LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

EFQM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞTİMDE MÜKEMMELLİK MODELİ
Presentation title Novo Nordisk Way.
İngilizce‘ de Leader şeklinde yazılan, Türkçemizde Lider olarak kullanılan bu kelime; kısaca önder, yol gösterici, belirleyici,
STRATEJİK PLANLAMA ve KURUMSAL YÖNETİM
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
Örgütsel Güven ve Adalet
ŞEKER PİLİÇ.
EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
MODERN YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Kalite Temsilcisi Handan KUZPINARI
MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU VE EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Hayatta hiçbir şey yolunda gitmiyor diyenlere... OLUMLU ISRAR
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
Stratejik Yönetim.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Dr M SÖZBİLİR Motivasyon
STRATEJİK PLANLAMA.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İNOVASYON.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Performans Değerlendirme
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Öğretim Yılı Bahar Dönemi
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
LİDERLİK.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
İŞLETMELERDE İLETİŞİM
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Toplam Kalite Yönetimi
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
MEB TKY UYGULAMALARI ÖDÜL YÖNERGESİ Nihat BÜLBÜL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Süreç Yönetimi Smith iş bölümü kavramının üç yararından bahsetmektedir.
Sunum transkripti:

Emin Direkçi KalDer Türkiye Yönetim Kurulu Sayman Üyesi “Liderlik” 22.04.2015 Emin Direkçi KalDer Türkiye Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

LİDER KİME DENİR? 1. Yönetimde yetke ve etkisi olan kimse, önder, şef. 2. Bir partinin ya da bir örgütün en üst düzeyde yönetimiyle görevli kimse. 3. Bir yarışmada başta bulunan takım ya da yarışmacı (Leader) İngilizce’den dilimize geçmiştir. Lider ya da Önder, mensup olduğu halkın toplumuna yarar sağlayan değişimi yönetmek için, sorumluluğu; sezgi, zekâ ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla taşıyan kişiye denir.

Lideri lider yapan özellikler Lider elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak çevresini etkileyen kişidir. Gerektiğinde aldığı zor kararların ve sonuçlarının ardında durmasını bilir. Temel yaklaşım olarak çevresinde bulunan bireyleri hitabet gücü sahip olduğu bilgi ve vizyonu ile etkileyip sürükleyen bir yapıya sahiptir. İnsanları dinler ve anlamak için özel çaba sarf eder. Çevresindeki herkesin en iyi yanlarını geliştirmelerine olanak sağlayacak olumlu değişim ve sürekli öğrenme ortamları sağlar.

Dünyada kötü bildiğiniz liderler var mı?

Ülkemiz tarihinde bildiğiniz bir iyi lider var mı? Ne özellikleri vardı? Kendinizi kıyasladınız mı ? Siz de hangileri var ?

Liderlik vasıfları İnsanı dinleyen, teşvik eden, İnsana dokunan, onurlandıran, Rol model olan, Çalışkan, dürüst, Hızlı anlayan, Uzgörü (vizyon) sahibi, İnovatif/ Yenileşime açık olan, Risk alan, Cesur, Eleştiriye açık, Sorumluluklarının bilincinde olan, Saygınlık uyandıran. Küçük lider

Sevgi, itaatten daha iyi bir öğretmendir, Basitçe ifade edemiyorsan yeterince anlamamışsındır, Dünden öğren, bugün için yaşa, yarın için umut et, Her şey olabildiğince kolay olmalı, ama ‘basit’ değil, Hayatında hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiştir, Her bilgi doğru bilgi değildir, Merakınızı asla kaybetmeyin. Meseleleri mesele etmezseniz ortada hiç bir mesele kalmaz.

Bambu yetiştirme süreci! Önce ağacın tohumu ekilir,sulanır ve gübrelenir. Beş yıl aynısı yapılır , sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.

Üst Yönetimin Sorumlulukları Nelerdir? 1.Şirketin nereye ve nasıl gitmeyi hedeflediğini gösteren vizyon, misyon, ana hedef ve stratejiler belirlemek, 2.Bu vizyon, misyon,hedef ve stratejileri tüm şirkete iletmek, 3.Çalışanların toplam kaliteye ulaşma sürecine katkılarını adil ve objektif şekilde değerleyen bir sistem kurmak, 4.İnsana ve sisteme yatırım yapmayı ilke edinmek, 5.Sözle değil tutum ve davranışlarla çalışanlara önderlik etmek, 6.Toplam kaliteye ulaşmak için gereken parasal kaynağı sağlamak.

"Kurumun gelişmesinde temel görev üst yönetimin liderliğidir."

EFQM Mükemmellik Modeli Toplam Kalite Yönetimi Temel Kavramları’nın yapılandırılmış bir yönetim sistemi biçiminde yaşama geçirilmesinin ifadesidir. KalDer, daha iyi yönetim, sürdürülebilir rekabet için kurumlara EFQM Mükemmellik Modeli’ni tavsiye etmektedir. Liderlik %10 Süreçler % 10 Temel performans Sonuçları %15 Çalışanlar Politika ve Str. %10 İşbirlikleri ve Kaynak. %10 Çalışanlarla ilgili sonuç. % 10 Müşterilerle ilgili sonuç % 15 Toplumla ilgili sonuç.% 10 Girdiler Sonuçlar Yenilikçilik ve Öğrenme

Özdeğerlendirmenin Yararları Neler ? kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak gözden geçirme faaliyetidir. Kuvvetli yönler ve iyileştirmeye açık alanlar belirlenir, Gelişmelerin düzenli ölçülmesi için somut verilere dayalı bir sistemdir, Çalışanları Mükemmelliğin Temel Kavramları konusunda eğitir, Kuruluşu hem kurum hem de iş birimi düzeyinde değerlendirir, İyi uygulamaların ortaya çıkmasını sağlar, Avrupa genelinde kabul görmüş kriterlerin kullanılması ile benzer veya farklı nitelikteki başka kuruluşlar ile karşılaştırılma yapılmasını sağlar, İş planı ve stratejilerin oluşturulmasını iyileştirir,

Gezegenler ALEMİN KRALI BENİM

 İnsanları, doğayı, hayatı sevin. İşinizi severek yapın. Keyifler değildir yaşamı değerli yapan; Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan. Kendinize ve insanlara güvenin, kendinizin de güvenilir olmasını sağlayın, itibarlı olun Kendisi olamayan hiç kimse olamaz. Adaletin kılıcı sizi de kesse, adil olun ve rahat uyuyun Ortak fayda ve gelecek için birlikte çalışın

Farklı fikirleri dinleyin ve saygı duyun. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. Yani; Aynı Şarkıda Eğlenmeyi Başarın ANI YAKALAYIN VE KALİTELİ YAŞAYIN.

Yolunuz açık olsun…

NE UMDUNUZ, NE BULDUNUZ ? SORULARINIZ ?