Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Derslere Etkin Teknoloji Entegrasyonu
Advertisements

Öğretim Materyali Tasarlama ve Materyalin Üzerinde Değişiklik Yapma
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Senaryolar, öğrenme hikayeleri ve aktiviteleri
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI EDANUR ACAR
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
OKUL ÖNCESİ DÖNEM: İnsan hayatının her döneminde olduğu gibi
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
ETKİNLİK HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
AYŞEGÜL ÖÇAL NASREDDİN HOCA İLKÖĞRETİM OKULU ANKARA 2006
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Projenin Adı : Verimli ve Doğru Çalışma Bölüm Adı : Sunanın Adı : 1.
RAPOR YAZMA KURALLARI Doç.Dr.Elif GÖKÇEARSLAN ÇİFCİ
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ 05/06/2014 ŞANLIURFA FİGEN OĞUZMERT-ÖZGE NALBANTOĞLU ITEC TEMSİLCİLERİ Geleceğin Sınıfının Tasarımı.
Öğretim Materyallerinin Değerlendirilmesi
2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
E Ğİ T İ MDE YEN İ YAKLA Ş IMLAR TANITIM ÇALI Ş TAYI 22 Haziran 2015 Yıldız Kanlıöz Müdür Yardımcısı (iTEC Temsilcisi)
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Neler Öğreneceğiz ? eTwinning projeleri nedir ?
Kat Hizmetleri Organizasyonu
4.1 GİRİŞ Manzaralar (landscapes) insanlar için önemlidir. Doğal çevre ile insan aktiviteleri arasındaki etkileşimin dinamik dışavurumu olarak günlük.
Çalışma Yaprağı.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETİM TASARIMI
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
ITEC PROJESİ KAPANIŞ SEMİNERİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJELER BİRİMİ AĞUSTOS,2014.
ANLATIM YÖNTEMİ BELİRLEME
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE HATA Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM.
MESLEKİ ve GELİŞİM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ SUNUSU
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
ANLATIMA HAZIRLIK.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
Alana Yönelik Teknoloji Eğitimi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ADAY ÖĞRETMENİN Öğretme-Öğrenme Süreci (ders verme)
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Adınız | Öğretmen adı | Okul
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Dijital Öyküleme
SOSYAL MEDYA DANIŞMANLIĞI. Sosyal Medya Danışmanlığı; Markanızın Sosyal medya ortamındaki hedef kitlelerini analiz edip hazırlayan, Hedef kitlelerinizin.
* Konunuzu buraya yazın
[Yıl Ekleyin] Okul Yılı Okul Adı Öğretmenin Adı Sınıf
21. YY BECERİLERİ.
* Konunuzu buraya yazın
Sunum transkripti:

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Geleceğin Sınıfını Tasarlarken Senaryo Yazımı Öğrenme Aktiviteleri Öğrenme Hikayesi Ders Planı

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Ulusal Senaryo Yazımı Önceliklerimizin belirlenmesi Tasarım zorlukları nelerdir? Tasarım Fırsatları nelerdir? Öğrenme ve öğretmede neleri nasıl geliştirmek istediğinizi belirtiniz. Yenilik-Yaratıcılık-Uygulanabilirlik-Disiplinler arasılık ve farklı disiplinlerin bakış açısı ile analiz Katılımcılara nasıl etki edecek, nasıl bir gelişime neden olacak?

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Eğitimde neyi değiştirmek istiyoruz? Senaryonuzda kimler yer alacak? Görev ve sorumlulukları neler olacak? Bu kişileri neden seçtiniz? Bu kişiler gelecek dönemde planlamış olduğunuz Eğitim Senaryonuza neler katacaklar? Etki ve etkileşimi belirtiniz.

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Senaryonuzun temel amacı nedir? Senaryo hangi ortamlarda gerçekleştirilecek? (okul, kütüphane, laboratuvar, çevirimiçi alanda) Hangi saatlerde ve hangi günlerde uygulanacak?

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Senaryodaki kişilerin hangi aktiviteleri gerçekleştireceklerini listeleyiniz. Sorunu nasıl ele alacaklarını, çözüme nasıl katkı sunacaklarını belirtiniz.

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Teknoloji kullanımını açıklayınız. Hangi teknolojik araçlar kullanılacak? Bu araçları kim nasıl kullanacak? Kullanılacak bu teknoloji, başta belirlediğiniz sorunlar ve müfredat konularını ele almanızı nasıl kolaylaştıracak. Sorunların çözümüne edebileceği katkıları detaylandırınız? Kullanım kolaylığı-Hız-Ücretsiz erişim (iTEC inovasyon modeline tekrar bkz.:)

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Diğer Kaynaklar Başka hangi kaynaklara ihtiyaç duyulacaktır? Verdiğiniz tüm bu yanıtları senaryo yazma örnek şablona yazınız. Senaryonuzu en az 500 kelime ile özetle yazıp anlatınız.

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Öğrenme Aktiviteleri Neler Olabilir? Hayal et Araştır Gözlem yap Haritala Verileri analiz et Sına karşılaştır Dene kontrol et

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Önlem al Uygula Örneklerle açıkla Yansıt (Sözlü ve yazılı anlat) Göster Uzmana sor Geri bildirimleri değerlendir

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Hataları yeniliğe dönüştür 1.Hatalarını not al ve gözden geçir İyi hatalar Önlenebilecek hatalar Elimizde olmayan nedenlerle, bizim dışımızda gerçekleşen hatalar (Hata yapma korkusunu aşma, kendine karşı dürüst davranma becerisi)

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Yeniden yap Yansıt Paylaş

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Öğrenme Hikayesi Önerilen bu öğrenme aktiviteleri ile Öğrenme Hikayenizi oluşturunuz. Öğrenme Hikayenizi oluştururken değerlendirme kriterlerini dikkate alınız.

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Ders Planı Hazırla Öğrenme Hikayenizden yola çıkarak Ders planınızı yazıp, değerlendirme kriterlerini inceleyiniz.

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Web 2.0 araçları seçiminde Öğrenciye uygunluğu Kullanım hızı Kullanım kolaylığı Meb erişim izni O anda ihtiyaç duyulan sorunu gideriyor mu? Ücretsiz mi?