Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)"— Sunum transkripti:

1 Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)
Öğrenci Bilgilendirmesi

2 Bitirme Çalışması Dersi danışman seçme işlemleri tabis. saueem
Bitirme Çalışması Dersi danışman seçme işlemleri tabis.saueem.com linkindeki Ta-Bi-S sistemi kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

3 1) Şifre almak için ‘Şifremi Unuttum’ bastıktan sonra önümüze aşağıdaki ekran gelir. Şifrenizi öğrenmek için ‘Kullanıcı Adı’ bölüme sadece sabis kullanıcı adınızı yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adınızı yazdıktan sonra ‘Gönder’ butonuna bastığınızda sistem şifrenizi sabis mail adresinize göndermektedir.

4 2) Kullanıcı adı ve sabis mailinize gelen şifre kullanılarak Ta-Bi-S sistemine giriş yapılır.

5 3) Ta-Bi-S sistemi şifresini değiştirme işlemi şekil 3’te kırmızı kare içine alınan ‘Profil Ayarları’ bölümünden gerçekleştirilebilir.

6 4) Çalışma alanı ‘Elektrik’ veya ‘Elektronik’ olarak seçilmelidir
4) Çalışma alanı ‘Elektrik’ veya ‘Elektronik’ olarak seçilmelidir. Danışman listesinden seçmek istediğiniz hoca seçilir ve ‘Kaydet’ e basılır. Not: Seçim yapmadan önce seçmek istediğiniz hoca ile görüşmenizde fayda vardır.

7 Seçtiğiniz danışman hocanın kontenjanı dolmamışsa danışman seçimi başarıyla gerçekleşir ve danışman onayı beklenir.

8 Seçtiğiniz danışman hocanın sistemindeki ekrana aşağıdaki gibi seçiminiz düşer. Hoca seçiminize ‘Onay’ veya ‘Red’ verir.

9 Hoca seçiminize ‘Onay’ verirse isminiz aşağıdaki şekildeki gibi hocanızın sisteminde Bitirme Dersi Kabul edilenler listesine eklenir.

10 Hoca seçiminize ‘Onay’ verdiğinde öğrenci Ta-Bi-S sisteminde Onay Durumu ‘Onaylandı’ olur. Danışman seçiminiz onaylanmıştır.

11 Hoca seçiminize ‘Red’ verirse isminiz aşağıdaki şekildeki gibi hocanızın sisteminde Red Olan Öğrenciler listesine eklenir.

12 Hoca seçiminize ‘Red’ verdiğinde öğrenci Ta-Bi-S sisteminde Onay Durumu ‘Red Edildi’ olur. Bu durumda Danışman listesinden başka bir danışman seçebilirsiniz.

13 Danışman listesinden başka hoca seçilir ve ‘Kaydet’ e basılır.

14 Seçtiğiniz danışman hocanın kontenjanı dolmamışsa danışman seçimi başarıyla gerçekleşir ve danışman onayı beklenir.

15 5) Danışman listesinde seçmek istediğimiz hocanın kontenjanı dolmuşsa ne olur?

16 Danışman listesinde seçmek istediğimiz hocanın kontenjanı dolmuşsa sistem danışmanın kontenjanının dolu olduğunu belirten uyarı verir. Danışmanların 1. Öğretim ve 2. Öğretim kontenjanları farklıdır.


"Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları