Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLE EĞİTİM SUNUSU 5."— Sunum transkripti:

1 AİLE EĞİTİM SUNUSU 5

2 SEVGİYLE PAYLAŞMAK İSTEYEN
KENDİ GÜCÜNE İNANAN , HAYATA SAHİP ÇIKAN, SEVGİYLE PAYLAŞMAK İSTEYEN ANNE BABALARA

3 Yapılan çalışmalar ailelerin çocukların seçimlerini değiştirebileceğini, mümkün olduğu kadar erken yaşlarda alınan sağlıklı gelişimlerini destekleyici küçük önlemlerin ergenlik ve yetişkinlikte sürdüğünü; kendine güvenen, bağımsız, toplum ve akran baskılarına direnebilen yani sağlıklı uyumlu bireyler olarak yetişmelerini sağladığını göstermiştir.

4 Bizim ana amacımız çocuklarımızın değerli bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

5 Bu amaçla 6 temel ilkeden hareket edeceğiz;
1* Çocuklarla iyi bir iletişim kurmak ve bunu sürdürmek. 2* Çocuğun hayatı ile ilgilenmek. 3* Açık kurallar oluşturmak ve bunlara uymayı sağlamak için tutarlı ve uygun sonuçlar alana kadar çabalamak.

6 4* Olumlu model olmak. 5* Çocuğa arkadaşlarını akıllıca seçmesini öğretmek. 6* Çocuğun aktivitelerini izlemek.

7 İletişim önemli çünkü;
Çocuklarınızla her gün konuşmayı alışkanlık haline getirin. Umutları, korkuları, sevdikleri, sevmedikleri ve özel ilgileri ile çocuğunuz bir bireydir. Çocuğunuz hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, onu olumlu aktivitelere ve arkadaşlık ilişkilerine yönlendirmede o kadar rahat edersiniz.

8 - Şimdi çocuğunuzla iyi iletişim kurmanız , ileride bir problemi olup size geldiğinde onunla iletişiminizi kolaylaştıracaktır.

9 - İletişim kurarken onu eleştirmemeniz, olduğu gibi kabul ederek anlamaya çalışmanız önemlidir. Olumlu ve yapıcı destek, çocuğunuzun davranışlarını eleştiriden daha fazla olumlu etkiler.

10 Duygudaş olun... - Çocukların deneyimleri büyüklerin deneyimlerinden farklıdır. Bu sebeple verdiği bazı tepkileri abartılı veya saçma bulabilirsiniz. Size önemsiz gelen konular, onlara önemli gelebilir.

11 Önemsediğinizi hissettirin...
Küçük problemler yaşadığınızda (yaşına göre) çocuğunuzun da fikrini almış olmak, kararlara katılmasını sağlamak çocuğunuzun sizinle olan paylaşımlarını artıracaktır.

12 Bu kararların boyutu, akşam yemeğinde ne yiyelim
Bu kararların boyutu, akşam yemeğinde ne yiyelim? Veya ailece nereye gidelim? Olabilir. Fikrine göstereceğiniz ilgi, kendisini daha rahat hissetmesine ve kolay açılmasına yardımı olacaktır.

13 Eğer günlük hayatınızda çocuğunuzla iletişim kanallarını açık tutabiliyorsanız, sorun yaşanan günlerde söyledikleriniz daha etkili olacaktır. Günlük hayatında kullandığınız yöntemler, birlikte kuralları oluştururken de yardımcı olabilir.

14 Birlikte neler yapabilirsiniz...
Her gün belli bir sürenizi, çocuğunuz ne yapmak istiyorsa, birlikte yapmak üzere, o aktiviteye ayırın. Araştırmalar çocuğunuzla her gün bir şey yapmanın, çocuk ve ebeveyn arasındaki bağlantıyı güçlendirdiğini vurgulamaktadır.

15 Bu sürede çocuğunuzla neler yapabilirsiniz?
Çocuğun seçtiği kitabı okumak, Yemeği birlikte hazırlamak, Öncelikle oyunun kurallarını belirleyerek çocuğunuzun seçtiği bir oyunu oynama, El sanatlarıyla ilgili bir şeyler üretmek,

16 Çocuğunuzun belirlediği bir konuda sohbet etmek,
Çocuğunuzun istediği ve belirlediği bir etkinlik olması gerektiğini unutmayın.

17 Çocuğunuzla beraber vakit geçirdikçe ve düşündükçe neler yapabileceğinizi görecek ve şaşıracaksınız...

18 Fırsatı görün... Çocuğunuzun iyi yaptığı şeyleri yakalamak için daha fazla çaba gösterin. Örneğin; siz istemeden dişlerini fırçalamak, odasını toplamak gibi.

19 Genellikle olağan görüp atladığınız işlevleri övün
Genellikle olağan görüp atladığınız işlevleri övün. Sofrayı kurma ve kaldırmaya yardım etmek, ödevini siz hatırlatmadan yapmak gibi.

20 Yaşlanmış, büyümüş olsak da, takdir aldığımızda işimizi daha iyi yaparız, değil mi?
Çocukların genellikle iyi yapabildiklerinden ziyade yapamadıklarını akıllarına getirdiklerini unutmayın.

21 Şöyle kelimeler seçin;
Bu konuda yeteneğin olduğunu düşünüyorum. Gerçekten anladığını görebiliyorum. Kendinle iftihar edebilirsin. İlerleme kaydettin. Kutlarım.

22 İzlediğin yoldan hoşlandım.
Seninle iftihar ediyorum. Yapabileceğini biliyordum. Hızlı öğreniyorsun. İyi yapıyorsun. Bu harika! İyi çözüm! İyi iş çıkarttın!


"AİLE EĞİTİM SUNUSU 5." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları