Www.europeanschoolnet.org - www.eun.org Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Advertisements

Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
E-TWINNING.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI (LLP) (ÇEŞİTLİ SUNULARDAN DERLENEREK HAZIRLANMIŞTIR.)
Öğretmen Yetkinlikleri
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
Paydaş Yönetimi. Paydaşlar Projenin başarısı ya da başarısızlığı ile ilgilenen herhangi bir şahıs, insan kitleleri, kurumlar veya şirketler (uygulayıcılar,
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
Sınav Rehberliği Konusunda
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Bilgilendirme Toplantısı
PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
Öğretmenin öğrenme üzerindeki etkisi Pek çok deneysel çalışma, öğretmenin öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.(Bkz.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Neler Öğreneceğiz ? eTwinning projeleri nedir ?
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
ETwinning PORTAL.
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
OKULUN TOPLUMLA İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Sunum transkripti:

- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu

Çalışmaları Öğrenme teknolojisinin en iyi Kullanımını getirerek okulları destekleme Avrupa boyutunda okulların ve eğitimin teşvik edilmesi Avrupadaki eğitimin kalitesini yükseltmek ve değerini artırma Avrupadaki 31 Eğitim Bakanlığının Ağı Avrupa Okul Ağı Nedir(AOA)?

Three strands of activity AOA Activiteleri BİT politikaları ve uygulamasında yenilik ve değişim Okul ağları oluşturma ve hizmetleri Birlikte çalışabilirlik Ve içerik değişimi Faaliyetlerin üç ana kolu

Situation of MST in Education 3 Ana konu Avrupadaki komite çalışmalarının çekiciliği (zor, resim, ….) Kariyer beklentileri (diğer sektörlerle karşılaştırıldığında) Yeni pedagojik yaklaşımlar Komiteye Ait Fikirler

Motive edilmiş ve tanınmış öğretmenler Yenilikçi Pedagoji ve Yaratıcı müfredat Yüksek nitelikli ve iyi eğitilmiş öğretmenler. Öğretmenlik mesleğinin tanınması(MST). Öğretmenlerin hizmet içi eğitimi. Hedef örgün eğitimdir ve müfredat çalışmalarını kapsar. Pedagojik yaklaşımlar ve araçlar, yeni içeriklerle öğretmenlere sağlanır. (Yeni öğrenme kaynaklarına erişme). Taşınabilir iyi uygulamaların örneklerini sunar. 4 ÖNEMLİ FAKTÖR

Endüstrinin katılımı ve rolü İstekler yönünde bir değişim Platform for exchange of practices Akran değişimi+ akran öğrenme yaklaşımları öğretmenlere çok daha iyi bilgi,endüstriyel iş teklifleri, vs. Endüstriyel tesisler, şirket araştırma laboratuarları ve sanal tesislere ulaşım mı? Daha iyi rol modellerine ihtiyacımız var Branş öğretmenleri meslek imkanlarının bilincinde olmalıdır Rehberlik danışmanlarına yüklenen roller Daha iyi bilgilendirme politikası ( Branş kariyer Portalleri). 4 ÖNEMLİ FAKTÖR

AOA Etkinlikleri

Politika ve uygulama faaliyetleri Kaynak platformu- Akran değişimleri AOA Etkinlikleri Okul ve öğretmenlerin deneyimleriyle okulların geçerli hale gelmesi Bilinçlendirme faaliyetleri– Okul yarışmaları

eSkills kariyer portali Futurenergia Enerji kampanyası Xperimania Kimya kampanyası Sanayi ile işbirliği

Araştırma İhtiyaç analizleri + Koordinat ve destek Topluluk platformu Koordinasyon toplantıları Eşleştirme aracı Özel ilgi grupları Mesleki gelişim Yaygınlaştırma ve teşvik Çok dilli web portali Avrupa düzeyinde kampanya ve konferanslar Depo Ortaklıklar Okullar İşletmeler Gözlem evi Değerlendirme Repository Gelişim Avrupa Koordinasyon teşkilatı

Avrupa Koordinasyon Teşkilatı Endüstri Eğitim işbirliği Uygulamaların bir havuzda tutulması Yaygınlaştırma Ve teşvik Koordinasyon Ve destek

Öğretmenlerle nasıl İşbirliği sağlanır Müfredattaki icraatleri kapsar Müfredat aracılığıyla teşvikler-yarışmaya dayalı Taşınabilir iyi Uygulamaların Örneklerini sunar Öğretmenlere yeni araçlar ve yaklaşımlar sağlanır Yayılma faaliyetleri Hedef örgün eğitim sistemidir AOA Yaklaşımı

İki ana hedef Öğretmenler Öğrenciler Fen bilimlerinin Öğretiminde, yeni yaklaşım yolları sunar Komite çalışmalarının cazibeliliğine katkıda bulunur Sanayi işbirliği AOA Yaklaşımı

İletişim: Teşekkürler. Daha fazla bilgi için