2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

2012
Satış Noktası Yönetimi
CHARTIS SİGORTA A.Ş..
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
YEMEK HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA YAPILAN YOLSUZLUK
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
İHRACAT KREDİ SİGORTASI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
1 Kasım 2010 Tarihi İtibariyle Poliçe İptal İşlemleri
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
2013 YILINDA UYGULANACAK YENİ YASAL DÜZENLEMELER
NİSAN 2013Sağlık Satış Departmanı1 SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI
PREF İ NANSMAN. PREF İ NANSMAN NED İ R? Bir ön finansman kredisidir Genellikle mali durumu zayıf olan ihracatcının malı ihracata hazırlama için açılır.
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
TÜRKİYE DENİZCİLİK VAKFI KONUT SİGORTALARI SUNUMU 07/02/2012 Consumer Connexions Osman Mert & Melis Oktay Istanbul.
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA.
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
GARANTİ EMEKLİLİK BES ÜRÜNLERİ.
SİZ HER ZAMAN, BES ise, Haziran-Temmuz’da çok daha değerli olacak...
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
İhracatın Finansmanı…
KAPSAMLI FERDİ KAZA SİGORTASI
ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
+. + Tarihçe Türkiye finans sektörünün iki güçlü ve köklü kurumu olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Koçbank A.Ş.'nin güçlerini, tecrübelerini ve kaynaklarını.
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Dijital Bankasürans 7 Ekim 2015.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
CEREAN BAYİLİK.
İhracatçıların, ihracat bedeli alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. 2 RİSKLER TİCARİ RİSKLER * İFLAS.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Mehmet GENÇ Genel Müdür Mutlu BOZKURT Genel Müdür Yrd.
İDEALİSTKENT 2. ETAP SİTE YÖNETİMİ
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
Kredi Garanti Fonu - KGF
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
BÖLÜM 6: SİGORTA SÖZLEŞMESİ - I
KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI
İHRACATIN FİNANSMANINDA
Factoring Ve forfaiting.
DOÇ.DR. ERDEM KIRKBEŞOĞLU
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
E-iskonto.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çok tehlikeli sınıfta yer ve ondan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde işverenlerin ödediği işsizlik sigortası primi 3 yıl süreyle %2’den %1’e düşürülmüştür.
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri

Sat – Kazan Puanları

Sat – Kazan Bildirim Beyan Kuralları

Sat – Kazan Kriterleri Alt MetrikAğırlık Ferdi Kaza%14 Kasko & Zorunlu Trafik%14 Konut & DASK & Sağlık%29 Hayat%14 BES%29 Alt MetrikÜrünler Ferdi Kaza Kişisel Garantim/ Ailem Garantide, Çantam Garanti’de, Görünmez Kaza Kasko & Zorunlu Trafik Kasko ve trafik sigortaları Konut & DASK & Sağlık Konut ve işyeri sigortaları, DASK, sağlık sigortası Hayat Zorunlu Grup (Kredi Hayat Sigortaları, Kredi Ödeme Güvencesi) Risk Grubu (Garanti’li Yarınlar) Maaş İşsizlik Grubu (Gelir Güvencesi, Fatura Ödeme Güvencesi, Avans Ödemesi Güvencesi) Diğer Hayat Grubu (garantör sigortaları, kredi kartı hayat sigortası, Garanti Kredi Kartı İşsizlik Sigortası) BES Sigorta & BES (Adet) Kesilen sigorta poliçesi adedidir. Metrik 5 alt metrikten oluşur. Toplam hedef ve gerçekleşen hesaplanırken, bu alt metrikler aşağıdaki oranlarda hesaplamaya dahil edilir: Alt metriklerin içerdiği ürünler şu şekildedir:

Sigorta Ürünleri için Geçerlilik Kriterleri Poliçenin geçerli sayılabilmesi için 30 gün içerisinde en azından kısmi prim tahsilatı yapılmış olmalıdır. İstisna olarak; kredi kartı ödeme güvencesi sigortasında prim tahsilatı aranmaz, ürünün açılmış olması yeterli sayılır. Kabul edilecek minimum prim tutarı 20 TL’dir. Müşterinin birden fazla kredisi varsa, kredi sayısı kadar kapsamlı hayat veya kredi ödeme güvencesi sigortası satılabilir. Konut & DASK & Sağlık grubunda, Konut, DASK ve Sağlık ürünlerinin her biri ayrı satış adet olarak sayılır. Bu durum, Kasko & Zorunlu Trafik için de geçerlidir. Örneğin; aynı anda Konut, DASK ve Sağlık ürünlerinden 3’ü de varsa gerçekleşen 3 adet sayılır. Konut grubu ve Kasko grubu sigortaları hariç, poliçelerde yapılan yenilemeler yeni satış sayılmaz. Sigortanın iptal veya vade dolum tarihinden itibaren, 3 aylık sürenin geçmesinin ardından aynı müşteriye tekrar aynı ürün gurubundan satış yapılabilir. Müşterinin mevcut poliçesi yenilenmeyip, aynı ürün ya da aynı ürün grubundan yeni bir poliçe düzenlenmesi geçerli bir satış olarak dikkate alınmaz (Örneğin; Çantam Garantide satılmış bir müşteriye ikinci Çantam Garantide ürünü satılması veya Görünmez Kaza/Geniş Garantili Aile ürünlerinden birinin satılması gibi). Zeyiller yeni satış sayılmaz. Internet şubesinden yapılan satışlar geçerlidir. Kesildikten sonra 6 ay içinde iptal edilen poliçeler, tahsilat görmüş olsalar dahi, geçerli bir satış olarak kabul edilmez. İptal edildikleri ayın gerçekleşen rakamından düşülür.

Bes için Geçerlilik Kriterleri BES için ödeme yapan MARS için geçerli sayılır (Bu nedenle satış bildirimlerinde de adına BES düzenlenen MARS değil, ödemeyi yapan MARS bildirilmelidir). Satış bildirimi sonrasında 30 gün içinde ürünün açılmış olması gerekir. BES, ürün açılışından sonra 60 gün içinde katkı payı tahsilatı olması durumunda gerçekleşen olarak sayılır. Tahsilat/provizyon hangi ay içerisindeyse, satış bu ayın geçerli satışlarına yansır. Aynı MARS’a birden fazla satış gerçekleştirilebilir. Internet şubesinden yapılan satışlar geçerlidir. Başka kurumlardan gelen aktarımlar yeni satış sayılır. Dondurulmuş sözleşmeler gerçekleşenden düşülmez. Belirli bir süre dondurulmuş olan sözleşmeler (müşteri sözleşmesini belirli bir ay için kapatabilir) yeniden aktive olup tahsilat yapıldığında, yeni satış sayılmaz. Zeyiller yeni satış sayılmaz. Ürün açılışından sonra 180 gün içinde tahsilat iadesi/provizyon iptali yapılması veya üründen cayılması durumunda gerçekleşen adetlerden düşülür. İptallerde takvim yılı esas alınmaktadır. Yani, aynı yıl içerisinde iptal edilen ürünler gerçekleşenlerden düşülür.