Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ"— Sunum transkripti:

1 DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ Selçuk Üniversitesi

2 Sunum Planı Doğrudan Temin Tanımı
22/a - 22/b- 22/c- 22/d Alım Yöntemleri Doğrudan Temin Süreci Sıkça Sorulan Sorular

3 Doğrudan Temin Nedir? 4734 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde, doğrudan temin; “ Bu Kanunda belirtilen hallerde ihtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul ” şeklinde tanımlanmıştır. 4734 sayılı Kanunun 18 inci maddesinde 4964 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle de “ doğrudan temin ” ihale usulleri arasından çıkarılmıştır.

4 Yöntemle Getirilen Kolaylıklar
Bu usulde teminat (geçici/kesin) alınması ve ilan yapılması zorunlu değildir. İhale komisyonu kurulması ve ihale kararı alınması zorunlu değildir. İhale dokümanı hazırlanması ve yaklaşık maliyet evrakları konulması zorunlu değildir. Şartname hazırlanması ve sözleşme yapılması zorunlu değildir.

5 Yöntemle Getirilen Kolaylıklar
Yazılı teklif alınması ve pazarlık yapılması zorunlu değildir. 4734 Sayılı Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen yeterlik kriterlerinin aranılması zorunlu değildir. İhalelere katılmaktan yasaklamanın bulunup bulunmadığının teyidi zorunlu değildir. “Sosyal Güvenlik Kurumu Prim ve İdari Para Cezası Borçlarının Hak edişlerden Mahsubu, Ödenmesi ve İlişiksizlik Belgesinin Aranması Hakkında Yönetmelik” uyarınca alım yapılanların ve bunların adreslerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirme yükümlülüğü yoktur.

6 Getirilen Zorunluluklar
Piyasa fiyat araştırması için yazılı “en az bir kişi” görevlendirilmelidir. Görevlendirilen kişi/kişiler piyasada fiyat araştırması yapmalıdır. Uygun olan kişiden alım yapılmadan önce, harcama yetkilisinden onay alınmalıdır. Belli bir süreyi gerektiren işlerde, alımın sözleşmeye bağlanması zorunludur. (Genel Tebliğ hükmü)

7 Doğrudan Temin Alım Yöntemleri
Diğer taraftan ilişkin doğrudan teminin konusunu oluşturan ihtiyaçlar ile doğrudan temin yöntemine olarak 4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinde; Aşağıda belirtilen hallerde ihtiyaçların ilân yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın doğrudan temini usulüne başvurulabilir:

8 22/a): İhtiyacın Sadece Gerçek veya Tüzel Tek Kişiden Temini
Bu bent kapsamına tekel niteliğinde üretilmekte ve satılmakta olan mal ve hizmetler girmektedir. Ayrıca, bir taahhüt kapsamında; taahhüt konusu sözleşme veya şartnamede yer alan hükümler nedeniyle belli bir marka veya modelli malın alınmasının zorunlu olduğu hallerde, 4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (a) bendinin uygulanması mümkün bulunmaktadır.

9 22/a): İhtiyacın Sadece Gerçek veya Tüzel Tek Kişiden Temini
Özellikle fiilen tekel niteliğinde üretilmekte veya satılmakta olan mal ve hizmetler, bu fıkranın en bariz örneğidir. Mal alımlarında bu hususun, adına belge düzenlenen kişinin muayyen bir tarihte, muayyen bir malın Türkiye’de fiilen ve münhasıran bir tacirin elinde bulunduğunu gösteren “yed-i vahit belgesi” ile tevsik edilmesi gerekmektedir.

10 22/a): İhtiyacın Sadece Gerçek veya Tüzel Tek Kişiden Temini
Bu tür durumlarda ihtiyacın giderilmesi açısından idarenin başka alternatifi bulunmamaktadır. Ancak bu bentteki tek üreticilik veya satıcılık, kanunla verilmiş özel bir haktan kaynaklanmamaktadır. Örnek: Bir beldede sadece 1 adet akaryakıt (pompa) istasyonu varsa ve diğer belde/ilçe sınırları içindeki istasyonlardan alım yapmak (uzaklığından dolayı) fiilen imkansız ise, o belde içindeki istasyondan 22/a kapsamında alım yapılabilir.

11 22/a): İhtiyacın Sadece Gerçek veya Tüzel Tek Kişiden Temini
İdareler, 22/a) bendi kapsamındaki mal ve hizmet alımlarında, Tek Kaynaktan Temin Edilen Mallara/Hizmetlere İlişkin standart formu kullanarak ihtiyacın neden sadece gerçek veya tüzel tek kişi tarafından karşılanabileceğini detaylı olarak yazacak, fiyat araştırması yapacak, ihtiyaç konusu malın veya hizmetin niteliklerini tarif edecek ve bu hususlara ilişkin bütün belgeleri standart forma ekleyeceklerdir.

12 22/b): İhtiyacın Özel Bir Hakka Sahip Gerçek veya Tüzel Tek Kişiden Temini
4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (b) bendi sadece gerçek veya tüzel tek kişinin ihtiyaç ile ilgili bilimsel, teknik, fikri veya sanatsal v.b. nedenlerle özel bir hakka sahip olmasını ifade etmektedir.

13 22/b): İhtiyacın Özel Bir Hakka Sahip Gerçek Veya Tüzel Tek Kişiden Temini
Bu nedenle, ihale konusu mal veya hizmet, bilimsel, teknik, fikri veya sanatsal v.b. nedenlerle ve münhasır hakların korunması nedeniyle sadece belirli bir mal tedarikçisi veya hizmet sunucusu tarafından sağlanabiliyorsa, ilan yapılmaksızın anılan madde hükmüne göre doğrudan temin yoluyla ihtiyaçların karşılanması mümkün bulunmaktadır.

14 22/b): İhtiyacın Özel Bir Hakka Sahip Gerçek Veya Tüzel Tek Kişiden Temini
Örneğin idarelerin diğer usullerle temini mümkün olmayan bilimsel yayın, fikir ve sanat eseri, belirli bir akademik kişiden eğitim v.b. mal veya hizmetler bu bent kapsamında temin edilebilecektir.

15 22/b): İhtiyacın Özel Bir Hakka Sahip Gerçek Veya Tüzel Tek Kişiden Temini
İdareler, 22/b) bendinin uygulamasında, Tek Kaynaktan Temin Edilen İhtiyaçlara İlişkin Standart Formu kullanarak ihtiyacın neden sadece özel bir hakka sahip gerçek veya tüzel tek kişiden karşılanabileceğini detaylı olarak yazacak, fiyat araştırması yapacak, ihtiyaç konusu mal veya hizmetin niteliklerini tarif edecek ve bu hususlara ilişkin bütün belgeleri standart forma ekleyeceklerdir.

16 22/c): Mal ve Hizmetlerin İlk Alım Yapılan Gerçek veya Tüzel Kişiden Temini
4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (c) bendi uyarınca, mevcut mal, ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyumun ve standardizasyonun sağlanması için zorunlu olan mal ve hizmetlerin, asıl sözleşmeye dayalı olarak düzenlenecek ve toplam süreleri üç yılı geçmeyecek sözleşmelerle ilk alım yapılan gerçek veya tüzel kişiden alınması mümkün bulunmaktadır.

17 22/c): Mal ve Hizmetlerin İlk Alım Yapılan Gerçek veya Tüzel Kişiden Temini
Bu kapsamda yapılacak alımlarda; Daha önce sözleşmeye bağlanmış asıl işin kapsam ve miktarının, idarenin ihtiyacını karşılayacak şekilde tespit edilmiş olması; Asıl sözleşmeye dayalı olarak 22/c’ye göre yapılacak alımların ise, ihtiyaca ilişkin asıl sözleşmeye bağlanan mal ve hizmet alımıyla ilgili olarak önceden öngörülmemekle birlikte ihtiyacın gereği olarak ortaya çıkması,

18 22/c): Mal ve Hizmetlerin İlk Alım Yapılan Gerçek veya Tüzel Kişiden Temini
Tamamlayıcı nitelikte bir alım olması Temine konu olacak mal ve hizmet alımları arasında kabul edilebilir doğal bir bağlantı bulunması Mevcut ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyum ve standardizasyonunun sağlanmasının zorunlu olduğunun idarelerin teknik birimlerince ya da ilgili kuruluşlardan teknik yardım alınarak saptanması gerekir.

19 22/c): Mal ve Hizmetlerin İlk Alım Yapılan Gerçek veya Tüzel Kişiden Temini
İdareler 4734 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin (c) bendinin uygulamasında, 4734 Sayılı Kanun’un 22 nci maddesinin (a), (b), (c) Bentleri Kapsamında Tek Kaynaktan Temin Edilen Mallara/Hizmetlere İlişkin Formu (KİK022.0/M ve KİK021.0/H) kullanacaklardır.

20 4734 Sayılı Kanunun 22 nci Maddesinin (d) Bendi Gereğince İhtiyaçların Temini
Büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde bulunan idarelerin ellisekizbin beşyüzellibeşTürk Lirası, diğer idarelerin ondokuzbin beşyüzyedi Türk Lirasını(KDV Hariç) aşmayan mal ve hizmet alımları ve yapım işleri ile temsil ağırlama faaliyetleri kapsamında yapılacak konaklama, seyahat ve iaşeye ilişkin mal ve hizmetlerin temin edilmesi mümkündür.

21 4734 Sayılı Kanunun 22 nci Maddesinin (d) Bendi Gereğince İhtiyaçların Temini
Bu bentte belirlenen parasal limitlere bağlı olarak yapılacak ihtiyaç teminlerinde, piyasada yapılan fiyat araştırması sonucunda öngörülen parasal limitin aşılacağının tespit edilmesi halinde, ihtiyacın Kanunun ilgili hükümlerine göre ihale yoluyla temin edilmesi gerekmektedir.

22 4734 Sayılı Kanunun 22 nci Maddesinin (d) Bendi Gereğince İhtiyaçların Temini
Ayrıca, 4734 sayılı Kanunun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile temini gereken ihtiyacın, Kanunun 22 nci maddesinin (d) bendi için öngörülen parasal sınırların altında kalacak şekilde, adet bazında veya aynı ihale konusu içinde yer alabilecek nitelikteki mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin, kalemlere veya gruplara bölünmek suretiyle aynı Kanunun 22 nci maddesinin (d) bendine göre temini, 4734 sayılı Kanunun temel ilkelerine aykırılık teşkil ettiğinden, bu yönde uygulamaların sorumluluk doğuracağı hususuna dikkat edilmesi gereklidir.

23 Doğrudan Temin – E Cetveli İlişkisi
22’inci maddenin (d) fıkrasındaki hükme göre Büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde bulunan idarelerin (ellisekizbin beşyüzellibeş Türk Lirası)*, aşmayan ihtiyaçları biçiminde bir üst sınır belirlenmiş olmakla beraber, her yıl yeniden düzenlenen Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun, bazı ödeneklerin kullanımına ve harcamalarına ilişkin esasları belirleyen (E) Cetveli madde kapsamındaki menkul mal, gayri maddi hak alımları ile menkul mal ve gayri menkullerin bakım ve onarımlarında doğrudan temin limiti değil ( E )Cetvelindeki limitler esas alınır. DOĞRUDAN TEMİN LİMİTİ K.D.V HARİÇ ( E ) CETVELİ LİMİTİ K.D.V DAHİL

24 E Cetveli Limitleri Aşağıda yer alan her bir alım için ihtiyacın nereden ve hangi usulle temin edileceğine bakılmaksızın vergiler dahil olmak üzere; a) Menkul mal alımlarında Türk Lirasını,(03.7.1) b) Gayrimaddi hak alımlarında Türk Lirası, (03.7.2) c ) Menkul malların bakım ve onarımlarında , Türk Lirasını,(03.7.3) d) Gayrimenkullerin bakım ve onarımlarında Türk Lirasını,(03.8) aşan tutarlar “(03) Mal ve Hizmet Alım Giderleri” tertiplerinden ödenemez. “(06) Sermaye Giderleri”ne ilişkin olarak yukarıdaki limitlerin uygulanmasında toplam proje ödeneği esas alınır.

25 %10 LİMİT 4734 Sayılı Kanunu 21 ve 22 nci maddelerindeki parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin %10'unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamaz.

26 %10 LİMİT %10’luk limit mal ve hizmet alımları ile yapım işleri için ayrı ayrı hesaplanacaktır. İlgili veya bağlı birimlerin değil kurum veya kuruluşun toplam ödeneklerinin %10 unun aşılmaması gerekmektedir.

27 Doğrudan Temin Süreci *Zorunlu değil İhtiyacın Ortaya Çıkması
Ödenek Kontrolü ve Temini Yaklaşık Maliyet Tespiti Şartname/Sözleşme Tasarısının Hazırlanması* Onay Alınması (Onay Belgesi) Piyasa Fiyat Araştırması Yapılması (Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağı) Sözleşme Yapılması* Muayene ve Kabul İşlemleri (Muayene ve Kabul Tutanağı) Ödeme Evrakının Düzenlenmesi (Ödeme Emri Belgesi ve Ekleri) *Zorunlu değil

28 İhtiyacın Ortaya Çıkması
Kamu alımları süreci ihtiyacın ortaya çıkmasıyla başlar. Ancak bu ihtiyaç idarenin yerine getirmekle yükümlü olduğu görev veya hizmetlerin gerekleri doğrultusunda önceden planlanmış olmalıdır. Böyle bir yaklaşım satın alma sürecinde Kanunda belirtilen temel ilkeleri hayata geçirmeyi de mümkün kılacaktır. Bilindiği üzere idareler, diğer temel ilkelerin yanı sıra ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla da yükümlüdürler. Bu nedenle, ilk adım olarak ihtiyacın doğru tespit edilmesi büyük önem arz etmektedir.

29 Ödeneğin Temini Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamaz. (4734/Temel İlkeler Md.:5) Kamu idareleri, bütçelerinde yer alan ödeneklerin üzerinde harcama yapamaz. (5018/Ödeneklerin kullanılması Md.:20/d)

30 Yaklaşık Maliyet Tek kaynaktan temin edilecek alımlarda (22 a/b/c) uygulama yönetmelikleri ekindeki standart formlarda (KİK021.0/H ve KİK022.0/M) yaklaşık bedel hazırlanmasına ilişkin açıklamalar yer aldığından zorunlu Ayrıca 22/d kapsamındaki yapım işinde de yaklaşık maliyet zorunlu (Genel Tebliğ/ ) Özellikle 22/d için, alımın limitin altında kalıp kalmadığının tespiti için yaklaşık maliyeti belirlenmesi gerekmektedir.

31 Yaklaşık Maliyet İdare, alım konusu malın özelliğine göre kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından fiyat isteyerek yaklaşık maliyeti hesaplayabilir. İdare, piyasada alım konusu malı üreten veya pazarlayan gerçek veya tüzel kişilerden de fiyat bildirimi veya proforma fatura isteyerek yaklaşık maliyeti hesaplayabilir.

32 Yaklaşık Maliyet İdare, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfalarında yayımlanan fiyatları kullanarak yaklaşık maliyeti hesaplayabilir. Alım konusu mala ilişkin olarak Bütçe Uygulama Talimatlarında ve/veya Sağlık Uygulama Tebliğlerinde yer alan fiyatları kullanarak yaklaşık maliyeti hesaplayabilir.

33 Şartname ve Sözleşme Hazırlanması
Doğrudan temin uygulamasında şartname ve sözleşme düzenlenmesi idarenin takdirinde bir husus olmakla birlikte özellikle süreli alımlarda, bir başka ifadeyle işin gerçekleştirilmesinin belli bir süreye bağlı olduğu mal, hizmet veya yapım işlerinde sözleşme düzenlenmesi gerekmektedir.

34 Şartname ve Sözleşme Hazırlanması
Ayrıca 22’nci maddenin (c) bendi kapsamında yapılan alımlarda ise madde metninde belirtildiği üzere sözleşme yapılması zorunludur.

35 Şartname ve Sözleşme Hazırlanması
Şartname ve sözleşme düzenlenecek hallerde; Uygulama Yönetmelikleri ekinde yer alan Tip Sözleşme ve Tip Şartnamelerin kullanılma zorunluluğu, 4734 sayılı Kanunun 27 nci maddesinde düzenlenen idari şartnamede bulunması zorunlu hususlara uyma zorunluluğu,

36 Şartname ve Sözleşme Hazırlanması
4735 sayılı Kanunun 7 nci maddesinde düzenlenen sözleşmede bulunması zorunlu hususlara uyma zorunluluğu, olmaksızın işin niteliğine göre; sözleşmenin konusunu, bedelini, süresini, tarafların hak ve yükümlülüklerini belirleyen bir sözleşme metni kullanılabilecektir.

37 Onay Belgesinin Düzenlenmesi
“22’nci maddeye göre ihtiyaçların karşılanmasında onay belgesi düzenlenmesi, onayı takiben ihale yetkilisince görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması yapılması ve buna ilişkin belgelerin dayanakları ile birlikte onay belgesine eklenmesi zorunludur.” (Kamu İhale Genel Tebliği/Md.: )

38 Onay Belgesinin Düzenlenmesi
İhale yetkilisi onay belgesiyle ihtiyacın karşılanmasına ve bütçede bu ihtiyaç için ayrılan ödeneğin kullanılabilmesine ön izin vermenin yanında, bu ihtiyacın Kanunun 22 nci maddesinde sayılan hallerden birisine girdiği ve doğrudan teminle karşılanabileceği hususuna da olur vermektedir.

39

40 Piyasa Fiyat Araştırması
4734 sayılı K.İ.K’nun 22 nci maddesinin son fıkrasında; “Bu maddeye göre yapılacak alımlarda, ihale komisyonu kurma ve 10 uncu maddede sayılan yeterlilik kurallarını arama zorunluluğu bulunmaksızın, ihale yetkilisince görevlendirilecek kişi veya kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması yapılarak ihtiyaçlar temin edilir” denilmektedir.

41 Piyasa Fiyat Araştırması
 Piyasa fiyat araştırması tutanağı: Doğrudan temin usulüyle ihale komisyonu kurulmadan yapılacak alımlarda; alımı yapmakla görevlendirilen kişi veya kişilerce yapılan piyasa fiyat araştırması sonucunda alınan teklifleri, uygun görülen fiyat ile yükleniciyi gösteren ve söz konusu kişi veya kişilerce imzalanan bu Yönetmelik eki 2 örnek numaralı tutanağı,ifade eder.

42

43 PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI SONUCU SÖZ KONUSU LİMİTLERİN AŞILACAĞININ ANLAŞILMASI DURUMU
Bu durumda doğrudan temin yönteminden vazgeçilerek ihtiyacın Kanunun ilgili hükümlerine göre ihale yoluyla temin edilmesi gerekir. 22/d kapsamında birden fazla ihtiyaç için yapılacak piyasa fiyat araştırmasında toplam tutara mı bakılacak yoksa her bir kalem için uygun olan kişiden alım yapılabilir mi?(EVET)

44 Muayene Ve Kabul Komisyonu Kurulması Ve Kararı
Muayene ve kabul komisyonları, yetkili makam tarafından, biri başkan olmak üzere en az üç (3) kişiden oluşturulur. İşin önemi ve özelliği dikkate alınarak komisyonun üye sayısı, toplam sayı tek olmak üzere yeteri kadar arttırılabilir. Bu komisyonlarda görevlendirilecek olanların tamamının işin uzmanı olması zorunludur. Ancak, ilgili idarede yeterli sayıda veya işin özelliğine uygun nitelikte uzman personel bulunmaması durumunda, 4734 sayılı Kanuna tabi idarelerden uzman personel görevlendirilebilir.

45 Komisyonun Görev ve Sorumlulukları
Komisyonun görev ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir:   a) Yüklenici tarafından idareye teslim edilen malın veya yapılan işin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığını inceler.   b) Komisyon üyeleri her muayenede hazır bulunmak zorundadır.   c) Kısa sürede bozulabilen maddelerin muayenesine öncelik verir.   d) Komisyon, ihale dokümanında belirlenen şekilde kabul işlemlerinde esas alınacak işlemleri yürütür.

46 Muayene ve Kabul işlemleri
Teslim edilen mal, hizmet, yapım veya yapılan işin muayene ve kabul işlemleri, idarelerce kurulacak en az üç kişilik muayene ve kabul komisyonları tarafından yapılır. Mal veya yapılan iş yüklenici tarafından idareye teslim edilmedikçe muayene ve kabul işlemleri yapılamaz.

47 Muayene ve Kabul işlemleri
Ancak sözleşmesinde hüküm bulunması halinde; imalat veya üretim süreci gerektiren işler, muayene ve kabul komisyonlarının yetki ve sorumluluğunu kaldırmaması şartıyla, ihale dokümanında belirtilen kalite ve özelliklere göre yapılıp yapılmadığı hususunda, ilgili idare tarafından  belirli aşamalarda ve  aralıklarla denetlenebilir. 

48 Muayenede Aranacak Hususlar
Muayenede aranacak hususlar; ihale dokümanında yazılı şartlardır. Numune alınmak suretiyle kabule konu mallar için malın niteliğine göre yeter sayı ve evsafta numune alınması ve muhafazası idarenin sorumluluğundadır. Muayeneye sunulan malın önce bütünü incelenerek gerek görülür ise yeter sayıda numunesi saklı tutulur. Numune, mühürlü durumda, özelliklerinin bozulmasına fırsat vermeden ihale dokümanında belirlenen süre ile alıkonulur.

49 Muayene Raporunun Hazırlanması
Muayene raporlarına, ihale dokümanında yazılı niteliklerle, muayenede bulunan nitelikler ayrı ayrı yazılır. Bunlar karşılaştırılır ve sonuç "niteliklerine uygundur" veya "niteliklerine uygun değildir" şeklinde kesin olarak belirtilir ve komisyon üyeleri tarafından imza edilir.

50 Sorumluluk Muayene ve kabul komisyonlarının başkan ve üyeleri ile ihtiyacın karşılanma sürecindeki her aşamada görev alan diğer ilgililerin görevlerini kanuni gereklere uygun veya tarafsızlıkla yapmadıklarının taraflardan birinin zararına yol açacak ihmalde veya kusurlu hareketlerde bulunduklarının tespiti halinde haklarında ilgili mevzuatları gereğince disiplin cezası uygulanır.

51 Sorumluluk Ayrıca, fiil veya davranışlarının özelliğine göre haklarında ceza kovuşturması da yapılır ve hükmolunacak ceza ile birlikte tarafların uğradıkları zarar ve ziyan genel hükümlere göre kendilerine tazmin ettirilir.

52 Ödeme Evraklarının Düzenlenmesi
22 (d) Bendine Göre Yapılacak Alımlarda Ödeme Belgesine Eklenecek Belgeler: Onay Belgesi , Piyasa Fiyat Araştırması Tutanağı, Düzenlenmesi gerekli görülmüş ise sözleşme, Fatura, Muayene ve kabul komisyonu tutanağı, kabul işleminin idarece yapılması halinde ise idarece düzenlenmiş belge, Mal ve malzeme alımlarında, taşınır işlem fişi, ödeme belgesine eklenir.

53 Taşınır İşlem Fişi (TİF) Düzenlenmesi
Aşağıda sayılan hallerde taşınır işlem fişi düzenlenmez. Satın alındığı andan itibaren tüketimi yapılan su, doğalgaz, kum, çakıl, bahçe toprağı, bahçe gübresi ve benzeri madde alımları, Kısa sürede tüketilen mutfak tipi tüpler ve yangın söndürme tüplerine yapılan gaz dolumları ile yazıcı kartuşlarının dolumları, Makine, cihaz, taşıt ve iş makinelerinin servislerde yapılan bakım ve onarımlarında kullanılan yedek parçalar ile doğrudan taşıtların depolarına konulan akaryakıt, likit gaz ve yağ alımları, Dergi ve gazete gibi süreli yayın alımları ile arşivlenme niteliği olmayan kütüphane materyalleri.

54 İlginize teşekkür ederiz.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İlginize teşekkür ederiz. Selçuk Üniversitesi


"DOĞRUDAN TEMİN ALIM YÖNTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları