MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASSAS GÖREV Hakan YÜKSEL Mart.
Advertisements

GENEL SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
Teknik Şartname Hazırlama Eğitimi 2010
MAL ALIMI İHALELERİ.
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre MAL ALIMI İHALELERİ
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
MAL ALIMI İHALELERİ.
MAL ALIMI İHALELERİ.
Yeterlilik Belgeleri ve Yeterlilik Kriterleri (Mali Hizmetler Uzmanı)
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA
MUSTAFA KEMER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
Kamu Harcama Süreci.
PAZARLIK.
İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
 İdareler ve sektörden gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda katılım ve rekabeti artıracak şekilde yapım işleri ihalelerini ilgilendiren önemli.
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
İhaleye Fesat Karıştırma Kamu kurum veya kuruluşları adına; -Mal veya Hizmet İhalesi Yapan -Satım İhalesi Yapan -Kiralama İhalesi yapan -Yapım İşi İhalesi.
(Mali Hizmetler Uzmanı)
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Yaklaşık Maliyet-1 İhale onay belgesi düzenlenmeden önce, Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmelikte belirlenen esas ve usullere göre ihale konusu malın.
İHALE İŞLEM DOSYASI DİZİNİ
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
Dr.Birsen TUĞLU Dr.Nurhilal YUSUFOĞLU Danışman Prof.Dr. Pınar TUNCEL
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Yard. Doç. Dr. Cenk ŞAHİN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ “Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik”te Öngörülen Esas.
HURDAYA AYIRMA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
4737 SAYILI KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
DOĞRUDAN TEMİN Zafer BIYIK 2015 MAYIS
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İHALE KOMİSYONLARININ KURULMASI, GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Destek Eğitim Odaları.
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
Ordu Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
HARCAMA.
2  Genel Müdürlük personelinin izin, terfi, atama, emeklilik, sağlık hizmetleri, maaş, geçici görev yollukları ve diğer özlük hakları ile ilgili işlemleri.
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
HARCAMA BELGELERİ.
SEÇİM KURULU ASİL ve YEDEK ÜYELERİ İLE GÖZLEMCİ TEMSİLCİLER
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
ÖĞRENCİ BUTİĞİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
YEMEK HİZMETLERİ.
DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ
Sunum transkripti:

MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ

Muayene Kabul İşlemleri Yetkili makam tarafından biri başkan, biri işin uzmanı olmak üzere en az üç veya daha fazla tek sayıda kişi ile yedek üyelerden oluşan muayene ve kabul komisyonları kurulur. Ancak, ilgili idarede yeterli sayıda veya işin özelliğine uygun nitelikte uzman personel bulunmaması durumunda, 4734 sayılı kanuna tabi idarelerden uzman personel görevlendirilebilir. Özellikleri dolayısıyla kısa sürede nitelikleri değişebilen veya günlük teslime konu olan malların muayene ve kabul işlemlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için idareler, muayene ve kabul komisyonunu öncelikle bu malı kullanacak birimlerde çalışan görevlilerden kurar. Yüklenici malı ihale dokümanına uygun şekilde teslim etmesi veya dokümana uygun olarak teslime hazır hale getirildiğini idareye bildirmesinden itibaren en geç beş işgünü içinde idarece muayene ve kabul işlemlerine başlar.

Muayenede Aranacak Hususlar İhale dokümanında yazılı şartlardır. Numune almak suretiyle kabule konu mallar için malın niteliğine göre yeter sayı ve evsafta numune alınması ve muhafazası idarenin sorumluluğundadır. Muayeneye sunulan malın önce bütünü incelenerek gerek görülürse yeter sayıda numunesi saklı tutulur. Numune, mühürlü durumda, özelliklerinin bozulmasına fırsat vermeden ihale dokümanında belirlenen süre ile alıkonulur.

Muayene Sonucu Olumlu Veya Olumsuz Olması Durumunda Muayene kabul komisyon üyeleri muayenede önce fiziksel niteliklerini kontrol ederler, uygunsa olumlu, uygun değilse olumsuz rapor düzenlenir. Olumlu sonuç: Muayene raporlarına, ihale dokümanında yazılı niteliklerle, muayenede bulunan nitelikler ayrı ayrı yazılır. Bunlar karşılaştırılır ve sonuç ‘’niteliklerine uygundur’’ veya ‘’niteliklerine uygun değildir’’ şeklinde kesin olarak belirtilir ve komisyon üyeleri tarafından imza edilir. Olumsuz Sonuç: Sonuç olumsuz ise red raporu verilir.

Muayene Kabul Sonucuna İtiraz Yükleniciler, fiziksel muayene sonucu verilen red raporuna usulüne göre itiraz ederek ikinci bir muayeneyi isteyebilirler. Bu taktirde, mal aynen korumak suretiyle ilk muayenede bulunmamış olan kişilerden kurulacak en az üç kişilik ikinci bir komisyona muayene yaptırılır.

Muayene Durumu İlgili firmaya malzemenin Teknik Şartnameye uygun olarak getirilmesi bildirilir. Firma Teknik Şartnameye uygun olarak getirdiği malzemeler komisyon tarafından yeniden muayene edilir. Uygun çıkmayan mallar yerine yeniden getirilen malların muayene sonucunun da olumsuz çıkması durumunda yüklenici idarenin deposundaki malın tamamını ihale dokümanında belirtilen süre içerisinde geri almak zorundadır. Yüklenici mallara ilişkin olarak idareden herhangi bir hak talebinde bulunamaz. İkinci komisyon fiziksel muayenede itiraz konusu olan kısımları inceler. Sonuç olumsuz ise red raporu verilir ve bu rapora itiraz edilemez.

Muayene Kabul Belgesinin Hazırlanması Sonuç olumlu ise kabul raporu düzenlenir. Muayene Kabul Komisyonu tarafından düzenlenen belge ile taşınırın kayıtlara alınma süreci başlar. Belgenin İçeriği; Firma bilgisi, Fatura bilgisi, Komisyon üyelerinin adı soyadı ve imzaları, Belgenin sayısı ve tarihi, Söz konusu malların cinsi, miktar ve fiyat bilgisi, bulunmalıdır.