Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEYİMLERİ YAŞAMA ZAMANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEYİMLERİ YAŞAMA ZAMANI"— Sunum transkripti:

1 DEYİMLERİ YAŞAMA ZAMANI
Deyimler, öğrenciler için hem eğlenceli hem de çoğu soyut olduğu için zor bir konudur.Bu çalışmada amaç, öğrencileri hem aktif olarak derse katmak hem de söz dağarcıklarını geliştirmektir.

2 Beden dilini kullanarak deyimi anlatmaya çalışmak bir yandan iletişim becerilerinde bedenlerini kullanma becerisinin önemini fark etmelerini sağlarken bir yandan da yaşayarak öğrendikleri için deyimlerin akılda kalmasını kolaylaştırıyor.Deyimleri görselleştirme ise işin öğrenciler için en zevkli tarafı.

3 ETKİNLİK AŞAMALARI SESSİZ FİLM TEKNİĞİYLE DEYİM ANLATMA DEYİMLERİ KULLANIP ÖYKÜ OLUŞTURMA DEYİMLERİ GÖRSELLEŞTİRME

4 ETKİNLİK AÇIKLAMASI 1) Sınıf en az 3 kişilik gruplara ayrılır.
2) Her gruba anlatması için 2 deyim verilir. Grup üyeleri sırayla torbadan bir deyim seçip grup arkadaşlarına deyimi 1,5 dakikalık süre içinde hiç konuşmadan beden diliyle anlatmaya çalışır.

5 3) Gruplar kendilerine çıkan deyimleri kullanarak ve en az iki deyim de kendileri eklemek şartıyla işbirliği halinde bir öykü oluştururlar.

6 4) İşbirlikli çalışmaların rubrikle değerlendirilmesi yapılır.

7 5) Gruplar öykülerinin sunumu yapar.

8 6) Öykülerin sunumu sırasında dinleyici olan diğer gruplar arkadaşlarının öykülerinde geçen deyimleri bulup not eder, sunum sonunda öyküde kullanılan deyimler açıklanır.

9 7) Gruplar kendi içlerinde karar verip çalışma sırasında geçen deyimlerden birini açıklamasıyla birlikte görselleştirir.

10

11

12 Deyimleri Yaşama Zamanı Çalışma Yaprağı
1.Grubun bulduğu deyimler: 2.Grubun eklediği deyimler: 3.Grup öyküsü:


"DEYİMLERİ YAŞAMA ZAMANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları