FAYDALARI VE ZARARLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi
Advertisements

MAİ VE SİYAH.
UZAKTAN EĞİTİMDE ZAMAN YONETiMi Uzm.Nazime Tuncay.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Computer Related Repetitive Strain Injury (Cumulative Trauma Disorder)
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Her ş eyden önce kendinize güven duyun. "Yetersiz oldu ğ um için ba ş arılı olamam" gibi dü ş üncelerle de ğ erlendirmelere.
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
SAĞLIK YÜKEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1/B NERMİN ATEŞ
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
ERGONOMİ Aytunç KIVANÇ Çevre Komisyonu Üyesi
Derya Duygu KARSLI
Internet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir ileti ş im a ğ ıdır. Internet, insanların.
Ünite Portfolyö Sunumu
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
KKKanola Kanola Yagı. Kanola ş algama benzeyen tek yıllık bir serin sezon bitkisidir. Dünya ya ğ lı tohum üretiminde soya ve palmiyeden den sonra üçüncü.
Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
Hayat Bir Tangodur.. Başlamak için tıklayın Saat 12:01.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
TÜRKİYEDE UYGULANAN EĞİTİM PROGRAMLARI
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
Hazırlayan Ufuk Kemerci  2004 yılında ortaya atılmı ş bir kavramdır. Web sitelerinin yalıtılmı ş bilgi depoları ş eklinden çıkıp kullanıcılara.
ÇEVRE VE R İ SK. SOSYOLOJ İ K B İ R KONU OLARAK ÇEVRE Çevre fiziksel bir olgu, fakat sosyolojik ara ş tırmaya do ğ rudan bir ilgi barındırır. Çevresel.
+ 2. Bölüm YEN İ MEDYA VE YEN İ TEKNOLOJ İ. + Medya => Yeni Medya Medya İ çerik Kitlesel (Massive) Bilgisayarla ş ma, Telekomünikasyon ve A ğ ( İ nternet)
Ondalık kesirler matematİk.
İ LÇE VE OKUL BAZINDAK İ MATERYAL TESP İ T İ NDE VE EKS İ KL İ KLER İ N G İ DER İ LMES İ NDE YAPILACAK ÇALI Ş MALAR.
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
GÖKKUŞAĞI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (I. ve II. KADEME)
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
ERp SOFTWARE Hasan HASANOV Slayt içerikleri  ERP Software nedir?  Türkiye’de ERP Uygulamaları  İ nternet ERP  ERP den Önce  ERP den Sonra.
Lisans Müfredatı ve Erken Klinik Eğitim Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
 Oyun amacı ekranında görülen sol, sa ğ, ş ut sa ğ, ş ut sol ve zıpla butonlarıyla kar ş ı kalenin çizgi.
DONANIM VE YAZILIM.
Sevda GÜL 1450Y  EEG nedir?  EEG Nasıl Ölçülür?  İ nsan beyninin yaydı ğ ı dalgalar nelerdir?  Epilepsi nedir?  Epilepsi verilenin YSA ile.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
DOSYA MENÜSÜ.
Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
EĞİTİMDE DRAMA.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR Doç. Dr. Ender DURUALP.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Öğretimin Uyarlanması
DRAMA UYGULAMALARI DRAMANIN ÇOCUĞUN GELİŞİM ALANLARI İLE İLİŞKİSİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
DEYİMLERİ YAŞAMA ZAMANI
ELİF KESER ÜRE Tarih Öğretmeni
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Sunum transkripti:

FAYDALARI VE ZARARLARI BİLGİSAYARIN; FAYDALARI VE ZARARLARI

Bilgisayarın Faydaları bilgisayar artık günümüz koşullarında bir lüks değil ihtiyaç durumuna gelmiştir. Alışveriş, ders, çalışma, eğlence ve daha akla gelebilecek birçok alanda bilgisayarın faydalarından söz etmek mümkündür.

Bilgisayarın Faydaları Bilgisayar bilgiye ulaşmaya kolaylaştırır. Bilgiye hızlı ulaşmayı sağlar. Bilginin kolay yayılmasını sağlar. Okur yazarlığı arttırır. Dünyanın her yeri hakkında bilgi edinmemizi sağlar.

Bilgisayarın Faydaları Film, Müzik, Video, Oyun vb. içerikler sayesinde eğlenceyi ayağımıza kadar getirir. Büyük bir yer olan dünyayı küçük bir yer haline getirir. (iletişimi kolaylaştırır) Günlük hayatta çok uzun vakit alacak işlemleri kısa sürede yapabilmemizi sağlar.

Bilgisayarın Faydaları Çocukların bilgi toplarken çeşitli becerilerini (okuma, yazma, seçme, sınıflandırma vb.) kullanmalarını sağlar. Bilgisayar çocuklar için çok etkileyici ve ilgi çekici olduğundan; tüm ilgilerini toplamalarını ve konsantre olmalarını sağlayabilir.

Bilgisayarın Zararları Bilgisayar bağımlılığının etkileri sonucunda: Uyku düzensizliği, iş yerindeki başarı ve performansın düşmesi, randevulara gecikme, sosyal ilişkilerin zayıflaması, kaygı, tek başına vakit geçirme eğiliminin artması, aile ilişkilerinde bozulma vb. sorunlar tespit edilmiştir.

Bilgisayarın Zararları 1. Bağımlılık yapar. 2. Kötü insanlarla da tanışmaya olanak sağlar. 3. kötü içeriklerde bulunur

Bilgisayarın Zararları Fiziksel olarak: Disk kayması, Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Bilek, diz ve dirsek kireçlenmesi, Omuz ve boyun tutulması, baş, boyun ve sırt ağrıları, yorgunluk, sinirlilik ve göz yorgunluğu görülmektedir

HAZIRLAYANLAR M BERK SEMERCİ İSMAL EMRE BOZYAKA AHMET KAMİL SERİN FATİH SEVİMLİ