ENTOG ve DEĞİŞİM PROGRAMLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

Avrupa Birliği.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
TTB- UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler (AGUH) Genel Kurulu Yer: İstanbul Tarih: 10 Aralık 2010 Saat:10:00- 17:00 Kolaylaştırıcılar: Berivan TUNCA, Emre.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
European Network of Trainees in Obstetrics and Gynecology (ENTOG)
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
 BİRİMİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI * Odanın faaliyetlerinin yerel ve ulusal basın aracılığı ile odamızca çıkarılacak bülten ve dergiler aracılığıyla.
HEMŞİRELİK VE EBELİK KONSEYİ (HEK)
CAOBISCO Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği FILIPPO CERULLI, Başkan CAOBISCO.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
UEFA tebrik eder Silivri, Türkiye Jørn West Larsen.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
TTB UDEK ETİK ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRGESİ- İZMİR Dr. Yaşar Bilge, Dr. Nüket Örnek Büken, Dr. Şahika Yüksel’in toplantı notlarından derlenmiştir.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
 ENTOG (European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology) - Long Term Exchange  EBCOG (European Board and College of Obstetricians and Gynaecologists)
UZMANLIK EĞİTİMİ’nde ASİSTAN GÖRÜŞLERİ Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı 26 Ekim 2013 Adana.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık
UZMANLIK EĞİTİMİ “TTB-UDEK DEĞERLENDİRMELERİ” Dr
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
ATUB TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI. TTB UDEK ÜYESİ DERNEKLER ATUB TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI ATUB temsilcileri 3. toplantılarını gerçekleştirdi. 24 meslektaşımız.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
Kongrede Sunulan Bildirilerin Kaderi Nedir?
Bilgilendirme Toplantısı
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
Özlem Keçim.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Aile Hekimliği Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 1.
Aİle Hekİmlİğİnİn TanImI ve Tarİhİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Uzmanlık Eğitiminde Yurtdışı Eğitim Fırsatları ve Faydaları
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
IOSCO (International Organization of Securities Commissions)
Kadın Doğum Asistanlarının Sorunları ve Güncel Durumu
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
Eurocert European Academy
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ENTOG ve DEĞİŞİM PROGRAMLARI Op. Dr. Mustafa Kemal ÖZEL ANTALYA EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TJOD, Mayıs 2015

ENTOG – EBCOG nedir? European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology European Board College of Obstetrics and Gynaecology TTOG: Turkish Trainees of Obstetrics and Gynaecology ENTOG Avrupa’da uzmanlık eğitimi alan asistanları temsil eder. EBCOG ise Avrupa’daki KHD uzmanlarını temsil eder. Desteğin büyük bir kısmı yıllar boyunca, bugün güçlü bir bağa ve iyi bir ilişkiye sahip olunan EBCOG tarafından sağlanmıştır. ENTOG, EBCOG ile yakın işbirliği içinde çalışmakta ve EBCOG ‘un en önemli daimi komitesi olarak sunulmaktadır. Bu oluşumun eski adı ülkemizde ENTOG Türkiye olarak geçmekteydi. Geçtiğimiz yıldan itibaren TTOG adını alan bir oluşum haline geldik. ENTOG Türkiye’den önce ise uluslararası düzeyde ancak bireysel olarak temsil ediliyorduk.

EBCOG Burada EBCOG’da ülkemizi temsil eden Cansun ve Ali hocalarımızı görüyoruz.

ENTOG- Kuruluş 1992, asistan hekimlerin birbirlerini anlaması ve farklılıkları farketmesi amaçlı bir toplantı 1997, resmi, bağımsız bir organizasyon EBCOG ENTOG TJOD TTOG 1992′den beri toplanmakta olan Avrupalı asistanlar, ancak 1997 yılında bağımsız bir organizasyon olarak kurulmuşlardır. Bu organizasyon uzmanlık alanımızdaki asistanların işbirliğinin artması ile sonuçlanmıştır. ENTOG, eğitim programlarının uyumlu hale getirilmesi ve Avrupa genelinde eğitim standartlarını geliştirmeye yönelik büyük çaba göstermiştir. 1992’ den bu yana Avrupalı asistanlar arasında değişim ve etkileşimin kolaylaştırılması her zaman gündemin üst sıralarında yer almış ve yıllık ENTOG değişim programı yapılmasını sağlamıştır.  ENTOG bağımsız ve kar amacı gütmeyen sivil toplum derneğidir.

ENTOG Yönetimi Başkan Maud van de Venne (UK) Genel sekreter Anna Aabakke (DK) Mali sorumlu Laurids Bune (DK) Üyeler Ziga Jan (SL) Alexandra Kristufkova (SK) Mayıs 2014, Glasgow Başkan, genel sekreter, mali sorumlu ve üyeler olmak üzere 5 asistan veya genç uzman kişiden oluşur. ENTOG yönetim kurulu İKİ YILDA BİR SEÇİMLE değişir. Organizasyon  EBCOG gibi her biri konseyde temsil edilen üye ülkelerden oluşturulmuştur. Üye ülkelerin sayısı son on yılda iki katına çıkmış ve şu anda Avrupa Birliği içinde ve dışında 29 ÜLKE tarafından temsil edilmektedir.

Amaçlar EBCOG’da temsil edilen ulusal düzeydeki dernekleri hedefleyerek: Uzmanlığını almış ve yan dalını tamamlamış her hekimin yeterliliğini sağlamak Asistan eğitiminin iyileştirilmesi ve standardizasyonu Asistanlar ve eğitim kurumları arasındaki iletişimi arttırmak Sorunlara çözüm yolları aramak; birlik ve dayanışma oluşturmak Genç uzmanlarla aralarında bir iletişim ağı oluşturmak Değişim programı düzenlemek EBCOG kongreleri ve toplantılarında asistan hekimleri temsil etmek Asıl hedef KHD eğitiminin mümkün olan en yüksek standartlara ulaştırılması ve dolayısıyla kadınlar ve bebeklere verilen tıbbi bakımın kalitesinin gelişmesini sağlamak. Avrupa’nın değişik ülkelerinde jinekoloji-obstetri eğitimin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için, karşılaştırılabilir bir STANDART eğitim sağlamaya yardımcı olmak. Asistanların hem kendi aralarında hem de eğitim kurumları ile olan İLETİŞİMİni artırmak.

ENTOG Aktiviteleri 29 üye ülke temsilcilerinin katıldığı yıllık konsey toplantısı Her yıl ENTOG YK tarafından belirlenen bir Avrupa ülkesinde kısa dönem asistan değişim programı ve ardından toplantı İki yılda bir EBCOG kongrelerinde toplantı Bu değişim programları ve toplantılara ülkemizden de her yıl asistan doktorlar gönderilmektedir.

ENTOG Faaliyetleri Avrupa ülkelerinde asistanlara yönelik kuruluşlara öncülük etmek Tüm Avrupa ülkelerinde eğitimin içeriğini ve kalitesini incelemek Uzmanlık eğitimi için gerekli standartların oluşturulması ve bu standartların korunması konusunda tavsiyelerini almak üzere EBCOG ile işbirliği yapmak Uzmanlık eğitimi veren merkezlerin uyması gereken kriterler konusunda tavsiyelerini almak üzere EBCOG ile işbirliği yapmak

ENTOG Faaliyetleri Uzman hekimlerin bilgi ve becerilerinin düzenli aralıklarla geliştirilmesini ve güncellenmesini sağlamak Asistanlar arasında çok merkezli Avrupa projeleri dâhil, araştırmaları teşvik etmek Eğitimlerinin sağlanması ve eğitim kalitesinin artırılması için asistan değişimini kolaylaştırmak

ENTOG Faaliyetleri Asistanlık eğitimi boyunca nelerin yapılması gerektiğini planlayan Asistan karnesi

ENTOG’un Gücü ENTOG, EBCOG’un bütün toplantı, çalışma ve komisyonlarında yer alır. ENTOG, EBCOG’un YK’nda yer alır ve 1 oy hakkı bulunur.

Türkiye’de Değişim Programları TurkMSIC - IFMSA Erasmus+ Farabi Mevlana Bilateral anlaşmalar, direkt yazışmalar TJOD Asistan Okulu Farabi– iç Erasmus Mevlana– Alternatif Erasmus… Türki Cumhuriyetler TJOD Asistan okulu her ne kadar bir değişim programı olmasa da, TJOD’un organize ettiği ve geri bildirimlerinin çok olumlu olduğu bir asistan eğitim programı

Değişim Sonrası Kazanımlar Tecrübe Başkasının gözünden bakabilme (farklı sağlık sistemi veya farklı eğitim yaklaşımı) Yeni, özel beceriler kazanabilme Problemlere farklı bir yaklaşım sergileyebilme Çevre edinme Yabancı bir dile akıcı olarak hakim olabilme Hedef asistan eğitim şartlarını iyileştirebilmek ve mümkün olan en yüksek standartları yakalamak iken Kadın hastalıkları ve doğum bölümü asistanlarının bu tarz bir TECRÜBEnin onlara katacağı: BAŞKASININ gözünden bakabilme(farklı sağlık sistemi veya farklı eğitim yaklaşımı), YENİ özel beceriler kazanabilme, PROBLEMLERE farklı bir yaklaşım sergileyebilme, ÇEVRE edinme ve YABANCI bir dile akıcı olarak hakim olabilme gibi kazanımlardan oldukça faydalanacaklarını düşünüyoruz. ÇÜNKÜ bu tarz bir yurt dışı rotasyona dahil olmuş asistanların hepsi bu deneyimin çok değerli olduğunu ifade etmişlerdir.

ENTOG Exchange 2014 (Glasgow) 2013 (Slovakya) 2012 (Estonya) 2011 (Birleşik Krallık) 2010 (Belçika) 2015 Hollanda 2016 Türkiye 2017… 1992’ den bu yana Avrupalı asistanlar arasında değişim ve etkileşimin kolaylaştırılması her zaman gündemin üst sıralarında yer almış ve yıllık ENTOG değişim programı yapılmasını sağlamıştır. ENTOG yıllardır sayısız yerel organizasyon ve komite ile çalışarak bu başarılı programları kurup asistanların kendi ülkeleri dışında deneyim kazanmalarına izin vermiştir.

ENTOG Fellowship İlk değişim 2012 3 aylık program, Avrupa’dan 3 kişi EBCOG tarafından 3000 € burs Genel jinekoloji, perinatoloji, üreme tıbbı, ürojinekoloji ya da jinekolojik onkolojiyi içerebilir. Tek şart hala KHD asistanı olmak. ENTOG değişim programına Avrupa’dan 3 kişi seçildi. Bunlardan biri TJOD’nin asistan grubunda da yer alan Seçkin Tuna Kaplan. Değişim programına, Belçika’ya gidecek.

Yıllık ENTOG toplantılarına ülkemizi temsilen katıldık.

24th EUROPEAN MEETING AND EXCHANGE PROGRAM OF TRAINEES IN OBSTETRICS AND GYNAECOLOGY Glasgow, Scotland May 5th – 9th 2014 ENTOG, European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology Yasemin

25th EUROPEAN MEETING AND EXCHANGE PROGRAM OF TRAINEES IN OBSTETRICS AND GYNAECOLOGY Utrecht, Holland June 8th – 12th 2015 ENTOG, European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology Etlik: Bora COŞKUN Şişli Etfal: Pınar BOLAT ÇAPA: Bahar YÜKSEL

ENTOG @EBCOG ENTOG exchange programı ENTOG oturumu ENTOG konsey toplantısı TTOG ENTOG değişim programı da ülkemizde yapılacaktır. Bu değisim programı kapsamında Avrupa’nın cesitli ülkelerinden gelen asistanlar hastanelerimizde kısa süreli eğitime katılacaklar. TTOG ekibi tarafından gerçekleştirilecek. TTOG bu organizasyon için büyük özveri ile çalışmakta.

Teşekkürler…