Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır."— Sunum transkripti:

1 AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA

2 Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.

3 Evimiz de tüm aile bireylerimizle birlikte mutlu bir şekilde yaşarız.

4 Evimizde hepimizin yararlandığı pek çok bölüm bulunur. Bunlar: Salon,mutfak,yatak odası, oturma odası, misafir odası, banyo, tuvalet gibi bölümlerdir.

5 Evimizde sadece bize veya anne ve babamıza ait olan bölümler de vardır.

6 Evimizin bazı bölümleri de vardır ki oraları hep birlikte kullanırız. Örneğin mutfak, banyo, tuvalet ailece kullandığımız bölümlerdir.

7 Evimizin bazı kullanım alanlarından yararlanırken zaman zaman sorunlar yaşarız. Örneğin, kardeşimizle odamızı birlikte kullanıyorsak bazen anlaşamadığımız konular da çıkar. Ranzada yatarken ranzanın üst katındaki yatağın bize ait olmasını isteriz. Kardeşimizin itiraz ettiği olur.

8 Evdeki kullanım alanları ile ilgili yaşadığımız sorunları mutlaka çözüme kavuşturmalıyız. Bunun yolu da oturup konuşmak ve çeşitli çözüm yolları bulmaktan geçer. Ailemizdeki herkes bu konuda çözüm yolları düşünmeli, fikirler üretmeli.

9 Siz sevgili çocuklar da evinizin kullanım alanları ile ilgili mutlaka sorunlar yaşamışsınızdır. Bu sorunlara çözüm yolları önerileri düşünmeli bunu ailemizdekilere de açıklamalıyız.. Her sorunun çözümü vardır. Ama kavga etmek asla sorunun çözümü değildir.

10 Hepimiz evimizin kullanım alanları ile ilgili sorunları çözmek için çözüm önerileri düşünmeliyiz.

11 Kemal’in evinde de kullanım alanları ile ilgili sorunları vardı. Ama Kemal bu sorunları çözmeyi seviyordu. Çünkü ailesi onun önerilerine değer veriyordu. En son evlerinin küçük olmasından rahatsızdı bunun için ‘’depo olarak kullandığımız yeri odaya çevirebilirsek evimiz genişler’’ dedi. Önerisi babası tarafından kabul edildi.

12 Kemal, ‘’Evde çok sayıda kitabımız var ama dolabımız yeterli değil. Evde kımıldayacak yer yok.’’ diyerek buna bir çözüm buldu. Babasına bu çözüm önerisini söyledi. Babası da uygun buldu. Birlikte bir dolap yaptılar.

13 Aslında yeni bir dolap yapmadılar. Sadece oturma koltuklarından birisinde birkaç değişiklik yaparak dolaba dönüştürdüler. Hem böylece yerde kaplamadı. Bu fikir de Kemal’e aitti.

14 Sizce bu evdeki sorun ne olabilir? Yeterince kullanım alanı var mı? Çözüm öneriniz nedir? Alternatif çözüm yolları düşününüz.

15 Bu evdeki çocuğun çalışma odasında kullanım alanı yeterli mi ? Çözüm öneriniz nedir? Alternatif(farklı) çözüm yolları düşününüz.

16 Bu evinin salonundaki kullanım alanı yeterli mi?

17 Bu evinin bölümlerinde kullanım alanı yeterli mi?

18 Ben evimizin kullanım alanları ile ilgili farklı öneriler sunuyorum. Ailem genellikle benim çözüm önerilerimi uygun görüyor ve uyguluyoruz. Evimizin kullanım alanları artık daha fazla. Hepimiz daha rahatız artık. Aklımı Seveyim.

19 Siz de evinizin kullanım alanları ile ilgili yaşadığınız bir sorunu belirleyiniz. Bu sorunu nasıl çözebileceğinizi düşününüz. Sorunu ve bulduğunuz alternatif(farklı) çözüm önerilerini defterinize yazınız. ÇARESİ BULUNUR!


"AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları