Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOME EXCHANGE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOME EXCHANGE."— Sunum transkripti:

1 HOME EXCHANGE

2 Kelime anlamı itibariyle ‘‘Ev Değişimi’’ anlamına gelen bu program; sadece yol ücreti vererek hayal bile edemeyeceğimiz ülkelerde ev konforu içersinde tatil imkanı sağlıyor. Tatilde konaklamayı ucuza getirmek isteyenler, her gittiği yerde ev konforu arayanlar için ideal bir program.

3 Yazlık veya kışlık evinizin olduğunu varsayalım, Evinizin nerede ve hangi dönemlerde boş olduğunu, gelecek değişimci ailenin yanınızda mı kalacağını vb. özellikleri bildirerek bu işi yapan siteler aracılığıyla sisteme katıldınız. Daha sonra sıra gitmek istediğiniz destinasyon bölgesini seçmeye geliyor. Beğendiğiniz evi seçip, sahibiyle e-posta yoluyla irtibat kuruyor, gitmek istediğiniz tarihleri iletiyorsunuz. Eğer anlaşırsanız, hiçbir bedel ödemeden ,ev konforu dahilinde mükemmel bir tatilin keyfini çıkartıyorsunuz.

4 Aklınız kendi evinizde kalmasın diye değişimci aileyle kayıp yada hasarlı mallar için sigorta anlaşması yapıyorsunuz. Herhangi bir kayıp yada hasar durumunda değişimci aile bu hasarı ödemekle yükümlüdür. Diğer yandan sitelerde gördüğünüz tüm resimler ve bilgilerin tamamı doğrudur, yanıltıcı bilgi veren kişiler sistemden atılırlar.

5 * HomeExchange.com sitesinden alınmıştır

6 Ev değiştirme fikri ilk kez 1953’te ABD’li öğretmen David Ostroff tarafından ortaya atılmıştı. Ostroff, yaz tatillerini değişik yerlerde geçirmek için diğer öğretmen arkadaşlarının evlerini listelemeye başladı. Ve ortaya 56 yılda 66 ülkeye yayılan, milyonlarca evi içeren, sosyal proje gibi işleyen bir değişim sistemi çıktı.

7 Tatil Seçenekleri · Home Exchange (Eş zamanlı ev değişimi): Evinizi diğer üyeye tahsis ederken, siz de onun evine gidiyorsunuz. Kira, konaklama ücreti ödenmiyor. Sadece yol paranız ve bulunduğunuz süre için kişisel masraflarınız var. Süre ve zamanlama önemli değil, taraflar bunu karşılıklı tayin ediyorlar.

8 · Hospitality Exchange(Karşılıklı birlikte misafirlik) :
Bu ev sahibi ile yabancı ailenin evi eş zamanlı olarak paylaşması demek. Siz ona misafir oluyorsunuz, onlar da ilerde size...

9 · Youth Exchange (Öğrenci mübadelesi):
Sistemde üyeler eş zamanlı çocuklarını misafir ediyorlar. Bu, genellikle tatil ayları için revaçta. Güncel bir konu B&B; oda kahvaltı yani pansiyonerlik; sisteme yazdırdığınız evinize üye kabul ediyorsunuz, bir oda ve sabah kahvaltısı fiyat üyeler için oldukça ekonomik.

10 · Rental House (Evinizi kiralayın):
Ülke, semt ve süreye göre üyelere ekonomik olarak kâr gayesi gütmeden haftalık, aylık, sezonluk olarak evinizi kiraya veriyorsunuz.

11 · Home Sitting (Ev bakıcılığı):
Uzun süreli bir tatile giderken evinizin boş kalmasını istemiyorsunuz. Bahçenize, evcil hayvanınıza bakıcı arıyorsunuz. Üye evinizi korumak amaçlı misafiriniz oluyor. Bedel ödemiyorsunuz. O ise evinizi tüm olanaklarından yararlanıyor. Yaşlı ve yanında yardımcı isteyen bir yakınınız var. Sisteme üye olursa genç bir üye de yanında kalarak ona bakıyor. Yani hem eve kira ödemiyor, hem de ev sahibi bakılıyor.

12 · Weekend House (Hafta sonu evi):
Dilerseniz hafta sonu değişim evlerinde birkaç gününüzü Paris'te, birkaç gününüzü Londra'da geçirebilirsiniz.

13 Home Exchange Siteleri

14

15 AMAÇLARIMIZ * Üyelik ücretlerini düşürmek…
* Dil Seçenekleri arttırmak, * Sitemizde anlaşmalı tur operatörleri, bilet işlemleri, vize ve pasaport işlemlerine yer vererek , her müşteriden karın %50’sini elde etmek, * Franchising vererek yurtdışında şubeler açmak ve yurtdışında reklamlar yapmak, * Türkiye bu sistemde çok yeni bu yüzden ülkemize bu programı tanıtmak ve uygulanabilirliğini sağlamak, *Erasmus ve Work and Travel işlerine engel olmak


"HOME EXCHANGE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları