Kırklareli İ l Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü Ar-Ge Birimi MAL İ YETLEND İ RME Esra ERARSLAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Advertisements

PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
T.C. NİĞDE VALİLİĞİ STRATEJİK PLAN EĞİTİM SEMİNERİ
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
TÜRKİYE’DE PERFORMANS BÜTÇE UYGULAMASI
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMASI
Stratejik Planlama Doç. Dr. Mehmet İ. YAĞCI Mersin Üniversitesi
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Strateji Geliştirme Başkanlığı
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Finansal Planlama Birimi Sorumlusu HOŞGELDİNİZ
FAALİYET, PROJE VE EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI
Hassas Görevler hassas…çok….
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ ORTA ÖĞRETİM PROJESİ.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
HAFTA I.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
Performans Göstergeleri
Sunanın Adı | Şirket Adı
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
STRATEJİK PLANLAMA KEMAL GÜRGENCİ
Eczacılık Fakültesi Ar ş ivi Olu ş turulmaya Ba ş lanıldı. Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
1 MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME Abdülkadir GÖKTAŞ Daire Başkanı 23 Mayıs 2006.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MALİYETLENDİRME / BÜTÇE MAYIS MALİYETLENDİRME - BÜTÇELEME  Kuruluşun amaç ve hedeflerine yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
STRATEJİK PLANLAMA SEMİNERİ
Esra erarslan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
BÜTÇE NEDİR 1. Bütçe: Bütçe, gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi öngörülen gelir ve giderlerin karşılıklı tahminlerini içeren cetveldir.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
HARCAMA.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
FİNANS VE MUHASEBE H04.
Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme MADDE 9 : Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
YÖNETİM FONKSİYONLARI
EĞİTİM FİNANSMANI ve OKULDA KAYNAK YÖNETİMİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BÖLÜMÜ
BÜTÇENİN UYGULANMASI Bütçenin uygulanma aşamasında iki esas mevcuttur:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Planlama.
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
Sunum transkripti:

Kırklareli İ l Milli E ğ itim Müdürlü ğ ü Ar-Ge Birimi MAL İ YETLEND İ RME Esra ERARSLAN

1. MALİYETLENDİRME 1.1. Maliyetlendirmenin amacı 1.2. Temel kavramlar 1.3. Maliyetlendirme süreci 1.4. Faaliyet maliyetlendirme

1.1. Maliyetlendirmenin amacı maliyetlerin ortaya konulması ile sürecin rasyonelleştirilmesini sağlamak. Stratejik plan ile bütçe arasındaki bağlantıyı güçlendirmek ve harcamaların önceliklendirilmesi sürecine yardımcı olmak. Stratejik plan Bütçe

1.2. Temel kavramlar Performans Esaslı Bütçeleme: Kamu idarelerinin ana fonksiyonlarını, bu fonksiyonların yerine getirilmesi sonucunda gerçekleştirilecek amaç ve hedeflerini belirleyen, kaynakların bu amaç ve hedefler doğrultusunda tahsisini ve kullanılmasını sağlayan, performans ölçümü yaparak ulaşılmak istenen hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığını değerlendiren ve sonuçları raporlayan bir bütçeleme sistemidir. Performans programı: stratejik planların yıllık uygulama dilimlerini oluşturur.

1.3. Maliyetlendirme süreci Hedefin yerine getirilmesi sürecinde faaliyetlerin önemi nedir? Bu faaliyet kesinlikle gerekli mi? Belirlenen faaliyetlerin tamamı gerçekleştirildiğinde hedefe ulaşılıyor mu? Hedefe ulaşılması için başka faaliyetlere ihtiyaç var mı? Hedefin gerçekleştirilmesine yönelik halihazırda yürütülen faaliyet/projeler var mıdır? Faaliyetler zamanlanırken birbirleriyle etkileşimleri dikkate alınmış mıdır? faaliyetleri yerine getirmekle sorumlu olan birimler-kişiler kimlerdir ve sorumlulukları nelerdir?

A faaliyetinin bütçesi B faaliyetin bütçesi 1 Nolu hedefin bütçesi 1 Nolu stratejik hedefin bütçesi 2 Nolu stratejik hedefin bütçesi 1 Nolu stratejik amacın bütçesi 2 Nolu stratejik amacın bütçesi STRATEJ İ K PLANIN BÜTÇES İ

Tablo-39 Stratejik Plan Maliyet Tablosu STRATEJ İ K PLAN MAL İ YET TABLOSU STRATEJ İ K AMAÇ STRATEJ İ K HEDEF FAAL İ YET MAL İ YET TOPLAM TOPLAM

Maliyet tablosunda öngörülen maliyetler ile tahmin edilen kaynakların örtüşmesi gereklidir. Ancak öngörülen maliyetlerin tahsis edilen kaynakları aşması durumunda aşağıdaki yöntemler izlenebilir: Daha düşük maliyetli stratejiler seçilebilir Hedefler küçültülebilir Amaç ve hedeflerin zamanlaması değiştirilebilir Amaç ve hedefler önceliklendirilerek bazı amaç ve hedeflerden vazgeçilebilir. Amaç ve hedefler önceliklendirilerek bazı amaç ve hedeflerden vazgeçilebilir.

1.4. Faaliyet maliyetlendirme Faaliyet düzeyinin belirlenmesi Maliyet unsurlarının belirlenmesi Birim fiziki kaynak ihtiyaç miktarlarının belirlenmesi Toplam fiziki kaynak ihtiyacının belirlenmesi Kaynakların birim fiyat veya maliyetlerinin belirlenmesi Toplam faaliyet/proje maliyetinin hesaplanması FAAL İ YET BÜTÇES İ

A. Faaliyet düzeyinin belirlenmesi Ne tür bir faaliyet düzenlenecek? Kapsamı ne düzeyde olacak ? Örnek: MEB tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan 5 gün süreli, 100 kişilik bir seminerin tahmini maliyeti nedir?

b. Maliyet unsurlarının belirlenmesi Yapılacak olan faaliyette gider teşkil edecek kalemler hangileridir? Ulaşım Yevmiyeler Konaklama Eğitim görevlileri Eğitim yöneticileri Ek ders

c. Birim fiziki kaynak ihtiyaç miktarlarının belirlenmesi d. Toplam fiziki kaynak ihtiyacının belirlenmesi Fiziki ihtiyaçlar nelerdir? Birim fiyatlar belirlenmeli ve toplam fiziki kaynak ihtiyacı hesaplanmalıdır.

100 KATıLıMCıNıN OTOBÜS KULLANıMı 100 KATıLıMCıNıN TAKSI KULLANıMı 100 KATıLıMCıNıN KONAKLAMASı 100 KATıLıMCıNıN YEVMIYELERI 4 EĞITIM GÖREVLISININ EK DERSLERI 4 EĞITIM GÖREVLISININ VE 1 EĞITIM YÖNETICISININ OTOBÜS KULLANıMı 4 EĞITIM GÖREVLISININ VE 1 EĞITIM YÖNETICISININ TAKSI KULLANıMı 4 EĞITIM GÖREVLISININ VE 1 EĞITIM YÖNETICISININ KONAKLAMASı 4 EĞITIM GÖREVLISININ VE 1 EĞITIM YÖNETICISININ YEVMIYELERI Maliyet UnsuruKaynak miktarı Otobüs ile ulaşım105x2=210 Taksi ile ulaşım105x4=420 Konaklama105x5=525 Yevmiye105x7=735 Ek ders4x30=120

E- Kaynakların birim fiyat veya maliyetlerinin belirlenmesi maliyetleri belirlenmelidir. Maliyet UnsuruBirim maliyeti (TL) Otobüs ile ulaşım58 Taksi ile ulaşım25 Konaklama45 ya da 52,5; yaklaşık 48,75 Yevmiye30 ya da 35; yaklaşık 32,5 Ek dersYaklaşık 9

F- Toplam faaliyet maliyetinin hesaplanması Kaynak miktarları ile birim maliyetlerin çarpılması sonucu oluşan maliyetler toplanır. Maliyet UnsuruKaynak miktarıBirim maliyeti (TL)Maliyeti (TL) Otobüs ile ulaşım Taksi ile ulaşım Konaklama52548, ,75 Yevmiye73532, ,5 Ek ders TOPLAM TAHMİNİ MALİYET73.231,25

Teşekkürler.