Örnek Olay Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Problem Çözümlü Örnek Olay Eğitime katılanlara çözme girişiminde bulunmaları için gerçek ya da sanal örgütsel problem sunan bir yönetim eğitim tekniği.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Rol Oynama Eğitime katılanların işte sık sık ortaya çıkan problemli durumları canlandırmasını gerektiren bir yönetim eğitim egzersizi. Yönetim Oyunları Örgütün yönetimleri ve faaliyetlerine ilişkin mevzuatları azaltılmış olarak kullanan bir yönetim eğitimi yöntemi.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Konferans Katılımcıların fikir, bilgi ve problemlerini paylaştığı aynı zamanda grup tartışması olarak da adlandırılan yapılandırılmamış eğitim yöntemi.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Faaliyet Öğrenme İşletme ile ilgili problemler üzerinde çalışmak ya da konuları yaparak öğrenmek için bir araya gelmiş takımlar.

Başarılı Eğitim Programları İçin Bir Model Mentorluk Deneyimsiz çalışanın bir danışman olarak hizmet veren deneyimli çalışan ile bir ilişki geliştirdiği eğitim programı.