Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI"— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI

2 Başlat-Programlar-Powerpoint
Akıllık İçerik Sihirbazı Tasarım Şablonu Boş Sunu

3 Akıllı içerik sihirbazı: Sununun başlığı ve bilgileri hakkında sorularla yönlendirerek, yeni bir sunu oluşturulmasına olanak sağlar. Varolan seçenekler arasında bir sunu biçimi ve türü seçildiğinde, içeriği profesyonel bir sunuya dönüştürmeyi sağlayacak bir anahat sunar.

4 Tasarım Şablonu: Önceden belirlenmiş slayt renkleri ve biçimleri olan bir şablon seçilerek, yeni bir sunuyu bu şablonun özellikleriyle oluşturmaya olanak verir. Boş sunu: Yeni boş bir sunu oluşturur. Önceden tasarlanmış ve farklı düzenlerde olan seçenekler arasından birini seçerek sunuyu oluşturmayı sağlar.

5 TEMEL KAVRAMLAR Görsel Okuryazarlık Sunu Sunum Programları
Sunu Penceresi Slayt Görünümler

6 Görsel okuryazarlık: Görsel iletileri oluşturma ve yorumlama sürecidir.
Sunu: Belirli bir katılımcı grubuna yönelik olarak düzenlenen, bilgilendirme veya öğretme amaçlı etkinliklerdir. Sunum programları: Sunuları daha etkili, verimli ve çekici kılmak amacıyla görsel materyaller oluşturmaya olanak sağlayan programlardır. Örn: Microsoft PowerPoint. Sunu Penceresi (Slayt): Üzerinde metinlerin yazıldığı, şekillerin çizildiği, grafik, renk ve nesnelerin eklendiği boş sunu ekranlarıdır. Bu sunu ekranlarına slayt adı verilir.

7 Görünüm Seçenekleri Normal görünüm Slayt görünümü Anahat görünümü
Slayt sıralayıcısı görünümü Slayt gösterisi görünümü

8 Normal görünüm: Anahat, slayt ve notlar bölümlerinden oluşur.
Slayt görünümü: Slayt bölümünü tüm ekranı kaplayacak şekilde görüntüler. Anahat görünümü: Notlar ve slayt bölümünü küçülterek, anahat bölümünü daha geniş bir şekilde ekrana yansıtır.

9 Slayt sıralayıcı görünümü: Tüm slaytların oluşturulduğu sırada bir arada ekranda görünmesini sağlar. Slaytları düzenlemek, sırasını değiştirmek, silmek veya efekt eklemek mümkündür. Slayt gösterisi görünümü: Slaytların elektronik sunu sırasında veya yazdırıldığı durumda görüneceği biçimde izlenmesini sağlar. Görüntü tüm ekranı kaplar. Slaytın dışında hiçbir öğe ekranda görünmez.    Asıl Slayt :Tüm slaytlarda yer alması istenen metin veya nesneler Görünüm-Asıl-Asıl Slayt seçeneği yardımıyla slaytlara eklenir.

10 TEŞEKKÜRLER


"ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları