ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
PROGRAM GENEL TANITIMI
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Serdar ARSLAN PPKB Uzmanı T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
ERASMUS+ Gençlik.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgilendirme Toplantısı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Proje Üretim ve Yönetim Merkezi Bilgilendirme Toplantısı
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HATAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Eurocert European Academy
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
TEKNOLOJİ TRANSFER VE PROJE YÖNETİM OFİSİ A.S.
Sunum transkripti:

ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI

www.ua.gov.tr

KİMLER BAŞVURABİLİR ? GENÇLER GENÇLER İÇİN ÇALIŞANLAR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KAMU KURULUŞLARI SOSYAL SORUMLULUK KONUSUNDA AKTİF KAR AMACI GÜDEN KURULUŞLAR! SPORLA İLGİLİ KURULUŞLAR

NELER YAPILABİLİR ? Bireysel Fırsatlar: Gençler yurt içinde ve yurtdışındaki eğitim faaliyetlerine katılabilir Avrupa Gönüllü Hizmeti yapabilirler. Başka grup ve kuruluşlarca hazırlanan projelere katılımcı olarak dahil olabilirler.

Gençlİk GruplarI İçİn FIrsatlar: Bir kuruluşa üye değilsiniz ancak kendi projenizi mi hazırlamak istiyorsunuz? Grup kurun o halde! En az 4 genç bir araya gelin, mümkün olduğunca cinsiyet dengeli bir grup kurun, grubunuza bir isim verin, ortaklarınızı bulun ve başvurun!

Tüzel kİşİlİkler (STK, Kamu ve sosyal sorumluluk alanInda aktİf kar amacI güden kuruluşlar) İçİn fIrsatlar: Tüm alt programlarda proje başvuru sunabilirsiniz. Gençler, gençlik çalışanları, kuruluş temsilcileri veya bu alanda çalışan personelin hareketliliğini içeren her konuda proje başvurusu yapabilirler.

Erasmus+ Gençlik ProgramI altIndaki alt faaliyetler: ANA EYLEM 1 (AE1): Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Gençlik Değişimleri Avrupa Gönüllü Hizmeti Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği

GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. En az iki ortak ile gerçekleştirilir Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur. Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETLERİ Bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almayı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır.

Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

Gençlİk ÇalIşanlarInIn Hareketlİlİğİ Yaş sınırı yoktur. • Esas faaliyet seyahat günleri hariç 2 gün ile 2 ay arasında gerçekleştirilir. • En fazla 50 katılımcı dahil edilir.

EVS in Ivancice (Středisko volného času Ivančice) Program: Gençlik Programı Eylem 2.1 Faaliyet: Avrupa Gönüllü Hizmeti Proje Sahibi: Toplum Gönüllüleri Vakfı Faaliyet Süresi: 12 Ay Faaliyet Yeri: Çek Cumhuriyeti Proje Ortakları ÇEK CUMHURİYETİ Proje ile Oğuzhan GÜRSOY isimli gönüllümüz Çek Cumhuriyetinde basketbol, futbol, hentbol, tenis ve floorball branşlarında 6-18 yaş arası çocuk ve gençlerle birlikte çalışmıştır.

STRATEJİK ORTAKLIKLAR ANA EYLEM 2 (AE2): Stratejik Ortaklıklar yapılabilecek faaliyetler bakımından oldukça esnek seçenekleri içinde barındıran yeni bir faaliyettir. Yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerdeki grup/kuruluşlar arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklık projelerini kapsamaktadır.

BaşvuruLAR Nereye YapIlIr? Başvuru, bir program ülkesinden koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

Program ülkeleri Komşu ortak ülkeler Diğer ortak ülkeler KİMLER BAŞVURABİLİR? Program ülkeleri Komşu ortak ülkeler Diğer ortak ülkeler

Proje Süresİ Ne KadardIr? Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, gençlik alanındaki projeler 6 ay ile 2 yıl arasındadır.

FAYDALI WEB SAYFALARI Ulusal Ajans GENÇLİK http://www.ua.gov.tr/programlar/gençlik-programı Avrupa Komisyonu Gençlik Birimi: http://ec.europa.eu/youth T.R.Eski Avrupa Gonullu Hizmeti Gönüllüleri Genclik Derneği(TREX): http://www.trexevs.org SALTO Web Sayfası: http://www.salto-youth.net European Youth Portal: http://europa.eu/youth/ EURODESK Türkiye: http://eurodesk.ua.gov.tr/tr/ AB İlan: http://www.ab-ilan.com/genclik/genclik/blog Youth Networks: http://www.youthnetworks.eu

FAYDALI E-GRUPLAR http://groups.yahoo.com/group/european-youth-exchanges http://groups.yahoo.com/group/izmirgenclikprojeleri http://groups.yahoo.com/group/EVSpartners

Bİlgİ OrtaklIklarI Yükseköğretim ve iş dünyası arasında bir köprü kurmayı hedefleyen uluslararası, yapılandırılmış ve sonuç odaklı projelerdir

Hangİ Faalİyetler Desteklenmektedİr? Bilgi Ortaklıkları, mevcut ve gelecekteki yükseköğretim ve iş dünyası İhtiyaçlarına uyarlanabilen,birbiriyle uyumlu ve kapsamlı faaliyetleri desteklemektedir

Sektörel Becerİ OrtaklIklarI Sektörel Beceri Ortaklıkları; belli bir ekonomik sektörde işgücü piyasasının duyduğu sektörel beceri ihtiyaçlarına bir veya birden fazla mesleki alanla ilgili yeni beceri taleplerine mesleki eğitim sistemlerinin cevap verebilirliğini artırmayı hedefleyen uluslararası projelerdir.

Jean Monnet Jean Monnet Faaliyetleri, dünya çapında Avrupa Birliği çalışmaları alanında araştırma ve öğretme konusunda mükemmelliği teşvik eden faaliyetlerdir

Spor Desteklerİ kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik Erasmus+ Spor Destekleri; Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik olarak geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülecek olan projelerdir.

İLETİŞİM Mevlüt ERDEM meverdem@hotmail.com Berna Selcan TURHAN berna_selcan_@hotmail.com Nihal BAŞTÜRK nihalbasturk@hotmail.com Birgül YILMAZ birgulyilmaz.ordu@hotmail.com

ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ PROJELER EKİBİ TEŞEKKÜR EDERİZ  ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ PROJELER EKİBİ