Akademik Yılı Genel Bilgilendirme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Testing Office İng. Okt. Ömer Faruk.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Ankara ünİVERSİTESİ hazIRLIK SİSTEMİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ARASI ÇALIŞMA RAPORU.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ İNGİLİZCE PROJE SINIFLARI İngilizce Proje sınıflarının temel hedefi; Öğrencilerimizin mezun olduklarında.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Kütüphane ve Dokümantasyon
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
Erasmus Staj Hareketliliği
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

2015-2016 Akademik Yılı Genel Bilgilendirme Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Genel Bilgilendirme

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Sevgili öğrenciler; Ülkemizin değerli üniversitelerinden Uludağ Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazandığınız için sizleri tebrik eder, Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki bu süreci en etkin ve yararlı bir şekilde geçirip İngilizce bilen bireyler olarak fakültelerinize geçmenizi temenni ederim. Size başarı dolu bir üniversite yaşamı diliyorum. Prof. Dr. Recep ÇIBIK Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü

Sevgili öğrenciler, sunum esnasında lütfen not almayı unutmayınız!

YÜKSEKOKULUMUZ

A BLOK Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu EKOL Seminer Salonu (Giriş Kat) Yemekhane (Bodrum Kat) Kayıt esnasında size verilmiş olan Denizbank kartlarınıza yemekhane girişinde bulunan ATM cihazlarından yükleme yaparak yemek alabilirsiniz. Bu kart ile aynı zamanda Merkez Kütüphane’ den kitap ödünç alabilirsiniz. NOT: Yeni yemekhanemiz Ali Osman Sönmez Kampüsü bahçesinde Kafe Yonga arkasında en kısa zamanda hizmete açılacaktır.

B BLOK Derslikler (Zemin kat ve Bodrum Kat) Cinedrome (Bodrum Kat) İdari ve Akademik Personel Ofisleri (Üst Kat) Öğrenci İşleri (Üst Kat) Seminer Salonu (Üst Kat)

C BLOK Derslikler (Bodrum, Zemin ve Üst Kat) Bay/Bayan Mescit (Üst Kat) Bireysel Çalışma Odası (Self-Access Centre) (Üst Kat) İngilizce kitaplar, dergiler, çalışma soruları, bilgisayar ve internet erişimi. Çalışma saatleri: 09:00 – 12:00 13:00 – 17:00

Dersliklerimizde Bilgisayar Akıllı Tahta Klima Projeksiyon Bilgisayar Akıllı Tahta Klima Wireless internet erişimi bulunmaktadır. Wireless şifresi: 1122334455

Akademik Takvim GÜZ YARIYILI 29 EYLÜL 2015 : YABANCI DİL SEVİYE TESPİT/MUAFİYET SINAVI 30 EYLÜL 2015: YABANCI DİL I-II (5-ı ) MUAFİYET SINAVI 05 EKİM 2015 - 22 OCAK 2016 : GÜZ YARIYILI 26 OCAK 2016 : YETERLİK SINAVI (TEKRAR ÖĞRENCİLERİ İÇİN ) BAHAR YARIYILI 15 ŞUBAT 2016 – 03 HAZİRAN 2016 : BAHAR YARIYILI 09 HAZİRAN 2016 : YETERLİK SINAVI (HAZIRLIK EĞİTİMİ SONU) 16 HAZİRAN 2016: BÜTÜNLEME SINAVI

Beceri Temelli Dil Eğitimi (Skills-based System)

Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak çağın gereklerine ayak uydurmak adına dil öğrenimindeki yenilik ve gelişmelere uygun olarak “skills-based” yani tüm dil becerilerine ayrı ayrı önem veren bir sistem uygulanmaktadır. Okuma, yazma, dinleme, konuşma becerileri ve dilin temel parçaları olan kelime bilgisi ve dilbilgisi dersleri ayrı ayrı işlenmekte ve ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Özellikle öğrencilerimizin günlük hayatta en çok ihtiyaç duydukları yabancı dilde konuşma becerisine daha çok ders saati ayrılmakta ve bu beceri yıl içinde sözlü sınavlarla da değerlendirilmektedir. Ayrıca okuma derslerinde akademik makalelere ve konuşma derslerinde akademik konuşma metinlerine yer verilmektedir. Bu uygulamalarla öğrencilerimizin lisans, yüksek lisans ve yurtdışında kariyer planlarının desteklenmesi hedeflenmiştir.

Dersler 7 5 2 1 27 25 4 23 I. Öğretim Ders saatleri sabah 09:00’ da SINIF/DERS saati DİNLEME / KONUŞMA DİLBİLGİSİ OKUMA YAZMA KELİME BİLGİSİ Etkili İletişim becerileri TOPLAM ELEMENTARY 7 5 2 1 27 PRE-INT. 25 INTERMEDIATE 4 23 I. Öğretim Ders saatleri sabah 09:00’ da II. Öğretim Ders Saatleri ise 17:00’ da başlamaktadır.

*Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, dışarıdaki listelerden hangi sınıfta olduğunuzu öğreniniz. Ders programlarınız sınıf kapılarında asılmış durumdadır. Not alınız ve kitaplarınızı en kısa zamanda edininiz. Çarşamba günü ders kitaplarınızla birlikte sınıflarınızda bulunmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimi boyunca kullanacağınız ders kitapları C-Bloktaki stantlarda (sadece ilk iki hafta boyunca) yayın evleri tarafından satılacaktır.

Devamsızlık % 20 Başlangıç Düzeyi (Elementary Level): 159 ders saati Orta Düzey (Pre-intermediate Level): 147 ders saati Üst-orta Düzey (Intermediate Level): 135 ders saati

*Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, devamsızlık durumunuzu kendiniz tarihiyle birlikte not alınız ve takip ediniz. Devamsızlık durumunuz Öğrenci İşleri tarafından sadece dönem sonlarında ilan edilecektir ve dönem içerisinde devamsızlık bilgisi verilmemektedir.

*Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, devamsızlık sınırını aşan öğrencilerimiz Yeterlik ve Bütünleme sınav haklarını ve bölüme geçme hakkını kaybedeceklerdir! Not: Üniversitemizde Yaz Öğretimi bulunmamaktadır.

DEĞERLENDİRME

Writing (Yazma) Dersi İçin; Reading (Okuma) Dersi İçin; Sınavlar Dönem İçinde İlk dönem 5. hafta 1 Adet General Quiz (Ara Sınav) + Her Ders İçin; 2 Adet Mid-term (Ana Sınav): % 50 2 Adet Quiz (Ara Sınav): % 30 Writing (Yazma) Dersi İçin; Writing Evaluation: % 6 Reading (Okuma) Dersi İçin; Extensive Reading: % 6 Ayrıca; Project Evaluation (Proje Değerlendirmesi): % 8

** ÖNEMLİ BİLGİ** Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavına girmeye hak kazanmak için yıl sonu not ortalamanızın en az 60 olması gerekmektedir. Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavından geçmek için sınav notunun hesaplanması aşağıdaki gibidir: Yıl sonu not ortalamasının %50 si + Proficiency (Yıl sonu yeterlik) sınavı notunun %50 si en az 70 olmalıdır.

Örneğin; Yıl sonu not ortalaması 85 olan bir öğrenci proficiency (yıl sonu yeterlik) sınavında 60 alırsa geçme notu 72,5 olup başarılı sayılmaktadır. (85/2=42,5) + (60/2=30) = 72,5 

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNDA AKADEMİK VE SOSYAL AKTİVİTELER

*Önemli Bilgi* Sevgili öğrencilerimiz, yemek bursu için 09 Ekim 2015 tarihine kadar kayıtlı bulunduğunuz Fakülte veya Meslek Yüksekokulunuza müracaat edebilirsiniz.

1. ULUSLARARASI FLT (YABANCI DİL EĞİTİMİ) KONFERANSI

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

Dönem içinde Perşembe günleri saat 14:00’da Sosyal Bilimler MYO’ da (A Blok) ya da YDYO‘daki (B Blok) seminer salonlarında Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, özel sektör firma temsilcileri, üst düzey yöneticiler, insan kaynakları uzmanları ve eğitim danışmanları tarafından öğrencilerimizin yabancı dil motivasyonlarını arttırıcı, akademik, profesyonel ve kişisel gelişimlerine yönelik seminerler düzenlenmektedir.

SENE İÇİNDE YAPILAN SEMİNERLERDEN KARELER

Erasmus Kurum Koordinatörü

Özdilek İK Müdürü Globus Eğitim Danışmanlık

AIESEC Bilgilendirme Sunumu

EVS Gönüllülük Projesi Sunumu

KERMES

Kermes haricinde belli dönemlerde okulumuzda ikinci el kıyafet satışı yapılmaktadır. Bu satışlardan elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmaktadır.

YABANCI DİLİN öNEMİ

Erasmus Değişim Programı

Akademik Kariyer / İş Başvurusu Teknoloji ve İnternet Kullanımı

Seyahat - Yeni Birey ve Kültürler Tanıma Genel Kültür Seyahat - Yeni Birey ve Kültürler Tanıma

Neden Hazırlık? 1 senelik yoğun bir dil programı olduğu için, Yüksekokulumuzda hem yerli hem yabancı uyruklu Öğretim elemanlarımız olduğu için, Öğretim Elemanlarımız akademik ve mesleki gelişimleri için yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmekte, yurtdışı projelerinde, gerek ulusal gerekse uluslararası sunum ve konferanslarda kurumumuzu başarı ile temsil etmektedir. Bu program dil hakimiyeti çok iyi olan uzman öğretim elemanları tarafından yürütüldüğü için,

Özenle seçilmiş, güncellenen ve etkin ders materyalleri, ders dışı çalışma ve doğru yönlendirme olanakları olduğu için, Üniversite bünyesinde hem dil hem de akademik anlamda aynı düzeydeki öğrencilerin bir arada eğitim görmesine olanak sağladığı için, YÖK-Fulbright işbirliği kapsamında üniversitemize ABD’den gelen öğretim elemanları tarafından yürütülen ‘Speaking Club’a katılma imkanı olduğu için, Derslerde tüm dil becerileri (Konuşma, Yazma, Okuma, Dinleme) ayrı ayrı geliştirildiği için,

Tüm bunları ekstra bir ücret talep etmeden sağladığı için… Ve eski öğrenciler…

Yabancı Dili Nasıl Öğrenebilirim?

Derslere katılım

Dersin Etkili Takibi (örn., Dersten Önce Hazırlanma, Ders Sırasında Not Alma, Dersten Sonra Tekrar Etme)

İkinci Dilde Okumak ve Dinlemek

Etkili materyal kullanımı : Ders materyalleri (kitap ve birimlerimizce hazırlanan destekleyici kaynaklar, sözlük kullanımı)

Sistemli Bireysel Çalışma

Ders esnasında cep telefonlarınızı sessiz konumda bulundurmayı unutmayınız. Ders esnasında cep telefonlarınızı kullanmanız kesinlikle yasaktır. Öğrenci Disiplin Yönetmeliği B Blok Zemin Kat panosunda asılıdır.

Danışmanlık Her sınıfın sistem ve ders içeriği ile ilgili bilgi edinebileceği bir danışman hocası mevcuttur. Dönem başında danışman hocalarınız tarafından Öğrenci Tanıma Formu dağıtılacaktır. Bu formların eksiksiz ve doğru bilgiyle doldurulması acil durumlarda yakınlarınıza ulaşılması açısından çok önemlidir. Fotoğrafınızı forma mutlaka ekleyiniz.

Dil Kursları Hazırlık Sınıfında öğrendiğiniz dilinizi dilerseniz bölümlerinize geçtikten sonra Yabancı Dil kurslarımızda ilerletebilir veya ilave bir dil daha öğrenebilirsiniz. Yabancı Dil kurslarımızı Avrupa Dil Kriterleri uygun olup, kurslarımızı bitirenler tüm ülkede geçerli üniversite onaylı sertifika almaktadır. B1 ve/veya B2 seviyesini başarı ile bitiren öğrenciler ERASMUS+, MEVLANA ve SECONDOS değişim programlarına doğrudan başvurabilmektedir.

CELTA Yaz Döneminde İngilizce Eğitmenlerine yönelik Cambridge Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen uluslar arası geçerliliği olan sertifika programı kapsamında ücretsiz dil kursları düzenlenmektedir. Bu program dil kurslarımızın yanı sıra yaz dönemi boyunca sizlere dil seviyenizi geliştirmek adına güzel bir fırsat sunmaktadır.

Uluslar arası Sınavlar Yüksek okokulumuz bünyesinde ulusal ve uluslarası geçerliliği olan UÜDS, ERASMUS, MEVLANA, SECONDOS, TOEFL, IELTS, TestDaF, TestAS sınavları yürütülmektedir. Bu sınavlar ile ilgili detaylı bilgiyi web sayfamızda bulabilirsiniz.

Web Sayfası ve Facebook Yüksekokulumuz eğitim sistemi, öğretim elemanlarımız, akademik takvim, sınavlar, Bursa ili hakkında detaylı bilgi ve tüm duyurulardan haberdar olmak için mutlaka web sitemizi takip ediniz.

Web Sayfası Web sayfamızda online Bireysel Danışmanlık kapsamında ders dışında Yabancı Dilinizi nasıl ilerletebileceğiniz ile ilgili detaylı bilgi, materyal ve linkler mevcuttur.

Yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileriz.