Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Ülke, Şehİr ve bÖlge tanimlamasi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
Örnek Veritabanı Yazılımı: Microsoft Access
EXCEL 2003 Ders 1.
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
ALAN ÖZELLİKLERİ.
Excel 2007 Uzm. Murat YAZICI.
Temel Bilgi Teknolojileri 2
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
MS-WORD TOBLO OLUŞTURMA
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
1 DAHA ÖNCEDEN KAYDEDİLEN EĞİTİM BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ VE DÜZELTİLMESİ KAYITLI EĞİTİMLERİN GÜNCELLENMESİ.
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
EXCEL’DE GRAFİK OLUŞTURMA
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Microsoft Office Access
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Temel Bilgi Teknolojileri
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
HAFTA 6-7.
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
İlişki kurulan alanların veri türleri aynı olmak zorundadır yoksa ifade de tür uyuşmazlığı hata mesajı çıkar. Sorguyu tasarım görünümünde açıp Ortalama:([sınav1]+[sınav2]+[sınav3])/3.
Microsoft Office Access
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Microsoft Office Access
Web Tasarımı ve Adobe Muse
Microsoft PowerPoint (2)
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
Sisteme Kendi Hesabımızla Giriş Yapabilmek İçin Giriş Butonuna Tıklanır.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
ACCESS 2010.
ITEC186 Bilgi Teknolojilerine Giriş
Microsoft PowerPoint (2)
MICROSOFT ACCESS DERS NOTLARI
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
Temel Bilgisayar Dersi
PİVOT TABLOLAR (Özet Tablolar)
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

Sorgu Tasarımı Oluşturmak Oluştur Sekmesi – Sorgu Tasarımı Sekmesi seçildiğinde üstteki ekran karşımıza gelir. Buradan istediğimiz tablolaları, ardından o tablolardaki istediğimiz alanları belirleyerek sorgumuzu oluşturabiliriz.

Tekrar Kullanılabilir Sorgu Oluşturmak?  Birbirine benzeyen unsurlar için her defasında yeni bir sorgu oluşturmak gerekmez.  Örneğin Artvinli Müşteriler, Bayburtlu Müşteriler gibi.  Bunun yerine Tasarım Görünümünde ilgili alanın ölçüt kısmına köşeli parantezler içinde bir soru yazdığımızda [ ] o sorguyu çalıştırdığımızda karşımıza o soru çıkacaktır ve girdiğimiz değer o sefer ki sorgunun ölçütü olacaktır. Örneğin ölçüt kısmına bu örnek için [Nereli Müşteriler]

Ve-Veya Sorguları Oluşturmak Sonuca tek kriterle ulaşamayacağımız durumlarda diğer sütunlara ek kriterler ekleyerek daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz. Ya da aynı ölçütün altına ek bir kriter yazarak o değer için iki farklı kriter belirleyebiliriz. Örn: 30 kriterlerini girdiğimizde, 10 dan küçük ve 30 dan büyük olan değerler birlikte görüntülenecektir.

Sorgu Aracılığı ile Hesap Yapmak  Sorgumuzdaki alanları belirledikten sonra, sorgu ile ilgili bağlamsal menü’de oluşturucu sekmesi seçilir.  Ardından gelen ekrandan veritabanı içinde işlem yapılacak tablolar ve alanları üzerinden fonksiyon yazılarak işlem tanımlanır.

Sorgu Aracılığı ile Güncelleme Yapmak  Fiyat değişikliği veya benzeri bir durumda verileri tek tek güncellemek yerine sorgu aracılığı ile güncelleme hızlı bir şekilde güncellenebilir.  Sorgu Tasarımına yönelik bağlamsal menüde güncelleştir sekmesi seçilerek güncelleme modu aktif hale getirilir.  İlgili alanın altında yer alan güncelleştir kısmına yeni değer yada formül yazılarak güncelleştirme gerçekleştirilir. Örneğin [ürünfiyat]*2, bütün ürün fiyatlarını iki ile çarpacaktır

Sorgu aracılığı ile veri silmek  Sorgu oluşturma sihirbazından içeriği temizlenecek alan belirlendikten sonra menüden «sil» sekmesi seçildiğinde aktif hale gelir.  Ölçüt kısmına ilgili veri gerilerek belirlenen tablo veya tablolardan ilgili verinin silinmesi sağlanır.

Tablo Görünümüde Sorgu Elde Etmek  Oluştur Sekmesi «Sorgu Sihirabazı» Sekmesi seçildikten sonra  Hangi Tablonun  Hangi Alanın  Hangi Kriterlere göre  Ve hangi işlemlerden sonra görüntüleneceği seçilebilir.