Web Tarayıcıları ve Arama Motorları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
Hazırlayan Ebru SIRMACI
İNTERNET.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Google Arama Ağı Hedefleme Seçenekleri
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Arama motorları; internette aradığımız bir bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetteki bilgileri mümkün olduğunca indeksleyen web sayfalarıdır. Günümüzde.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Google’da Arama Teknikleri
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
HTML İLE BASİT WEB İŞLEMLERİ
Bilgisayar Uygulamaları II
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
E-Posta Nedir?.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
Yandex reklamları ile hedef kitlenize metin reklamlarınızı ; Anahtar Kelime Yer Hedefleme yaparak gösterebilirsiniz.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
ARAMA MOTORLARI Öğreneceklerimiz 1-Arama motoru nedir?
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnterneti Tanıyalım.
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI
İNTERNET.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
İNTERNET ADRESLERİ.
Arama Motoru Nedir?.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
MÜRŞİDE EREN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö.) BİLGİSAYAR 2.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Fatih Karaokur - Computer Teacher
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. İnternet, dünya üzerindeki tüm bilgisayarların birbiri ile haberleşmesine olanak sağlayan, çok büyük bir ağdır.
İNTERNET.
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler.
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
Temel Bilgi Teknolojileri
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
ISUZU TEDARİKÇİ PORTALINA ERİŞİM PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
İnternet Tarayıcı Programlar
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri.
INTERNET nedir? Bu slayda şirket ambleminizi eklemek için
e-Trakya Uzaktan Eğitim Sistemi
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Web Tarayıcıları ve Arama Motorları

Web Tarayıcıları  İnternette yer alan web sitelerindeki bilgileri girilen anahtar kelimelere göre arayan ve görmemizi sağlayan programlardır. Bu programlar ile web üzerinde yer alan milyarlarca sayfadaki bilgilere ulaşılmaktadır.

Web Tarayıcıları Web siteleri server adı verilen uzak bilgisayarlarda bulunur. Tarayıcılar, bizim istediğimiz sayfaları açmamızı ve uzak bilgisayarlardan gelen web site içeriklerinin gösterilmesini sağlar.

Bu tarayıcılar sayesinde internette dolaşabilir, arkadaşlarımıza ulaşabilir, haber takip edebilir, alışveriş yapabilir, yemek siparişi verebilir hatta arkadaşımız için çiçek bile sipariş edebiliriz. Web tarayıcısı programları genellikle ücretsizdir ve internet üzerinden indirilebilmektedir.

Önemli web tarayıcılarında ortak olarak bulunan kullanıcı butonları şunlardır: Önceki ve ilerideki uğraşa gitmek için İleri ve Geri tuşları. Tarihçe, daha önce ziyaret edilen siteleri gösterir. Mevcut sayfayı yeniden yüklemek için Yenile butonu İşlemi durdurmak için Dur butonu. Bazı tarayıcılarda dur butonuyla yenileme butonu birleşmiştir. Ana sayfaya dönmek için Anasayfa butonu

İstenilen adrese girmek ve görüntülemek için Adres Çubuğu Daha sonra tekrar ziyaret etmek istediğimiz siteleri eklemek için Sık Kullanılanlar butonu

En çok kullanılan internet tarayıcıları şunlardır; Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome Yandex Opera Safari

Arama Motorları İnternette bulanan milyonlarca site içerisinden aradığımız bilginin hangi sitede bulunduğunu bilmemiz çok mümkün değildir. Arama motoru internet üzerindeki içeriği aramak için kullanılan mekanizmadır. Ulaşmak istediğimiz bilgiye hızlı ve kolay ulaşmamızı sağlar.

İnternet üzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadır İnternet üzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadır. En popüler arama motorları şunlardır;  Google http://www.google.com Yahoo http://tr.yahoo.com Bing http://www.bing.com Yandex http://www.yandex.com.tr Ask http://www.ask.com/

Arama motorunda arama yaptıktan sonra bir siteye tıklandığında o siteye bağlanılır. Adres çubuğunda o sitenin adresi görüntülenir.

Etkili Arama Yöntemleri Arama motorlarında bir sonuca ulaşmak için genellikle arama satırına bir sözcük yazıp arama yapmak gereklidir. Örneğin İstanbul hakkında bilgi arıyorsak metin alanına İstanbul yazmak gerekir. Böylece İstanbul’la ilgili web siteleri karşınıza gelecektir.

Daha etkili ve kesin sonuçlara ulaşmak için arama kelimelerinde özel karakterler kullanabiliriz. Tırnak İşareti ( “ ) Bir cümle ya da bir kelime grubu aramak için tırnak işareti kullanılabilir. Örneğin lazer yazıcılarla ilgili bilgiye ulaşmak istiyorsanız, arama satırına "lazer yazıcı" kelimelerini tırnak içinde yazmalısınız. Böylece arama motoru bu iki kelimenin art arda kullanıldığı sonuçları karşınıza getirir.

+ işareti Anahtar kelimelerinize bir kelime daha dahil etmek istediğinizde + işaretini boşluk bırakmadan kelimenin önüne yazarsınız. Örneğin film+aksiyon yazarsanız karşınıza aksiyon filmleriyle ilgili siteler gelecektir

- işareti Araştırmanıza bir kelimeyi dahil etmek istemediğinizde, aramadığınız kelimenin önüne boşluk bırakmadan - işareti koyarsınız. Örneğin film-savaş yazarsanız karşınıza savaş filmleri hariç her türlü filmle ilgili bilgi gelir.

Filetype:… Arama motorlarında eğer bir dosya türüne sahip içeriği aramak istersek aranacak kelimeyle birlikte filetype: kelimesini kullanabiliriz. Bunun için dosya türlerini bilmemiz gerekir.

Filetype ile kullanılabilecek bazı temel dosya türleri şunlardır: Dosya Uzantısı İçerik TXT Yazı MP3, WAV Ses ve Müzik BMP, JPG Resim GİF Hareketli Resim PDF Kitap AVİ, MPEG, MOV Film EXE Çalıştırılabilir Program Örneğin Hayvanlar Alemi ile ilgili hazırlanmış PowerPoint sunusu aramak istersek arama kutusuna hayvanlar alemi filetype:ppt yazmamız gerekir. Arama motoru bize internetteki hayvanlar alemi ile ilgili sunuları listeleyecektir. ppt:powerpoint dosya çeşididir.

Bunlar haricinde arama motorlarında matematiksel işlemlerde yapabilir Bunlar haricinde arama motorlarında matematiksel işlemlerde yapabilir. Örneğin arama motorunda 523 + 1044 * (74*23) – 620 yazıp arattığımızda bize işlemin matematiksel sonucunu gösterir.