Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇALIŞMA TAKIMLARINI ANLAMAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇALIŞMA TAKIMLARINI ANLAMAK"— Sunum transkripti:

1 ÇALIŞMA TAKIMLARINI ANLAMAK
9. hafta

2 Çalışma grubu: öncelikle paylaşarak ve karar alarak her bir üyeye kendi sorumluluk alanı dahilinde göstereceği performansta yardım etmek için etkileşim halinde olan bir gruptur. Çalışma takımı: her bir kişinin girdilerinin toplamından daha büyük kapsamlı bir performans düzeyi oluşturan bir gruptur.

3 Grup ve takım arasındaki farklılıklar
Çalışma grupları Çalışma ekipleri Hedef: Bilgiyi paylaşma Sinerji : Nötr (bazen olumsuz) Sorumluluk: Bireysel Beceri: Rastgele ve değişken Hedef: Ortak performans Sinerji: Olumlu Sorumluluk: Bireysel ve müşterek Beceri: Bütünleyici

4 Takım türleri Problem çözme takımları Kendi kendini yöneten takımlar
Fonksiyonel takımlar Sanal takımlar

5 Problem Çözme Takımları: Aynı bölümde 5 ila 12 saatlik vardiyalarla çalışan ve her hafta kaliteyi artırma yollarını, verimliliği ve çalışma ortamını görüşmek üzere, birkaç saatliğine bir araya gelen kişilerden oluşan grup. Kendi Kendini Yöneten Takımlar: Çalışanların (genellikle sayıca 10 ila 15 arası) eski yöneticilerinin sorumluluklarını aldıkları gruplar. Fonksiyonel Takımlar: Bir görevi başarmak için bir araya gelen, hemen hemen aynı hiyerarşik düzenden ama farklı çalışma alanlarından olan kişiler.

6 Sanal Takımlar: Ortak bir hedefe ulaşmak amacıyla, fiziksel olarak dağınık olan üyeleri birleştirmek için bilgisayar teknolojisinden faydalanan ekipler. Çoklu Takım Sistemleri: Farklı takımlarda bulunan, çıktıyı oluşturmak için herkesin gayretini koordine edip işbirliği sağlayan sistemler. Örgütsel Demografi: Bir iş biriminin üyelerinin yaş, cinsiyet, ırk, eğitim düzeyi, ya da organizasyondaki hizmet süresi gibi ortak bir demografik özelliklerinin, iş gören devir hızını tahmin etmeye yardımcı olması.


"ÇALIŞMA TAKIMLARINI ANLAMAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları