ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
Advertisements

Öğrenci Kayit Yenileme •Normal Öğrenci Kayıt – bu öğrenciler finans sözleşmesini ödemeleri gereken miktarı ödediklerinde onaylayabileceklerdir. Sözleşmesini.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Nevşehİr Ünİversİtesİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd.
DERS SEÇME VE KREDİ ÜST SINIRLARI
Bağıl Değerlendirme Sistemi
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 27/01/2015 Sunum: Bilgi İşlem Dairesi ve Öğrenci.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
OBS KULLANIMI SUNUMU (Akademik Personeller, Danışman Akademik Personeller, İdari Personeller için)
SINIF GEÇME.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ’NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Haziran 2015 Ankara.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
adresinden öğrenci numaranızın başında sıfır olmadan küçük harfle o ekleyiniz ve şifrenizi giriniz.
Öğrenci İşleri Daire Başkanı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2015.
Hayat Biçimini Seçmektir
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
Kayıt Yenileme Tarihleri Öğretim yılı güz Dönemi ders kayıtları (ders seçimi) süreleri Üniversitemiz Senatosunca Eylül olarak belirlenmiştir.
FARABİ PROGRAMI BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri: 29 Ağustos-02 Eylül 2016 Lisansüstü.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Üniversiteyi Kazandınız Başarılı mı Başarısız mı Olmak İstersiniz?
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
ÖĞRENCİ KILAVUZU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine “https://obs.ankara.edu.tr” adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır.

Sistemde, Öğrenci BYS Ders İşlemleri  Ders Seçme İşlemleri  Ders Seçme İşlemi adımları izlenerek ders seçme ekranı açılır.

Öğrenci, “Ders Seçme Ekranı”nın sol tarafında yarıyıllara göre gruplandırılmış dersler arasından derslerini seçer. (Çizelge 1) 2,00 ve üzeri ortalamaya sahip öğrenciler, ders seçme ekranında üst yarıyıllara ait dersleri de görebileceklerdir. Bu durum 1. sınıf öğrencilerini etkilemeyecektir. 1. sınıf öğrencileri sadece Güz ve Bahar yarıyıllarındaki müfredat derslerini alabilirler, üst yarıyıldan ders alamazlar.

Ders seçme ekranında, öğrencinin aldığı ve geçtiği dersler yeşil, başarısız olduğu dersler kırmızı ve hiç almadığı dersler sarı olarak gösterilir. (Çizelge 1) Başarısız olunan ders zorunlu bir ders ise bu dersin açıldığı ilk yarıyılda alınması zorunludur. Eğer başarısız olunan ders seçmeli bir ders ise, başarısız olunan seçmeli ders değiştirilebilir olduğundan, bu ders ya da yerine sayılacak başka bir seçmeli ders alınarak kayıt işlemi yapılmalıdır.

Öğrenci Ders Seçme Ekranı Çizelge 1. Öğrenci Ders Seçme Ekranı 2 1 Çizelge 1. Öğrenci Ders Seçme Ekranı

Öğrencinin önceki dönemlerde başarısız olduğu dersler ders seçme ekranına otomatik olarak gelir. Ancak başarısız olunmasına rağmen şube sayısı fazla olan veya değişiklik yapma hakkınız bulunan seçmeli dersler tarafınızdan seçilmelidir. Ders seçme ekranından, öncelikle varsa başarısız olunan dersler, daha sonra alt yarıyıllardan başlayarak hiç alınmamış zorunlu ve/veya seçmeli dersler seçilmelidir. Dersin şubesi seçilirken başka bir ders ile çakışma durumuna dikkat edilmelidir. Yönetmelik gereği alınan derslere devam zorunluluğu olduğundan, ders seçmede bölümünüzde belirlenen ders programına uygun olarak çakışmayan gruplardan derslerinizi seçmeniz gerekir.

Çizelge 2. Öğrenci Ders Seçme Ekranı-Seçmeli Ders Grubu Öğrencinin ders planında bulunan seçmeli ders grupları, zorunlu derslerden ayrı olarak görünmektedir. Seçmeli Ders grubunun yanında, gruba ait dersler listelenmektedir. (Çizelge 2) Çizelge 2. Öğrenci Ders Seçme Ekranı-Seçmeli Ders Grubu

Eğer başarısız olunan ders, seçmeli bir ders ise, başarısız olunan seçmeli ders değiştirilebilir olduğundan, bu ders ya da yerine sayılacak başka bir seçmeli ders alınabilir. Öğrenci, daha önceki yarıyıllarda alıp başarısız olduğu seçmeli dersin yerine yeni bir seçmeli ders seçebilir. NOT: Başarmış olduğunuz bir dersin yerine yeni bir seçmeli ders aldığınızda, son aldığınız dersin notu ortalamanızı etkileyecektir. Yerine ders seçimlerini dikkatle yapmanız gerekmektedir.

Seçmeli ve Zorunlu Dersler için Kontenjan Durumu: Seçmeli ve Zorunlu dersler için kontenjan bilgileri (kontenjan türü, kontenjan ve kalan kontenjan) ders seçme ekranında görünecektir.

Genel Akademik Başarı Not Ortalaması (GABNO) 2 Genel Akademik Başarı Not Ortalaması (GABNO) 2.00 üstünde olan öğrenciler, alması gereken maksimum ders saati sınırını doldurmuş olsalar bile, program dışı (özel seçmeli) ders statüsünde ders seçebilirler. Program Dışı (Özel Seçmeli) Ders: Öğrencinin müfredatında olmayan derstir. Öğrencinin program dışı (özel seçmeli) ders statüsünde aldığı dersten başarılı olması durumunda, ders öğrenci durum belgesinde gösterilir, ancak alınan not akademik ortalamaya katılmaz.

Zorunlu hazırlık sınıfı olmayan bölümlerde okuyan öğrenciler ve isteğe bağlı hazırlık okumayan öğrenciler, yabancı dil derslerini üniversite geneline açılan şubeler içerisinden ders programlarına uygun olan birini seçmelidir. Aynı şekilde, 2015-2016 eğitim öğretim yılında bölümlerinde öğrenimlerine başlayan öğrenciler, TDİ (Türk Dili) ve BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) derslerini de (üniversite geneline açılan şubeler içinden ders programlarına uygun olan bir şubeyi) seçmelidirler. Temel Yabancı Dil, Türk Dili ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersleri uzaktan eğitim şeklinde verilecektir.

Alınacak tüm dersler, ders programına eklendikten sonra, Kaydet butonuna basılır ve dersin kontenjanı öğrenciye ayrılır. (Çizelge 1) Ders kaydı danışman onayına gönderilene kadar seçilen dersler üzerinde değişiklik yapılabilir. Danışman, danışman onayına gönderilen bir ders kaydı üzerinde ders ekleme ve silme işlemi yapamaz.

Ders Kaydı için Öğrencilerin İzlemesi Gereken Adımlar: 1) Dersler seçildikten sonra Kaydet butonuna basılmalıdır. (Çizelge 1) 2) Seçilen dersler danışman onayına gönderilene kadar dersler üzerinde değişiklik yapılabilir. 3)Ders seçme ekranının “Katkı Payı Tutarı” bölümünde hesaplanan ücreti sıfırdan büyük olan öğrenciler, öğrenim ücretlerini bankaya yatırdıktan sonra seçtikleri dersleri danışman onayına gönderebilirler. 4) Danışman Onayına Gönder butonuna basılarak yapılan ders kaydı danışmanın onaylaması için danışmana gönderilir. (Çizelge 1)

5) Danışman ilgili ders kaydını onayladıktan sonra, öğrencinin ders kaydını değiştirmesi mümkün değildir. 6) Kayıt haftası sona ermeden Danışman Onayının yapıldığından emin olunmalıdır.

Danışman öğrencinin ders kaydını reddetme nedenini belirterek reddedebilir. Bu durumda reddetme mesajı ders seçme ekranında “Ders Seçme Durumu” bölümünde görüntülenir. Öğrenci ders kaydını mesaj kapsamında yenilemelidir.

2.Ders Seçme İşlemi Gerçekleştirilirken Bilinmesi Gereken Yönetmelik Maddeleri Bir öğrencinin bir yarıyılda/yılda aldığı derslerden; (C3) ve üstünde harf notu aldıklarından başarılı, (F1) ve (F2) harf notu aldıklarından başarısız sayılır.

Harf notlarının, 100 puan üzerinden karşılıkları ve katsayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir: Puanlar Notlar Katsayılar 90-100 A 4,00 85-89 B1 3,50 80-84 B2 3,25 75-79 B3 3,00 70-74 C1 2,75 65-69 C2 2,50 60-64 C3 2,00 50-59 F1 1,50 49 ve aşağısı F2 0,00

Ayrıca, diğer harf notlarından; 1) FF1: Genel sınava girme hakkı olduğu halde sınava girmedi, başarısız, 2) FF2: Devamsızlık nedeniyle yarıyıl sonu sınavına girme hakkı yok, başarısız, 3) M1: Öğrenimi sırasında üniversite birimlerinden alınan ve başarılan ders ve sınavlar için verilen not, 4) M2: Öğrenimi sırasında üniversite dışından ve öğrenimi öncesinde herhangi bir yükseköğretim kurumundan başarı ile alınan derslerden dolayı muaf tutulduğu derslere verilir. 5) G1: Geçer (kredisiz derslerden başarılı), 6) G2: Geçer (kredili derslerden başarılı), 7) E: Eksik, 8) K: Kalır (kredisiz derslerden başarısız), 9) MZ: Mazereti nedeni ile yarıyıl sonu/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her ikisine de girmedi olarak adlandırılır.

Bir öğrenci öncelikle (F1) ve (F2) harf notu aldığı dersi/dersleri açıldığı ilk yarıyılda/yılda almak zorundadır. Eğer (F1) ve (F2) harf notu alınan ders seçmeli bir ders ise, öğrenci aynı dersi tekrar alabileceği gibi, bu dersin yerine başka bir seçmeli ders de alabilir. Öğrenci, daha önce geçer not aldığı dersleri, tekrar alarak notlarını yükseltebilir. Tekrar edilen dersler için alınan son not geçerlidir. Sınavlar mutlak veya bağıl ölçütlere göre değerlendirilir.

Öğrencinin bir yarıyılda programına alabileceği haftalık ders saati 30’dan çok olamaz. Ancak devam koşulunu yerine getiren öğrenci alt yarıyıldan başarısız olduğu dersleri toplam 30 saatin %10’ unu aşmamak üzere alabilir. Mezuniyet aşamasındaki öğrenci 39 saati aşmayacak şekilde ders alabilir. Mesleki Uygulama, Staj, Intörn eğitimi etkinlikleri haftalık ders saati hesabında dikkate alınmaz.

Öğrencinin GABNO’su 2,00 ve üzerinde ise, bulunduğu yarıyılın derslerine ek olarak üst yarıyılın ders planını da görür. Öğrenci üçüncü yarıyıldan/ikinci sınıftan itibaren, önkoşullu olan dersler dışında, haftalık ders saati sınırı aşmamak koşuluyla danışmanının da onayı ile üst yarıyıl/yıl programından ders alabilir. Buna göre bir öğrenci genel akademik başarı not ortalaması 2,00-2,49 arasında ise bir ders, 2,50-3,49 arasında ise iki ders, 3,50 ve üzerinde ise 30 ders saati ile sınırlı olmak kaydıyla istediği sayıda ders alabilir.

UYM101 kodlu “Üniversite Yaşamına Giriş Programı” dersinin 1 UYM101 kodlu “Üniversite Yaşamına Giriş Programı” dersinin 1. sınıfta alınması zorunludur. Öğrencinin bu dersten kalması durumunda, mezun olana kadar bu dersin verilmesi zorunludur. Öğrenci mezun olabilmek için Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar derslerini kapsayan Üniversite Geneli Sosyal Seçmeli ders havuzundan tamamlaması gereken dersi/dersleri mutlaka almalıdır.

Bilinmesi Gereken Kısaltmalar: YABNO: Yarıyıl Akademik Başarı Not Ortalamasını, GABNO: Genel Akademik Başarı Not Ortalamasını, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemini ifade eder. Derslerin AKTS’ye karşılık gelen kredi değerleri toplamı; eğitim-öğretim süresi iki yıl olan programlarda 120, dört yıl olan programlarda 240, beş yıl olan programlarda 300 ve altı yıl olan programlarda 360 olacak şekilde belirlenir.

Öğrenciler tarafından mutlaka “Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği” okunmalıdır.

Hatırlatma: Yabancı Diller Yüksekokulu Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı ile Muafiyet Sınavı Tarihleri Güz Yarıyılı Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı (Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları) 18 Eylül 2015 Saat : 10:00 Temel Yabancı Dil Dersleri Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı 17 Eylül 2015