İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Advertisements

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
12.SINIFLARDA İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ REHBERİ
İşletmede Beceri Eğitimi 2010 – 2011
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖLYAKA MESLEK YÜKSEKOKULU
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
11 SORUDA STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim)
Staj.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
BIM 310 Industrial Training Report Endüstri Stajı Bilgilendirme Toplantısı 03 Aralık 2009.
…::: SUNUMUN İÇERİĞİ :::…
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
OCAKLAR MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
TALAS LİSESİ 2012/2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK SERVİSİ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
STAJ YAPMAK İÇİN İZLENECEK ADIMLAR
İŞLETMEDE BECERİ EĞİTİMİ
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
HAYDAR AKIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜVERCİNLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İşletmelerde Beceri Eğitimi
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU
İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ
D.E.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Staj Süreci Öğrencinin Staj Yapacağı Firma ile Görüşmesi ve Kabul Edilmesi (Bazı iş yerleri öğrencilerden okudukları.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
8. SINIF MERKEZİ ORTAK SINAVI Okul Müdürleri sınav başlamadan önce olumsuz bir durum olursa mutlaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne haber verilecek. Özelikle.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MAKİNE PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ KAYIT YENİEME İŞLEMLERİ.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI 2
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İşletme defterlerinin kullanımı.
Sözleşmeli personel izinleri
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
İşletmelerde Beceri Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ BİLGİLENDİRME.
Sunum transkripti:

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012

GİRİŞ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun kapandığı hafta sona ermektedir. Herhangi bir nedenle stajını bitirmeyen öğrenci 24 Kredilik İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ dersinden başarısız sayılır ve bir sonraki yıl stajını tekrarlamak zorunda kalır.

STAJ GÜNLERİ 12 AA Sınıfı : Ptesi-Salı Okulda; Çarş-Perş-Cuma İşletmede 12 AB Sınıfı : Ptesi-Salı –Çarş İşletmede; Perş-Cuma Okulda 12 A1 Sınıfı : Ptesi-Salı Okulda; 12 A2 Sınıfı : Ptesi-Salı-Çarş İşletmede;

STAJ GÜNLERİ İşletmeler Ptesi - Salı - Çarş ayrı bir stajyer; Çarş - Perş - Cuma ayrı bir stajyer çalıştıracaktır. Staj yerini kendi bulan öğrencilerimiz diğer şubelerden öğrenci arkadaşlarını işyerine götürüp staj yapmasını sağlayabilirler.

STAJ DOSYASI

STAJ DOSYASI Öğrencilerimizin iş ve işlemlerini takip etmek amacıyla okulumuz tarafından hazırlatılmış dosyadır. İçinde yıl içinde doldurulacak devamsızlık takip, iş takip, not fişi, gelişim tablosu ve izin evraklarını bulundurur. Okul Memurundan ücret karşılığı alınabilir

Sözleşme

Sözleşme Sözleşme Bölüm Şefinden alınır, 2 nüsha olarak doldurulur. Velinize ve İşyerine imzalatılır. Nüfus kağıdınızın fotokopisi eklenir. Bölüm Şefine geri getirilir. Onay sonrası 1 nüshası okulda 1 nüshası işletmede kalır.

STAJ YERİ Staj yapmak istediğiniz işletmenin faaliyet alanını Bilgisayar veya Hizmetleri ile ilgili olması gerekmektedir. Örneğin hastane de staj yapacak bir öğrenci “Bilgi İşlem veya Teknik Serviste” staj yapacaktır.

STAJ ÜCRETi İşletme tarafından öğrenciye her ay yaşına uygun asgari ücretin %30’undan aşağı olmamak üzere ücret ödenecektir. (3308 S.K.Mad.25). Öğrenciye ödenen ücret tüm vergilerden muaftır. Asgari Ücret : 886,50 Öğrenciye Ödenecek : 235,5

STAJDA İŞLETMENİN SORUMLULUKLARI Mazeretsiz olarak üç gün işletmeye gelmeyen öğrenci, iki gün içinde okula bildirilmelidir. Öğrencinin disiplin soruşturmasını gerektirecek davranışta bulunması halinde, bu durum işletme tarafından bir raporla okula bildirildiğinde gerekli disiplin uygulaması okulumuz tarafından yapılarak sonucu işletmenize bildirilecektir.

STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI Stajını süresince yapacağınız her türlü devamsızlık okul devamsızlığı olarak sayılacaktır. Staj süresince iş günlerinize denk gelen günlerde raporlu iseniz, raporunuz öncelikle okula getirilecek, okulda onaylandıktan sonra bir nüshası işletmeye teslim edilecektir.

STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI Staj süresince işletmeden sözlü olarak hiçbir şekilde izin alamazsınız. Sözlü alınan izinler devamsız olarak kabul edilecektir. İzin almak istediğiniz günlerde, staj dosyanızda yer alan “mazeret izin dilekçesi” kullanılacaktır. İzin dilekçesi izin almadan önce imzaları tam olarak okula teslim edilecektir.

Mazeret İzin Dilekçesi

Devamsızlık Bildirim Çizelgesi Boş Örneği

Devamsızlık Bildirim Çizelgesi Devamsızlığı Olmayanlar

İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR İş yerinde uygulanan kılık kıyafet uygulaması sizler içinde geçerlidir. İş saatlerine birebir uymalısınız, işe geç gitmek bir disiplin suçudur.

İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR İş yerinde sorumluluk alanınızın dışındaki işlere müdahale etmemelisiniz. Amirlerinizin size verecekleri her türlü işi yapmakla yükümlüsünüz. İş tanımınızın dışında bir iş verildiği takdirde sorunu koordinatör öğretmeninizle görüşerek çözünüz. Amirleriniz ve diğer çalışanlarla tartışmayınız.

İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR İş yerinden izin almanız gerektiğinde mazeret izin dilekçesi ile izin alınız. İş yerinde ortaya çıkan problemler ile ilgili koordinatör öğretmeninize bilgi veriniz.

NASIL BAŞARILI SAYILACAKSINIZ? Başarılı sayılabilmek için Yıl sonu notunun geçer olması ve beceri sınavından geçer not alınması gerekmektedir. Yıl Sonu Puanı: [(1.dönem puanı + 2.dönem puanı )/2 +( beceri sınavı puanı)] / 2 Beceri Sınavı Puanı: %80*sınav puanı + %20*iş dosyası

İŞ TAKVİMİ 2012 YAZ Staj Sözleşmesi 17 Eylül 2012 İşe-Okula başlama Her ayın ilk haftası Aylık devamsızlık çizelgesi Dönem sonlarında Not çizelgesi Okul kapanmadan iki hafta önce Staj dosyalarının teslimi Okul kapanmadan bir hafta önce YIL SONU BECERİ SINAVI