İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
Advertisements

4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 İşverenler işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları.
İŞ KAZALARINDA İŞVERENLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
ÇALIŞANLARIN YASAL HAK VE SORUMLULUKLARI
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
İŞ KAZASI İş kazası; Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
KONU: İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ MALİYETİ

1 ERK İSG&İK – –
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİNDE SORUMLULUK VE YETKİLERE BİR BAKIŞ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİM
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (ÜSTDÜZEY YÖNETİCİ) EĞİTİM SEMİNERLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI
İSG POLİTİKASI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNDE SOSYAL DİYALOĞUN ROLÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
KAZA VE HADİSE. KAZA VE HADİSE İŞ KAZASI BİLEŞENLERİ GÜVENSİZ DURUM YETERSİZ DENETİM GÜVENSİZ DAVRANIŞ İŞ KAZASI SAKAT KALMA YARALANMA ÖLÜM.
İŞ GÜVENLİĞİ 1 1.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL PRENSİPLERİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
YASAL HAK VE SORUMLULUKLAR
İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARININ HUKUKİ SONUÇLARI
İNSANLARIN EN TEMEL HAKKI NEDİR ?
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MEVZUATI
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
Edit the text with your own short phrases. The animation is already done for you; just copy and paste the slide into your existing presentation. İş Sağlığı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
SİNCAN AHMET ANDİÇEN M.T.A.LİSESİ
ÖĞRENİM HEDEFLERİ Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu - Çalışma Mevzuatı ile İlgili Genel Konular - Çalışanın Yasal Hak ve Sorumlulukları - İş.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİM. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) “Tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Temel İlkeler
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞYERİ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜ
Dersimizin Amacı İş sağlığı ve güvenliğinin temel prensiplerini ve güvenlik kültürünün önemini kavramalarına yardımcı olmaktır.
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.
ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİYORUZ!
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ünite 2 Öğr. Elemanı: Dr. M. Cumhur AKBULUT
NİÇİN ÇALIŞIYORUZ AMACIMIZ NE HAYATTA KALMAK İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
İŞ KAZALARI ve MESLEK HASTALIKLARINDAN TARAFLARIN GÖREV VE SORUMLULUKLARI I- DEVLETİN GÖREV VE SORUMLULUĞU II- İŞVERENLERİN GÖREV VE SORUMLULUĞU III- ÇALIŞANLARIN.
İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BİRLEŞİM İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ.
Burada belirtilen konu ve durumlar 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler dahilinde bilgilendirme.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ & GÜVENLİK KÜLTÜRÜ OSMAN SAYAR İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER İstanbul Temsilcisi.
Sunum transkripti:

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ

SİZ VE SEVDİKLERİNİZ İÇİN İŞ GÜVENLİĞİ BİR AYNADIR. İş güvenliği kurallarının hepsine uyacağım çünkü onlar benim sağ salim eve geri dönebilmem için konulmuş kurallar Amaan neymiş iş güvenliği yaa eskiden iş güvenliği mi vardı. Canım sıkkın zaten akşam olsa da eve gitsem. SİZ VE SEVDİKLERİNİZ İÇİN İŞ GÜVENLİĞİ BİR AYNADIR.

SİZ ONA NASIL BAKARSANIZ, O DA SİZE ÖYLE BAKAR!!! Bütün iş güvenliği kurallarına uydum ve sağ salim evime geri dönebildim Ooff ayağım KEŞKE uysaydım iş güvenliği kurallarına SİZ ONA NASIL BAKARSANIZ, O DA SİZE ÖYLE BAKAR!!!

İNSANIN EN TEMEL HAKKI NEDİR

YAŞAMA HAKKI NASIL BİR YAŞAM ?

SAĞLIKLI, FİZİKSEL VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİ İÇİNDE

SAĞLIK NEDİR SAĞLIK NEDİR SAĞLIK NEDİR YALNIZ HASTALIK VE SAKATLIĞIN OLMAMASI DEĞİL, FİZİKSEL VE RUHSAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. ( WHO) SAĞLIK NEDİR SAĞLIK NEDİR FİZİKSEL + SOSYAL İYİLİK = SAĞLIK

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ NEDİR ? İŞYERLERİNDE İŞİN YÜRÜTÜMÜ SIRASINDA, ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN KAYNAKLANAN SAĞLIĞA ZARAR VEREBİLECEK ŞARTLARDAN KORUNMAK AMACIYLA YAPILAN SİSTEMLİ VE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR? İŞYERLERİNDE ÇALIŞANLARIN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ÇALIŞMALARINI SAĞLAMAK ÜZERE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER DİZİSİDİR. İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ; SANAYİİ YÖNLENDİRECEK İNSAN SAĞLIĞININ KORUNMASINI SAĞLAYACAK TEDBİRLER İLE ÇALIŞMALARIN TAMAMINI KAPSAR.

NİÇİN ÇALIŞIYORUZ AMACIMIZ NE HAYATTA KALMAK İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE AİLEMİZİN, KENDİMİZİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAK ONLARA DAHA İYİ BİR YAŞAM SAĞLAMAK TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK AMACIMIZ NE

ÇALIŞMAZSAK NE OLUR HAYATTA KALAMAYIZ AİLEMİZİN, KENDİMİZİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILIYAMAYIZ ONLARA DAHA İYİ BİR YAŞAM SAĞLAYAMAYIZ TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMAYIZ

HANGİ DURUMLARDA ÇALIŞAMAYIZ ? YAŞLILIKTAN DOLAYI İŞ YAPABİLME GÜCÜMÜZÜ YİTİRDİĞİMİZ ZAMAN İŞ YAPABİLME GÜCÜMÜZÜ ETKİLEYECEK KADAR SAKATLANDIĞIMIZ ZAMAN

GERİYE TEK BİR ŞIK KALIYOR YA DA GERİYE TEK BİR ŞIK KALIYOR

ÜRETİMİN GERÇEKLEŞEBİLMESİ İÇİN ENERJİ + = + TEZGAH İŞÇİ TEHLİKE VE RİSK

TEHLİKE VE RİSK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN TEMEL AMACI = ENERJİ + TEZGAH + İŞÇİ TEHLİKE VE RİSK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN TEMEL AMACI BU UYUMUN EN UYGUN BİÇİMDE OLMASINI SAĞLAMAK VE BU KONUDA ÇALIŞMALAR YAPMAKTIR.

GENEL HATLARIYLA İŞ GÜVENLİĞİ KENDİMİZİ VE İŞYERİNDEKİ ÜRETİM ARAÇLARINI TEHLİKELERDEN KORUMAKTIR. İŞYERİNDE İŞİN YAPILMASI VE YÜRÜTÜMÜ İLE İLGİLİ OLARAK OLUŞAN TEHLİKELERDEN VE SAĞLIĞA ZARAR VEREBİLECEK KOŞULLARDAN KORUMAK VE ONA DAHA İYİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAMAK İÇİN YAPILAN METODLU ÇALIŞMALARA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ DENİR. İŞ GÜVENLİĞİ; TEKNİK GÜVENLİK ANLAMINDA KULLANILMAKTADIR. İŞ GÜVENLİĞİ; İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ ÖNLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIN YAPILMASIDIR. İŞ GÜVENLİĞİ; KENDİMİZİN VE İŞİMİZİN AYRILMAZ PARÇASIDIR. İŞ GÜVENLİĞİ; İŞVEREN, İŞÇİ VE DEVLET ÜÇLÜSÜNÜN İŞBİRLİĞİDİR.

İŞ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Şirketimizin iş güvenliği politikası tüm çalışanlarımızın VAZGEÇİLMEZ önceliği ve işinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu hedefe ulaşmak kararlılığı, tesislerde çalışan müteahhit elemanları için de geçerlidir. İŞ GÜVENLİLİĞİNİ SAĞLAMAK HER İŞYERİNİN KENDİ SORUMLULUĞUDUR. İş Güvenliği, verimlilik, kalite ve çevre performansları ile en üst dereceden izlenir. İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA SORUMLULUK EN ÜSTTEN EN ALT SEVİYEYE KADAR TÜM ÇALIŞANLARIMIZIN TEMEL GÖREVLERİNİN BAŞINDA YER ALIR. Risklerin bertarafı için İş Güvenliği, mühendislik ve bakım faaliyetlerinin bütün aşamalarında göz önünde bulundurulur.

Çalışanlara, iş güvenliği konusunda doğru davranış alışkanlıklarının kazandırılması için sürekli eğitim verilir. Kaza risk analizleri yapılarak oluşabilecek veya oluşmuş iş kazalarını önleyici planları acilen hazırlar ve uygular. En iyi uygulamaları tatbik ederek sürekli gelişmek KLAVUZUMUZ yasalara kesinlikle uyumlu iş güvenliği önlemlerini alarak iş kazalarını önlemektir. HEDEFİMİZ

DEVLET İŞVEREN İŞÇİ

DEVLET İŞVEREN İŞÇİ İŞ GÜVENLİĞİ KURAL VE TALİMATLARINA UYGUN ÇALIŞMA YASALAR ÇIKARMAK DENETLEMEK TEKNİK ÇALIŞMALARIN ALT YAPISINI OLUŞTURMAK DEVLET İŞ GÜVENLİĞİ KURAL VE TALİMATLARINA UYGUN ÇALIŞMA DÜZENİNİ KORUMAK İŞVEREN İŞÇİ YASALARA UYGUN İŞYERİ KURMAK TEKNİK GÜVENLİK KONULARINDA ÇALIŞMALAR YAPILMASINI SAĞLAMAK EMNİYETSİZ DURUMLARI GİDERMEK

BU YÜZDEN DEVLET İŞVEREN İŞÇİ VATANDAŞLARIN MUTLU YAŞAMLARINI, SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK VE SAĞLAMAK İÇİN. DEVLET CANLARI YANAN KİŞİLER OLARAK İŞVEREN İŞÇİ MADDİ VE MANEVİ ÇIKARLARI NEDENİYLE. İŞ GÜVENLİĞİ İLE YAKINDAN İLGİLENMEK ZORUNDADIR.

İşçi Sağlığı ve iş güvenliği konusunda alınan her türlü önleme 4857 SAYILI İŞ KANUNU MADDE 77 : Her işveren, İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak, işyerlerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemek, işçileri karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermek zorundadırlar. Her işçi de; İşçi Sağlığı ve iş güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla hükümlüdür.

İŞVEREN VEYA VEKİLİ TARAFINDAN TAZMİNATSIZ OLARAK FESHEDEBİLİR. İŞ KANUNU MADDE 25 H- İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi. I- İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp ta eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması halinde; İŞVEREN VEYA VEKİLİ TARAFINDAN İŞ AKİDLERİNİ TAZMİNATSIZ OLARAK FESHEDEBİLİR.

SSK KANUNU M ADDE 110 VE 111 SİGORTALININ KASDİ VE SUÇ SAYILIR HAREKETİ; KASDİ VE ŞUÇ SAYILIR BİR HAREKETİ YÜZÜNDEN İŞ KAZASINA UĞRAYAN, MESLEK HASTALIĞINA TUTULAN VEYA HASTALANAN SİGORTALIYA GEÇİCİ İŞ GÖREMEMEZLİK GELİRİ VERİLMEZ. SİGORTALIYA YALNIZ GEREKLİ SAĞLIK YARDIMLARI YAPILIR.

506 SAYILI SSK KANUNU MADDE 11 İŞ KAZASI AŞAĞIDAKİ HAL VE DURUMLARDAN BİRİNDE MEYDANA GELEN, SİGORTALIYA HEMEN veya SONRADAN BEDENCE VE RUHCA ARIZAYA UĞRATAN OLAYDIR. SİGORTALININ İŞYERİNDE BULUNDUĞU SIRADA, İŞVEREN TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN İŞ DOLAYISIYLA, SİGORTALININ, İŞVEREN TARAFINDAN GÖREV İLE BAŞKA BİR YERE GÖNDERİLMESİ YÜZÜNDEN ASIL İŞİNİ YAPMAKSIZIN GEÇEN ZAMANLARDA, EMZİKLİ KADIN SİGORTALININ, ÇOCUĞUNA SÜT VERMEK İÇİN AYRILAN ZAMANLARDA, SİGORTALILARIN, İŞVERENCE SAĞLANAN BİR TAŞITLA İŞİN YAPILDIĞI YERE TOPLU OLARAK GÖTÜRÜLÜP GETİRİLDİĞİ SIRADA