Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ünite Portfolyö Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ünite Portfolyö Sunumu"— Sunum transkripti:

1 Ünite Portfolyö Sunumu
KARIŞIMLAR Ünite Portfolyö Sunumu

2 Ünite planı Özeti Öğrencilerimiz çevresinde bulunan maddelerin aslında birer karışım olduğunu kavrayacaklar. Karışımı oluşturan maddelerin özelliklerini kaybetmediklerini örnekleriyle görecekler. Günümüzde kullanılan birçok ayırma yöntemini tanıyacaklar ve hayatımızı ne kadar kolaylaştırdıklarının farkına varacaklardır. Sonuçta Teknoloji , insanoğlunun maddeyi tanıma çabasından doğmuştur , diyeceklerdir.

3 Maddeler karıştıklarında özellikleri neden değişmez?
Temel Soru Maddeler karıştıklarında özellikleri neden değişmez?

4 Ünite Soruları Çevremizdeki maddeler nelerdir?
Bütün Maddeler Saf mıdır? Çevremizdeki maddelerden hangi alanlarda faydalanırız?

5 İçerik Soruları Madde nedir? Sınıflandıralım.
Doğada maddeler nasıl bulunur? Bu maddelerden faydalanmak için neler yapabiliriz?

6 Ünitemde Proje Yaklaşımı, Sürekli Ölçmenin Faydaları
Öğrenciler çevresindeki araçların hangi maddelerden yapıldığının farkına varırlar. Günlük hayatta kullanılan modern ayırma yöntemlerini öğrenirler. Karışımları ayırma yöntemleri hakkında bilgi toplarken akranlarıyla işbirliği yaparlar. Proje üzerinde çalışırken yazma ve düşünme becerilerini öğrenirler. Proje boyunca çalışmaları hakkında geribildirim verir ve alırlar.

7 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme
Temel soru ve ünite sorularını aşağıdaki amaçlarla kullanacağım: Öğrencilerimin modern ayırma yöntemlerini öğrenmeleri Günlük hayatta bu ayırma yöntemlerinden nasıl faydalanıldığı Üst düzey düşünme becerileri ile 21.yy becerilerine ilişkin bilgi toplama: Modern ayırma yöntemlerini anlatan bir sunu hazırlayarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanacaklar. Maddeyi tanıyarak ayırma yöntemleri sayesinde teknolojinin nasıl ortaya çıktığının farkında olacakalar.

8 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme
Ölçme sonucunda ne öğreneceğim: Öğrencilerimin madde ve karışımlar hakkında düşüncelerini, Çevresinde kullandığı araçaların nelerden yapıldığı hakkındaki fikirlerini dolayısıyla Teknolojinin nasıl doğup geliştiğini nasıl onlara vereceğimi Öğrencilerimin proje sürecini Öğrencilerim Ölçme Sonucunda Ne Elde Edecek? Teknolojide ayırma yöntemlerinin önemini kavrayacaklar.

9 Hedeflerim Öğrencilerimi güdüleyecek farklı teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma Öğrencilerimin daha fazla üst düzey düşünme becerisi kullanmalarını sağlayacak yollar bulma Öğrencilerimin projeleri gerçekleştirebilmelerine yardım edebilmem için diğer öğretmenlerden çeşitli stratejiler öğrenme

10 Teşekkür ederiz….


"Ünite Portfolyö Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları