Oda Tipleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Otel Satış Fiyatları.
Advertisements

“Kolhida” dağ evi “Kolhida” uluslararası av turizm için dağ evi oldukça ilginç ve “Avcılığa çikan parti lideri” stilinde yapılmış. Dağ evi bol yeşillik,
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
OTELLER Oteller; tatil köyleri, hosteller (kültürel ve sportif maksatlı seyahatlerde konaklama imkanı sağlayan tesislerdir), pansiyonlar, oberjler (doğanın.
Foça Mah. Selim Günday Cd. No   Fethiye/Muğla/Türkiye
VAK İ T GELD İ G İ D İ YORUZ BU SENE KASTAMONU ILGAZ’DAYIZ.
Otel Sözleşmeleri Giriş
YENİ MOBİL YAZICILAR. Mobil Yaşam Gittikçe Büyüyor • çeyrekte toplam akıllı telefon kullanımı 1 milyar cihaza ulaştı. • 2015 yılında bu rakamın.

OTEL VE TATİL KÖYÜ DIŞINDA KALAN TURİZM YAPILARI
MÖNÜ.
Www. boutiqueprincesshotel.com. Boutique Princess Hotel Genel Bilgiler Üstün hizmet anlayışı,zevkli dekorasyonu, deneyimli ve güler yüzlü personeli ile.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
Tek ve Çok Ailelik Konutlarda Mekan Örgütlenmesi ve Plan Tipleri
HAFTA 7 OTEL SÖZLEŞMELERİ-DEVAM
LESOVO - ”Tunca” dag evi - SREM – ELHOVO – YAMBOL– VESELiNOVO – KABiLE
Otelimiz Turizm Bakanlığı onaylı ve denetimli 3 yıldızlı bir tesistir Otelimiz 52 odadır 36 odamız 2 adet single bed 12 odamız 1 double bed 1 single bed.
Yambol.
Medine’de Gece. Mescid-i Nebevi Madinah Hilton Otelimiz Mescid- i Nebevi ile karşı karşıya komşu olmanıza olanak sağlar.
Hotelimiz….. Yurtiçi turizm amaçlı yapılmış, dört yıldır faal, sempatik, çok temiz on iki ay çalışan kent oteli… 26 oda, 60 yatak ve 85 kişi kapasiteli.
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEMİ MEZUNLARI BULUŞMASI
Mola, çocuk bakımından her türlü etkinliğin kısa bir süreliğine durdurulmasıdır.
SEA LİFE FAMİLY RESORT. TESİS ÖZELLİKLERİ BarKuru TemizlemeAsansörSaunaHavuz BarLobi BarSolaryum Akdeniz ve dünya mutfağının değişik tadlarını gurmelerin.
‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ
MUHTEŞEM YEŞİL DOĞA ÖRTÜSÜ İLE İ.T.Ü. GÖLET ÖĞRENCİ YURTLARI
Hayat Sebla Blokları D Blok Kat:3 Kiralık Fırsat Daire
Tunalı Hilmi Caddesi No: 95 Kiralık Daire
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
20 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiriyoruz…
Oteller ve yıldızlarına göre nitelikleri
Pazarlama İlkeleri.
Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, GİRİŞ Özellikle buharlı gemilerin ve tren yollarının gelişmesi, konaklama hizmetlerindeki.
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
Palmeden Hotel Tesis Adı: Palmeden Hotel Adres: Gülpınar Mah. 341 Sok. No: 6 Dalyan/Muğla İletişim Bilgileri:
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
MERZİFON ÖĞRETMENEVİ YILI FİYATLARIMIZ
FLORIDA YAZ OKULU.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
seyahat deniz deniz seyahat
seyahat deniz deniz seyahat
KARİYER TURİZM SULUCA TATİL KÖYÜ.
ŞEHİT ÖZCAN KAN FEN LİSESİ
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
YATAK ÇEŞİDİNE (SAYISINA) GÖRE ODA TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
FİZİKİ YAPILARINA GÖRE ODA TİPLERİ VE ÖZELİKLERİ
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
THOMAS COOK-2.
HOME EXCHANGE.
SATIŞ GELİŞTİRME -PROMOSYONU
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kalitesiyle, Farkıyla… Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları
Kalitesiyle, Farkıyla… Hattuşa Vacation Thermal Club Kazdağları
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Oda Tipleri

1. Yatak Sayısı Ve Şekline Göre Oda Tipleri Tek Kişilik Oda (Single Room) Tek kişilik oda, bir kişi tarafından kullanılan oda demektir. Çift Kişilik Oda (Double Room) İki kişi tarafından kullanılan oda demektir. French Bed: İki kişilik geniş bir yatak demektir. İki kişi kalabileceği gibi yalnız tek bir müşteri de kalabilir. Twin Bed: İki Ayrı Tek Kişilik Yatak İki tek kişilik yatak demektir.

Üç Kişilik Oda (Triple Room): Üç kişinin konaklayabileceği şekilde düzenlenmiş odalardır. Yatak tipleri; yan yana üç tek kişilik yatak olabileceği gibi yatağın biri tek diğeri iki kişilik de olabilir. Dört Kişilik Oda (Quad Room) Dört kişinin konaklayabileceği şekilde düzenlenmiş odalardır. İki adet iki kişilik yatak olabileceği gibi bir adet iki kişilik , iki adet tek kişilik yatak olarak da düzenlenebilir

2.Fiziki Yapılarına Göre Oda Tipleri 1.Junior Suite:Oturma ve yatak odasından meydana gelmiş bir büyük oda şeklinde donatılmış ve alan olarak normal odadan daha büyük odalardır.

2.Suite Oda: Alan bakımından junior suitden daha geniş; oturma ve yatak odasından meydana gelmiş iki oda şeklinde tefriş edilmiştir. Kullanılan tefrişat daha lükstür

3. Kral Dairesi (Presidental Suite ): Oturma odası, yatak odası, yemek odası, mutfak, ve büyük bir banyodan oluşan lüks olarak düzenlenmiş odalardır. Müşteriye TV, bilgisayar, internet kullanımı, telefon, faks gibi birçok hizmetin sunulduğu otelin en iyi manzarasına sahip tam bir dairedir. Otelde bulunan en pahalı odadır.

4.Studio Room :Studio tipi odalarda yer kazanabilmek için yataklar portatif yapılmakta, kullanılmadığı zaman katlanarak yaşama mekanı genişletilebilmektedir.

5:Bağlantılı Oda (Connecting Room) :Aralarında doğrudan doğruya (koridora çıkmadan) geçiş imkanı veren kapılar bulunan iki veya daha fazla sayıda odaya denir. Koridordan odaya tek giriş kapısı vardır. İçeride oda sayısı genellikle ikidir.

6. Aile Odası (Family Room) :Normal odalardan daha büyüktür 6.Aile Odası (Family Room) :Normal odalardan daha büyüktür. Anne babalarıyla çocukların aynı odada kalabileceği büyüklükte, anne babanın yatağı (tek büyük yatak) french bed dışında çocukların yatabileceği ranza veya açılınca yatak olan kanepelerin bulundu

7.Köşe Oda (Corner Room): Otel katlarının köşelerinde iç donanımları farklı olarak düzenlenmiş odalardır. Bu tip odalar junior suit olarak da düzenlenebilir.

8.Engelli odası (Handicapped room) :Engelli müşterilerin rahat kullanabilmesi için özel olarak tasarlanmış odalardır. Örneğin banyonun duş yerine küvetli olması veya tuvalet kollarında tutma kollarının olması gibi.

9. Dubleks Oda (Doublex Room) :İki katlı, içeriden merdivenle üst kata çıkılacak şekilde düzenlenmiş, iki odadan meydana gelmiştir. İlk katı oturma odası olarak üst katı ise yatak odası olarak tefriş edilmiştir. Tatil köylerinde bu tip odalara daha çok rastlanmaktadır.

10. Sigara İçilmeyen Oda (No Smoking Room) :Sigara içmeyen ve bu konuda titiz olan müşteriler için düzenlenmiş ve sadece bu müşterilere satılan odalardır. Aynı zamanda otelin üst katlarında havalandırması iyi çalışan odalardır. Bazı konaklama tesislerinde bir katın tamamı da sigara içilmeyen bölüm olarak düzenlenmiştir 11. Birbirine Yakın Odalar (Adjacent Room) Kalabalık aileler veya grupların birbirine yakın kalabilmesi için aynı katta veya koridorda aynı şekilde dizayn edilmiş odalardır. Örneğin ; 101, 102, 103,104 nolu odalar.

Konaklama Şekilleri (Pansiyon Durumu)

Konaklama Şekilleri (Pansiyon Durumu) 1. Sadece Oda (Only Bed) Konaklama işletmelerinde sadece oda hizmetinin verildiği pansiyon şeklidir. Bu pazarlama şekli kısa süreli konaklayan müşterilerin istediği ile uygulanır. Odada gecelemenin dışındaki bütün harcamalar ekstra olarak ödenir. Rezervasyon alırken “OB” kısaltması kullanılır. 2. Oda Kahvaltı (Bed and Breakfast) Konaklama ücretine kahvaltı hizmetinin de dahil olduğu pansiyon şeklidir. Müşteri otele geldiği günün kahvaltısını değil, otelden ayrıldığı günün kahvaltısını alır. Rezervasyon alırken “BB” kısaltması kullanılır. 3. Yarım Pansiyon (Half Board) Konaklama ücretine kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil edildiği pansiyon şeklidir. Rezervasyon alırken kısaca “HB” olarak yazılır.

4. Tam Pansiyon (Full Board) Konaklama ücretine kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinin dahil edildiği pansiyon şeklidir. Kısaca “FB” olarak yazılır. 5. Her Şey Dahil (All İnclusive) Sınırsız yeme, içme ve yerli içki hizmetlerinin sunulduğu pazarlama şeklidir. Kitle turizminin arttığı son yıllarda uygulamaya giren bu satış şekli, hizmetin kalitesi ve çeşitliliğini artırarak pazardan pay kapma yarışı ve eğitimli personel açığından ortaya çıkmıştır. Her şey dahil konaklayan müşteri için her türlü hizmet sunulmaktadır. Kısaca “All inc.” olarak yazılır. Bu pansiyon tipine çok isteyen müşteriler için yabancı içkiler, mini bar , deniz animasyonları, uçak bileti ve transfer hizmetleri gibi hizmetlerde eklenerek hizmet kalitesi ve çeşidi artırılabilir. Bu tip konaklamaya ise Ultra İnclusive denir. Kısaca “Ultra inc.” olarak yazılır