ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi 03.06.2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Advertisements

ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI. Toplantı Programı → 15:00- Erasmus Genel Bilgilendirme (son belgeler, gitmeden önce yapılması gerekenler, yurt.
ERASMUS OFİSİ.
Edebiyat Fakültesi İstanbul
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü İletişim Fakültesi Konferans Salonu
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doktora Salonu
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 3 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
3 HAZİRAN ERASMUS+ ORYANTASYON TOPLANTISI.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus+ Öğrenim Görme Hareketliliği Öğrencilerinin Sorumlulukları Erasmus Kurum Koordinatörlüğü
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” Okt. Tuba ALKANAT AKMAN 25/05/2016.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON PROGRAMINA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ PROJESİ GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Erasmus+ Öğrenci Değişim Hareketliliği Programı Bilgilendirme Toplantısı 27 Şubat 2019 Prof. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi

Öğrenim Hareketliliği DÖNÜŞTE OFİSE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR Karşı üniversiteden alınacak !!orijinal!! 2 evrak: –Katılım Sertifikası (Certificate of Attendance) –Transcript of Records Kalınan Derslerin Teyit Belgesi (eğer kalınan ders varsa) Nihai Ders Sayıştırma ve Not Dönüşüm Belgesi Nihai Transkript (Öğrenci İşleri Daire Bşk.) Pasaport Giriş-Çıkış sayfası Nihai Rapor (online)

Öğrenim Hareketliliği Değişim sonunda aşağıdaki belgeler birbiri ile uyumlu olmalı: Learning Agreement Ders Tanınma Belgesi Misafir olunan kurumdan alınan Transkript Nihai Ders Sayıştırma ve Not Dönüşüm Belgesi Değişim sonunda denklik yapıldıktan sonra KTÜ’den alınan nihai transkript

Öğrenim Hareketliliği DİKKAT !!! Gidip geldikten sonra nihai hibeniz yeniden hesaplanacak Katılım sertifikası + pasaport giriş çıkış (en kısa olan alınacak) Döndükten sonra 1 ay içerisinde belgelerin tamamlanması ve ofise teslim edilmesi Kalan ödemenin alınması

Öğrenim Hareketliliği Ders Dönüşüm İşlemlerinde Karşılaşılabilecek Sorunlar: Notu olmayan ders alınması halinde dönüşte denklikte sorun yaşanabilir. Dikkat edilmeli. passed=CC R =? (Çek Cumhuriyeti) Karşı kurumdan alınan Transkriptin ECTS harf sistemine göre değerlendirilmiş olması gerekir. (A,B,C,D,E) yoksa talep edilmeli Denklik yapıldıktan sonra öğrencinin yurtdışında almış olduğu dersler orijinal isimleri ile KTÜ’deki transkriptinde yer alır.

Öğrenim Hareketliliği Kalan Ödemeyi Alamama Durumu: Derslerin tümünden kalınması halinde Derslerin en fazla 3te 2sinden kalınması halinde (30da 20ECTS, 60da 40ECTS geçmeniz gerek) Derslere devam etmediğinizin bildirilmesi durumunda ödenen tüm hibenin iadesi zorunludur.

Staj Hareketliliği DÖNÜŞTE OFİSE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN EVRAKLAR Staj Sertifikası (Traineeship Certificate) !!orijinal!! (2 AYLIK) Staj Dönüşüm Belgesi - Zorunlu Stajı Olan Bölümler İçin - Zorunlu Stajı Olmayan Bölümler İçin Nihai Transkript (Öğrenci İşleri Daire Bşk.) Pasaport Giriş-Çıkış sayfası Nihai Rapor (online)

Staj Hareketliliği DİKKAT !!! Döndükten sonra 1 ay içerisinde belgelerin tamamlanması ve ofise teslim edilmesi Yurtdışında yapılan staj faaliyetlerinin orijinal ismi Nihai transkriptte yazılmalı Online Rapor’un doldurulması Kalan ödemenin alınması

YENİDEN ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLMA DURUMU Her bir öğrenim düzeyinde (Lisans /Yüksek Lisans / Doktora) Erasmus öğrencisi olabilirsiniz. Her birinde toplamda 12 aya kadar!!! (staj+öğrenim) Aynı öğrenim düzeyinde başvurulması durumunda Erasmus puanından -10 puan kesinti

Dönüş İşlemlerini Tamamlamamanız Durumunda: –Kalan hibeniz ödenmeyebilir. –Üniversiteden çıkış belgeniz onaylanmaz.

SEE YOU AFTER ERASMUS OFFICE of INTERNATIONAL RELATIONS